ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / WORLD LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ

Δηλώσεις από το παιχνίδι Ελλάδας-Γεωργίας

  17.11.2015 20:51       876

Η Εθνική Ομάδα Ανδρών επικράτησε με 18-10 της Γεωργίας στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του World League στο Κολυμβητήριο του Πειραιά «Π. Καπαγέρωφ».

Μετά το παιχνίδι, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θοδωρής Βλάχος, αλλά και οι διεθνείς πολίστες Αλέξανδρος Παπαναστασίου και Κώστας Φλέγκας προέβησαν σε δηλώσεις για το παιχνίδι και την συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός εμφανίστηκε προβληματισμένος από την αμυντική λειτουργία της ομάδας, ωστόσο τόνισε πως αισιοδοξεί σε νίκη απέναντι στην Ουγγαρία την επόμενη αγωνιστική.

Θοδωρής Βλάχος (ομοσπονδιακός προπονητής)

«Μπορώ να πω πως, ναι μεν κερδίσαμε, ωστόσο ήμασταν κακοί στον παίκτη λιγότερο, δεχτήκαμε αρκετές αποβολές και δεν ήμασταν καλοί στην αμυντική λειτουργία μας, και κυρίως αυτό μου έμεινε από το παιχνίδι σήμερα. Επίσης, κρατάμε και την πρώτη συμμετοχή του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, που πήρε μια πρώτη «γεύση» από τους Άνδρες και θεωρώ πως είναι ένα παιδί που θα βρίσκεται στο προσκήνιο τα επόμενα χρόνια και μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Από εκεί και πέρα πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί στα παιχνίδια με τους Ούγγρους και να «διαβάσουμε» το παιχνίδι τους, που έχουν μια πολύ ξεχωριστή ατομική και ομαδική κλάση. Θα επιδιώξουν να μας παρασύρουν στον τρόπο παιχνιδιού τους, ωστόσο μπορούμε να προετοιμαστούμε καλά και να κερδίσουμε στην Πάτρα την 1η Δεκεμβρίου, σε ένα ματς με ιδιαίτερη σημασία».

Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου, γεννηθείς το 1999 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ομάδα και τόνισε τη σημασία της πρώτης του συμμετοχής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα

Αλέξανδρος Παπαναστασίου (διεθνής υδατοσφαιριστής)

«Νιώθω χαρούμενος που πραγματοποίησα την πρώτη μου εμφάνιση με την εθνική ομάδα και μου άφησε μια πολύ γλυκιά γεύση. Ευελπιστώ πως θα ακολουθήσουν αρκετές ακόμη. Στόχος μου είναι να καταφέρω να λάβω μέρος σε μια Ολυμπιάδα. Δεν γνωρίζω αν θα καταφέρω να βρίσκομαι στο Ρίο το καλοκαίρι, ωστόσο θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Επίσης, έχω το μυαλό μου και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στο Μαυροβούνιο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών στην Ολλανδία και ευελπιστώ να έχουμε διακρίσεις και εκεί».

 

Ο διεθνής τερματοφύλακας, Κώστας Φλέγκας, ο οποίος αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού αντί του Γαλανόπουλου, μίλησε για το ματς αλλά και την κρίσιμη συνέχεια

Κώστας Φλέγκας (διεθνής τερματοφύλακας)

«Θα μπορούσαμε να έχουμε διευρύνει το προβάδισμα από το 7-2, να μην δεχτούμε τόσα γκολ. Σήμερα είχαμε μια πληθωρική επίθεση αλλά δεχτήκαμε αρκετά γκολ στην άμυνα. Σίγουρα όλοι προετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι με την Ουγγαρία, καθώς θέλουμε να τερματίσουμε πρώτοι, αλλά κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Θα είναι ένα παιχνίδι «ζωής και θανάτου», που θα αποτελεί και πρόβα τζενεράλε για το Ευρωπαϊκό και προσωπικά πιστεύω πως μπορούμε να κερδίσουμε και τα δύο ματς».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ