ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ

Διαθεσόπουλος: "Μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο στο Ρίο η Εθνική..."

  13.08.2016 23:48       2086

Να μην έχουν άγχος και να μην σκέπτονται ποια ομάδα θα αντιμετωπίσουν στον χιαστί - προημιτελικό (που θα προέλθει από τον Β΄Όμιλο του ολυμπιακού τουρνουά) συμβουλεύει τον προπονητή και τους παίκτες της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών, ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, που βρίσκεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο και με την ιδιότητά του ως μέλος του μπιρό της FINA και επικεφαλής - σύνδεσμος (liason) του αθλήματος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία. Διότι, όπως τόνισε (μετά τη σπουδαία νίκη επί της Βραζιλίας και λίγο πριν από το ματς με την Αυστραλια, το τελευταίο στον Όμιλο), η Ελλάδα μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε ομάδα από αυτές που μετέχουν στους αγώνες της Βραζιλίας. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Διαθεσόπουλου στην ιστοσελίδα μας:

"Η Εθνική μας μας δείχνει ένα πολύ καλό πρόσωπο. Αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα, αλλά και από τις εμφανίσεις της σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τώρα, ιδίως από το τελευταίο με τη Βραζιλία όπου ήταν εντυπωσιακή. Η ομάδα έχει πολύ καλή ψυχολογία και μπορεί να πάει ψηλά. Είναι σε θέση να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο από όλους θα συναντήσει εδώ στο Ρίο. Το είπα και στον προπονητή μας στον Θοδωρή Βλάχο, αλλά το λέω και στους παίκτες: "Μην κάθεστε να σκέπτεσθε ποιος θα είναι ο αντίπαλος στον χιαστί - προημιτελικό. Απλά να κυνηγάτε να κερδίζετε κάθε επόμενο παιχνίδι. Να μη φοβάστε κανέναν".

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ μιλάει και για την εμφάνιση των κολυμβητών μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, καθώς ολοκληρώθηκαν τα αγωνίσματα στο συγκεκριμένο άθλημα: "Έγινε προσπάθεια, αλλά νομίζω δεν ήταν και τόσο ικανοποιητική εμφάνιση συνολικά. Συμμετοχή μόνο σε δύο ημιτελικούς. Μπορούσαμε κάτι περισσότερο. Τώρα αναμένουμε και την εμφάνιση των κοριτσιών μας στη συγχρονισμένη κολύμβηση. Ελπίζω ότι θα τα πάνε καλά".

Για τη διοργάνωση στο Ρίο ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος είναι ιδιαιτέρως καυστικός: "Είναι κακοί Ολυμπιακοί Αγώνες. Υπάρχουν πολλά προβλήματα οργανωτικά και άλλα. Οι τηλεπικοινωνίες έχουν πρόβλημα, δεν υπάρχει συνεννόηση με τους ανθρώπους εδώ. Και είδατε το πρόβλημα με την πισίνα με το πράσινο νερό... Απαράδεκτοι..".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής