ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΓΣ ΚΟΕ

Διαθεσόπουλος: «Ίδωμεν και είθε»

  23.10.2019 17:50       1325

 

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Αθήνα η ΓΣ της ΚΟΕ με βασικό θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού για το 2020. Ο προϋπολογισμός που ανέρχεται σε 4.626.000€ εγκρίθηκε ομόφωνα από τους εκπροσώπους των σωματείων που παραβρέθηκαν στην διαδικασία.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλου όταν αναφέρθηκε στο θέμα:

«Πρόκειται για μία γενική συνέλευση που στην ουσία δεν έχει ουσία.....Εγκρίνεται από όλους μας ένας προϋπολογισμός που δεν έχει γίνει ποτέ σεβαστός τα τελευταία χρόνια από την Πολιτεία. Η Γενική Γραμματεία αθλητισμού μοιράζει τα χρήματα με τον συνήθη τρόπο, ο οποίος δεν είναι καθόλου αξιοκρατικός για τα αθλήματα τα οποία υπηρετούμε. Οι κρατούντες ποτέ δε λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες μας, τις διοργανώσεις που αναλαμβάνουμε, τον όγκο των αθλητών μας, τις 26 Εθνικές ομάδες τις οποίες διατηρούμε. Αυτό λέγεται ίση μεταχείριση;».

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος υποστήριξε όμως οτι στις πρόσφατες επαφές του με τον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα αθλητισμού πήρε την διαβεβαίωση ότι φέτος θα ισχύσουν αντικειμενικά κριτήρια αναφορικά με την επιχορήγηση των ομοσπονδιών.

« Ίδωμεν και είθε, αυτές είναι οι λέξεις που θέλω να χρησιμοποιήσω. Κρατάω μικρό καλάθι, παρά τις διαβεβαιώσεις των δύο αντρών. Μακάρι να αλλάξουν τα δεδομένα και αξιοκρατικά να επιχορηγηθούν οι ομοσπονδίες. Δεν είμαι όμως τόσο αισιόδοξος. Στους τέσσερις μήνες που έχουν προηγηθεί διακρίνω ότι δεν ασχολείται η Πολιτεία με βασικά και κυρίαρχα θέματα του ελληνικού αθλητισμού. Την ενδιαφέρει μόνο ποιος θα είναι πρόεδρος σε κάθε ομοσπονδία και το VAR. Απουσιάζει ο σεβασμός στην προσφορά του καθενός. Στις δημοκρατίες τους αιρετούς τους βγάζει ο λαός, κάτι που η Πολιτεία θέλει να αντιστρέψει» κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΟΕ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ