ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Διαθεσόπουλος: "Νίκη κατά του κορωνοϊού η ολοκλήρωση του αγωνιστικού σχεδιασμού της ΚΟΕ - Μοναδική Ομοσπονδία στον πλανήτη που το πέτυχε"

  10.08.2020 20:27       1448

Με την ολοκλήρωση όλων των πρωταθλημάτων κολύμβησης και υδατοσφαίρισης, η ΚΟΕ έχει καταφέρει, ήδη, να φέρει σε πέρας το 90% των διοργανώσεων του εγχείρηματός της για την αγωνιστική επανεκκίνηση των αθλημάτων της, εν μέσω της πανδημίας του covid-19 και μετά την αναγκαστική τρίμηνη αποχή. Με την ευκαιρία αυτή ο Πρόεδρός της Δημήτρης Διαθεσόπουλος κάνει τον σχετικό απολογισμό.

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος τονίζει ότι όλο αυτό αποτελεί μια "νίκη κατά του κορωνοϊού", ενώ επισημαίνει πως "η ΚΟΕ είναι η μοναδική Ομοσπονδία στον πλανήτη που κατάφερε να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό της στο σύνολό του".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Προέδρου στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας:

"Εδώ και έξι μήνες ολόκληρη η ανθρωπότητα βιώνει αυτό το πρωτόγνωρο φαινόμενο της πανδημίας από τον covid-19. Φυσικά και η ΚΟΕ βιώνει την ίδια κατάσταση σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της, την αγωνιστική και προπονητική της δραστηριότητα, των σωματείων της και όλων όσων εμπλέκονται στα αθλήματά της. Σε όλη τη διάρκεια του τρίμηνου του "lockdown" η KOE δεν ήταν απούσα. Με δεκάδες παρεμβάσεις της είχε επαφή με το πρόβλημα και τις διαστάσεις του, έδινε κατευθύνσεις, συμμετείχε στα δρώμενα που αφορούσαν την αντιμετώπιση του covid-19, επικοινωνούσε με σωματεία, αθλητές, προπονητές, με όλον τον κόσμο των αθλημάτων μας.

Η Ομοσπονδία μας συνέταξε, εξάλλου, όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις διοργανώσεις των σπορ της πισίνας, τα οποία έτυχαν της κοινής αποδοχής της Υγειονομικής Επιτροπής του Υφυπουργείο και του ΕΟΔΥ. Και στις αρχές Ιουνίου ανακοίνωσε ότι, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που υπάρχουν, θα προσπαθήσει να υλοποιήσει όλον τον προγραμματισμό της σε ό,τι αφορά όλα ανεξαιρέτως τα αθλήματά της και σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Έτσι ξεκινήσαμε στις 26 Ιουνίου με την Α1 Γυναικών και Α1 Ανδρών του πόλο και σήμερα που μιλάμε έχουμε ολοκληρώσει το 90% της αγωνιστικής δραστηριότητάς μας. Σίγουρα, σε σχέση με τον προγραμματισμό που είχε συνταχθεί προ εποχής covid-19, κάναμε κάποιες τροποποιήσεις και διαφοροποιήσεις, όχι τόσο ουσιαστικές όσο διαδικαστικές, για να αντιμετωπίσουμε τη νέα κατάσταση και τα νέα δεδομένα.

Με υπερηφάνια, λοιπόν, λέμε σήμερα ότι τα κάναμε όλα. Τον μεγαλύτερο όγκο. Στο κολύμπι, στο πόλο και στην τεχνική κολύμβηση (που ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες) και θα μας απομένει η συγχρονισμένη, το OPEN WATER και οι καταδύσεις, που θα γίνουν το φθινόπωρο. Το κάναμε με τον πλέον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο, ώστε να αντιμετωπίστεί και ο covid-19. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους βοήθσαν σε αυτό. Τους αθλητές που πειθάρχησαν στα νέα δεδομένα στα υγειονομικά πρωτόκολλα, τους προπονητές, τους παράγοντες των σωματείων, τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες της Ομοσπονδίας. Που έλαβαν όλα τα μέτρα για να γίνουν απρόσκοπτα όλοι οι αγώνες που αναφέρονται στον απολογισμό της Ομοσπονδίας, ο οποίος είναι καταιγιστικός. Και πάνω απ' όλα, θέλω να πω ότι πρέπει να μείνουμε πιστοί και ενωμένοι για να συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση. Διότι, όπως φαίνεται, το πρόβλημα με τον κορωνοϊό δεν έχει τελειώσει ακόμα και δεν αναμένεται να τελειώσει σύντομα. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να κάνουμε τις κατάλληλες κινήσεις για να αντιμετωπίσουμε τον ύπουλο εχθρό, ο οποίος μαστίζει και τον αθλητισμό διεθνώς.

Δώσαμε μια μάχη κάτω από συνθήκες covid-19 και δεν τον αφήσαμε να του περάσει. Τον νικήσαμε. Κι αυτό το χρωστάμε σε όσους εμπλέκονται σε αυτή την προσπάθεια μαζί με την ΚΟΕ. Δεν σταματάμε, όμως, εδώ. Πρέπει να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα, να φυλαγόμαστε, να τηρούμε οδηγίες και να πειθαρχούμε, γιατί ιός αυτός έχει γίνει ένα κομμάτι της ζωής μας.

Θέλω να πω, τέλος ότι είμαστε η μοναδική Ομοσπονδία σε όλον τον πλανήτη που ολοκλήρωσε πλήρως τον προγραμματισμό της. Από τις επαφές που έχω, μέσω FINA και LEN, δεν έχει τολμήσει να το κάνει, σε αυτό το επίπεδο που το έκανε η ΚΟΕ, καμιά άλλη Ομοσπονδία σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό είναι νίκη όλων μας, είναι νίκη του αθλητισμού. Η αθλητική ιδέα δεν "κιοτεύει" σε οποιαδήποτε δυσκολία και κάτω από οποιεσδήπτε συνθήκες".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής