ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / 16Ο FINAL FOUR ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δηλώσεις 2ου ημιτελικού (ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός)

  08.05.2015 21:17       780

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ, αποστολή

Μετά τη λήξη και του δεύτερου ημιτελικού, είχαμε τις ακόλουθες δηλώσεις από τους πρωταγωνιστές του αγώνα στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, όχι μόνο για το συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά και για τον τελικό της διοργάνωσης που ακολουθεί :

Θόδωρος Βλάχος (προπονητής Ολυμπιακού)

Θα είναι ένας ακόμη φετινός τελικός μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού σε ομαδικό άθλημα κι αναμένουμε να έχει ένα ιδιαίτερο χρώμα. Για εμάς είναι ένα επιπλέον κίνητρο να κατακτήσουμε το Κύπελλο απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο. Ο κόσμος ελπίζουμε να μας βοηθήσει και να έρθει να δει την – θεωρώ – πολύ καλύτερη δική μας ομάδα να παίζει όμορφο πόλο και να κατακτά το Κύπελλο. Επ’ουδενί δεν πρέπει να δείξουμε τον κακό εαυτό που εμφανίσαμε σε δύο-τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια. Τότε βέβαια οι αντίπαλες ομάδες μας πίεσαν πάρα πολύ και – χωρίς να τους υποτιμώ – θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει τις δυνατότητες να το κάνει. Αύριο θα είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί θέλουμε όσο τίποτα το Κύπελλο αυτό.

Νίκος Δεληγιάννης (τερματοφύλακας Ολυμπιακού)

Σπουδαίο παιχνίδι ο αυριανός τελικός, αφού ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος! Θα είναι μια γιορτή για το πόλο και εμείς οφείλουμε να είμαστε σοβαροί όπως και σήμερα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Στον αποψινό ημιτελικό σε κάποιο σημείο ρίξαμε το ρυθμό και αυτό είναι κάτι που με τίποτα δεν πρέπει να επαναλάβουμε αύριο. Είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό και θα πάρουμε το Κύπελλο. Μόνο από τον κακό εαυτό μας μπορούμε να χάσουμε. Θεωρώ πως αρκεί να είμαστε απλά σοβαροί.

Άγγελος Βλαχόπουλος (παίκτης Ολυμπιακού)

Σπουδαίο γεγονός ότι θα παίξουμε απέναντι στον Παναθηναϊκό σε ένα τελικό. Κάθε ματς Κυπέλλου, πόσο μάλλον ένας τελικός, κρίνεται σε πολλά σημεία και πρέπει να είμαστε σοβαροί. Οφείλουμε να μπούμε συγκεντρωμένοι και να παρουσιάσουμε ένα πολύ καλό πρόσωπο. Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, αν δεν είμαστε σοβαροί μπορεί εύκολα να βρεθούμε εκτός παιχνιδιού. Αν όμως δείξουμε το πρόσωπο που έχουμε εμφανίσει όλη τη χρονιά, πιστεύω πως δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα.

Αλέξανδρος Γούνας (παίκτης Ολυμπιακού)

Εάν παίξουμε όπως μπορούμε δεν φοβόμαστε κανέναν στην Ελλάδα. Είναι ένας τελικός απέναντι σε ένα ιστορικό σωματείο, αλλά νομίζω θα βγούμε νικητές. Το σημερινό παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική, καθώς είναι διαφορετικοί οι στόχοι του ΠΑΟΚ και διαφορετικοί οι δικοί μας. Σημασία έχει αύριο να τελειώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε σήμερα και να κατακτήσουμε τον τίτλο.

Χριστόδουλος Κολόμβος (παίκτης Ολυμπιακού)

Είναι ο πέμπτος τελικός για μένα, έχω τέσσερις με τον Ολυμπιακό και έναν με τον ΝΟΠ (Ναυτικός Όμιλος Πατρών). Είναι ένας τελικός με ιδιαιτερότητες, αφού αναμετρώνται δύο ιστορικά ελληνικά σωματεία. Κάνω έκκληση στην τοπική κοινωνία να έρθει και να γεμίσει το κολυμβητήριο, θα είναι διαφήμιση για το πόλο. Έχουμε δείξει σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από τον αντίπαλο, αλλά πρέπει να το αποδεικνύουμε μέσα στο νερό και το Μάιο που κρίνονται πρωταθλήματα και Κύπελλα. Εξαρτώνται όλα από εμάς και όχι από τους αντιπάλους.

Παναγιώτης Βέργος (προπονητής ΠΑΟΚ)

Υπήρχε διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, αν όμως είχαμε αποφύγει κάποια πολύ εύκολα γκολ, θα μπορούσαμε να είχαμε κρατήσει τον Ολυμπιακό πιο χαμηλά στο σκορ. Δυστυχώς είχαμε άσχημα ποσοστά στον παίκτη παραπάνω κι αυτό μας κόστισε.

Δημήτρης Μιτελούδης (παίκτης ΠΑΟΚ)

Η κλήρωση ήταν άσχημη για μας, ξέραμε ότι θα παίζαμε απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Ουσιαστικά ήταν μια άριστη προπόνηση ενόψει των δύσκολων αγώνων που μας περιμένουν στα play-off του πρωταθλήματος απέναντι στον Παναθηναϊκό. Σε κάποια σημεία τα πήγαμε καλά, σε κάποια άλλα άσχημα. Για μας το Final Four τελείωσε, απομένουν όμως τα play-off και η επιδίωξη να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται.

Δημήτρης Διαθεσόπουλος (Πρόεδρος ΚΟΕ)

Έχει ιδιαιτερότητες ο τελικός «Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός», μιας και σε αυτόν μετέχουν οι λαοφιλέστερες ελληνικές ομάδες. Τα ονόματα κεντρίζουν κι αυτό είναι καλό για το πόλο, δυο ομάδες με ευρύτατη αθλητική αποδοχή στο πανελλήνιο να παίζουν ένα τελικό. Αναμένουμε ένα σημαντικό παιχνίδι. Σήμερα προκρίθηκαν πράγματι οι καλύτερες ομάδες των δύο ημιτελικών κι αύριο ευελπιστώ, άσχετα με το τελικό αποτέλεσμα, να δούμε έναν ενδιαφέροντα και πάνω απ’όλα σε φίλαθλο πνεύμα  αγώνα, στο πλαίσιο του «ευ αγωνίζεσθαι». Στο πόλο δε χωρούν συμπεριφορές σαν αυτές που πρόσφατα έχει ζήσει ο ελληνικός αθλητισμός σε ανάλογου ή παραπλήσιου βεληνεκούς αγώνες. Πιστεύω ότι οι ομάδες θα επιδείξουν μια νουθεσία και αυτοσυγκράτηση, ενώ εμείς σαν ΚΟΕ έχουμε κάνει τα πάντα για να διαφυλάξουμε τον τελικό από τυχόν παρατράγουδα και να έχουμε ένα παιχνίδι χωρίς φασαρίες και βία. Ευελπιστώ ότι όλα θα πάνε κατευχήν, εύχομαι καλή επιτυχία στις ομάδες και ας κερδίσει ο καλύτερος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ