ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ / ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ / ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ

«Διατηρήσαμε την παράδοση που έχουν δημιουργήσει οι προηγούμενες γενιές»

  20.02.2021 23:32       780

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος αναδείχτηκε ο καλύτερος παίκτης του ημιτελικού Ελλάδας – Ρωσίας. Ο πολύπειρος υδατοσφαιριστής της Μπρέσια πήρε στους ώμους του τους υπόλοιπους διεθνείς και οδήγησε την Εθνική ομάδα στην νίκη με 13 – 10 επί της Ρωσίας και την πρόκριση, για 16η φορά, στην Ολυμπιάδα.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Άγγελος Βλαχόπουλος προέβη στην κάτωθι δήλωση:

«Ανταποκριθήκαμε στο πιο σημαντικό παιχνίδι του προολυμπιακού τουρνουά. Παίξαμε καλή άμυνα, είχαμε ψυχή και πάθος και φτάσαμε στην πολυπόθητη πρόκριση. Είχαμε αυτοπεποίθηση και ήμασταν εξαιρετικά συγκεντρωμένοι στην άμυνα. Τα γκολ που δεχθήκαμε ήταν από καθαρή ατυχία. Ελέγχαμε το ρυθμό του παιχνιδιού από την αρχή έως το τέλος».

«Η πρόκριση στο Τόκιο σημαίνει πολλά για όλους εμάς που υπηρετούμε αυτό το ομαδικό σπορ. Διατηρήσαμε την παράδοση που έχουν οικοδομήσει εδώ και δεκαετίες οι προηγούμενες γενιές των Ελλήνων πολιστών. Αρκετά παιδιά πλέον θα έρθουν στις πισίνες για να γνωρίσουν αυτό το υπέροχο άθλημα το οποίο πρεσβεύουμε».

«Αφιερώνουμε την πρόκριση στις οικογένειές μας, στους ομοσπονδιακούς προπονητές μας, στους προπονητές στους σωματείων μας και σε όλους εκείνους που μας έχουν στηρίξει. Θέλω να εκφράσω ένα ευχαριστώ και στον πρόεδρο της ομοσπονδίας, τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο, ο οποίος τα τελευταία οχτώ χρόνια που εγώ βρίσκομαι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι διαρκώς δίπλα μας».

«Δεν θέλω σήμερα, ημέρα γιορτής και ανείπωτης χαράς, να εκφραστώ για την τύχη της Εθνικής το καλοκαίρι στο Τόκιο. Έχουμε πολύ δρόμο μέχρι τότε. Σίγουρα η ομάδα αυτή έχει πολλές δυνατότητες».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ