ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / 18ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΓΚΟΥΑΝΚΖΟΥ

Διαθεσόπουλος: «Τεράστιο επίτευγμα, ένας άθλος»

  27.07.2019 15:36       1295

Ο Κρίστιαν Γκολομέεβ τερμάτισε στη 2η θέση στον τελικό των 50μ ελεύθερο, με 21.45 και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανκζού. Το χρυσό πήρε ο Αμερικανός Κάλεμπ Ντρέσελ με 21.04, ενώ ο Βραζιλιάνος Μπρούνο Φράτους τερμάτισε, επίσης, σε χρόνο 21.45 και βρέθηκε στην ίδια θέση με τον Γκολομέεβ.

Μετά την επιτυχία του Κρίστιαν Γκολομέεβ και το ασημένιο μετάλλιο, ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος από την Κορέα όπου βρίσκεται, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τον «άθλο» του Έλληνα κολυμβητή.

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος ανέφερε τα εξής: «Συγχαρητήρια στον Κρίστιαν Γκολομέεβ και τον προπονητή του, Άκη Οικονόμου, για το τεράστιο αθλητικό επιτεύγματα που κατάφεραν. Μία χώρα σαν την Ελλάδα είναι εντυπωσιακό να κατακτήσει ένα ασημένιο μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην κολύμβηση, χωρίς τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους στους αθλητές και με τα γνωστά δυσεπίλυτα προβλήματα στις πισίνες. Πρόκειται για άθλο, ήταν ένα θαύμα. Το περιμέναμε και εύχομαι να συνεχίσει στο ίδιο επίπεδο. Αναμέναμε πολλά από τον Γκολομέεβ, όσοι γνωρίζουν από κολύμβηση, αντιλαμβάνονται πόσο μεγάλη επιτυχία είναι αυτό το μετάλλιο. Δεκάδες αθλητές ήταν απέναντι από τον Κρίστιαν και κατάφερε να χάσει μόνο από έναν εκπληκτικό Αμερικανό κολυμβητή. Αν κάποιοι γνώριζαν τις συνθήκες προπόνησης των δύο, θα έπρεπε να τρίβουν τα μάτια τους με την επιτυχία του Έλληνα αθλητή, καθώς οι διαφορές στις συνθήκες είναι χαώδεις. Θέλω και πάλι να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον Γκολομέεβ, την προπονητή του, Άκη Οικονόμου και σε όσους συνετέλεσαν σε αυτή την επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση και τον αθλητισμό».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.