ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ SPORTFMPATRAS

Διαθεσόπουλος: «Επιτέλους ακούστε μας, ανοίξτε τις πισίνες, χάνεται ο Αθλητισμός» (audio)

  10.12.2020 02:37       2431

Νέο ηχηρό καμπανάκι σήμανε η ΚΟΕ, με έκκληση του Προέδρου της Δημήτρη Διαθεσόπουλου, για να ανοίξουν οι πισίνες ώστε να μην κινδυνέψουν τα αθλήματα εν όψει και της επικείμενης συμμετοχής τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτή τη φορά με ραδιοφωνική συνέντευξη στον Sport - FM Πάτρας και την εκπομπή του Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου «ΑΜΑΝ-ΤΟ-ΜΑΝ».

«Επιτέλους ακούστε μας, ανοίξτε τα κολυμβητήρια, χάνεται ο Αθλητισμός», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δ. Διαθεσόπουλος και εξήγησε ότι εξαιτίας της συγκεκριμένης απραξίας από το lockdown στον αθλητισμό και της έλλειψης αγωνιστικών δραστηριοτήτων, οι Εθνικές μας ομάδες υδατοσφαίρισης Γυναικών και Ανδρών θα πάνε στα Προολυμπιακά τουρνουά τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, αντίστοιχα, χωρίς να έχουν την ανάλογη αγωνιστική ετοιμότητα. «Θα μειονεκτούμε διότι, αντίθετα, τα περισσότερα μεγάλα πρωταθλήματα πόλο των χωρών της Ευρώπης γίνονται κανονικά (Ιταλία, Ουγγαρία, Ισπανία, Κροατία, Σερβία, Γαλλία, Ρουμανία, Ολλανδία κ.α.), παρότι τα καθημερινά κρούσματα covid-19 σε αυτές τις χώρες είναι, αναλογικά, πολύ περισσότερα από τα δικά μας».

Υπάρχει επίσης και η συμμετοχή των άλλων δύο αθλημάτων στους αγώνες ολυμπιακής πρόκρισης, της Καλλιτεχνικής κολύμβησης τον Μάρτη και των Καταδύσεων τον Απρίλη, όπου κινδυνεύουμε να πάμε «ξυπόλητοι στα αγκάθια».

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, εξάλλου, χαρακτήρισε τον νόμο Αυγενάκη, για τα όρια ηλικίας και τον περιορισμό θητειών στις εκλογές των Αθλητικών Ομοσπονδιών, αντισυνταγματικό, αντιδεοντολογικό και απάνθρωπο και εξήγησε για ποιο λόγο δεν έχει προσφύγει ακόμα κάποιος για την αντισυνταγματικότητά του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Καυτηρίασε, εξάλλου, το θέμα του Μητρώου Σωματείων, μίλησε για τις μέχρι τώρα γνωστές υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου της Ομοσπονδίας, όποτε γίνουν οι εκλογές. Και τόνισε, τέλος, ότι οι άνθρωποι που κατευθύνουν τα πράγματα στον αθλητισμό αυτή την περίοδο αποδεικνύονται «κατώτεροι των περιστάσεων» και δεν είναι συνεργάσιμοι. «Τους έχουμε στείλει εδώ και καιρό μια επιστολή με 11 σημεία και βασικό αίτημα την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων των αθλημάτων μας, με όλα τα μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτόκολα, καθώς δώσαμε πετυχημένα εξετάσεις το καλοκαίρι όταν διοργανώσαμε όλα τα πρωταθλήματά μας, αλλά δεν έχουμε πάρει ακόμα καμία απάντηση».

Ακούστε το ηχητικό με ολόκληρη τη συνέντευξη Διαθεσόπουλου στο παρακάτω video - audio:

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής