ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ, ΣΟΜΠΑΤΕΛΙ

Διαθεσόπουλος: "Γερές βάσεις η υδατοσφαίριση, με διαχρονικότητα σε διεθνείς διακρίσεις - Μήνυμα σε ευήκοα ώτα"

  19.08.2018 23:55       1752

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε και ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος για την κατάκτηση της παγκόσμιας κορυφής από την Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Εφήβων. Στις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας έδωσε τα συγχαρητήρια στους συντελεστές της επιτυχίας, τόνισε τη διαχρονικότητα της ελληνικής υδατοσφαίρισης σε επίπεδο διεθνών διακρίσεων και ζήτησε με νόημα να φτάσει το μήνυμα σε ευήκοα ώτα...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Διαθεσόπουλου:

"Είμαστε ευτυχισμένοι καθώς είναι μια μέρα όπως ελάχιστες. Με μια επιτυχία που έχει αντίκρυσμα όχι μόνο στον χώρο μας, στις πισίνες, αλλά σε ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό. Όταν ακούγεται ο εθνικός μας ύμνος στις πέντε ηπείρους του πλανήτη, τότε είναι εθνικό θέμα.

Αποδεικνύεται ότι σε αυτό το άθλημα γίνεται συνεχής και αδιάκοπη προσπάθεια, σκληρή και μεθοδική δουλειά, έχουν μπει γερές βάσεις, υπάρχει υποδομή. Δεν είναι τυχαίο ότι δύο συνεχόμενες χρονιές η "Ελλαδίτσα" είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια (σ.σ.: Νέων Ανδρών πέρυσι, Εφήβων φέτος).

Συγχαρητήρια στα 13 παιδιά, στους προπονητές τους Δημήτρη Κραβαρίτη και Σάκη Πλατανίτη και σε όλους τους ανθρώπους που ήταν κοντά σε αυτήν την ομάδα. Αλλά και στους συλλόγους που ανήκουν αυτά τα παιδιά, που είναι μέσα στην παραγωγική διαδικασία και αυτό βρίσκει αντίκτυπο σε εθνικό επίπεδο.

Έχει βαθιές ρίζες το πόλο. Η μια επιτυχία διαδέχεται την άλλη και φυσικά τίποτα δεν είναι τυχαίο. Υπάρχει διαχρονικότητα μέσα από σοβαρή και μεθοδική δουλειά και τώρα έφτασε στο απότατο σημείο να γίνουν πάλι τα παιδιά μας παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Ευελπιστώ, στις πολύ δύσκολες και αρνητικές συγκυρίες που βιώνουμε, αυτές οι επιτυχίες να στείλουν μήνυμα σε ευήκοα ώτα, για να σκύψουν λίγο περισσότερο στα προβλήματα που έχουμε (ως ομοσπονδία και ως αθλήματα). Να είναι το εφαλτήριο για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι. Για να δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσουμε να φέρνουμε επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό και στην πατρίδα".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής