ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / WORLD LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ

Δηλώσεις από το παιχνίδι Ελλάδας-Γεωργίας (μέρος 2ο)

  18.11.2015 13:51       743

Μετά το πέρας του αγώνα της Ελλάδας με τη Γεωργία που βρήκε τη γαλανόλευκη νικήτρια με το επιβλητικό 18-10, προέβησαν σε δηλώσεις ο αρχηγός της εθνικής μας ομάδας Μανώλης Μυλωνάκης, καθώς και οι παίκτες Μανώλης Πρέκας, Άγγελος Βλαχόπουλος, Χριστόδουλος Κολόμβος και Στέφανος Γαλανόπουλος. Τέλος δηλώσεις παραχώρησε και ο προπονητής της εθνικής Γεωργίας Γιόβαν Πόποβιτς.

Μανώλης Μυλωνάκης (αρχηγός)

«Δεν ήμασταν καθόλου καλοί στην αμυντική λειτουργία μας και κυρίως στον παίκτη λιγότερο. Από ένα σημείο και μετά είχαμε περισσότερη όρεξη σε αυτόν τον τομέα, αλλά δεχθήκαμε κάποια γκολ που έφεραν έναν εκνευρισμό στην ομάδα. Παρόλα αυτά, επιθετικά βρήκαμε πολλές λύσεις και είχαμε πλουραλισμό στο σκοράρισμα. Την 1η Δεκεμβρίου θα παίξουμε στη χώρα μας με την Ουγγαρία . Είναι μεν μέσα - έξω οι αγώνες, αλλά μια ενδεχόμενη νίκη στην έδρα μας, θα μας δίνει την ευκαιρία να κρατάμε την τύχη για την πρόκριση στα χέρια μας. Γνωρίζουμε ότι είναι μια δυνατή και αξιόλογη ομάδα, αλλά εμείς θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα, ελπίζω να εμφανιστούμε το ίδιο δυνατοί και σταθεροί, όπως στο παγκόσμιο και από κει και πέρα να έρθουν και τα αποτελέσματα που επιθυμούμε. Σίγουρα έχουμε ανεβάσει τον πήχη των προσδοκιών λόγω του μεταλλίου στο παγκόσμιο του προηγούμενου καλοκαιριού, αλλά αυτό δείχνει και τη δυναμική αυτής της ομάδας. Ελπίζω να είμαστε όλα τα παιδιά υγιείς και να πάνε όλα κατ ευχήν».

Αναφορικά με τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, ο Μανώλης Μυλωνάκης τόνισε: «Είναι μεγάλος στόχος, αλλά είναι πολύ νωρίς να σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο. Το σωστό είναι να δούμε το επόμενο παιχνίδι, που είναι για το world league στις αρχές Δεκεμβρίου και μετά να προετοιμαστούμε κατάλληλα για ένα πολύ σημαντικό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι είναι πολύ μεγάλο το χρονικό διάστημα και έχουμε όλο το χρόνο για την προετοιμασία του Ολυμπιακού αυτού τουρνουά».

Άγγελος Βλαχόπουλος (διεθνής υδατοσφαιριστής)

«Ήρθε μια σχετικά εύκολη νίκη, ωστόσο δεν ήμασταν καλοί αμυντικά . Δεχτήκαμε πολλά γκολ και κυρίως στον παίκτη λιγότερο. Πρέπει να διορθώσουμε αυτό τον τομέα στα επόμενα παιχνίδια και ειδικά ενόψει του αγώνα με την Ουγγαρία. Εννοείται ότι η εθνική ομάδα πάντα θα έχει συνέχεια και γι αυτό πρέπει να δοκιμάζονται νέοι αθλητές και νέα παιδιά. Τα πήγαν αρκετά καλά και δείχνουν ότι σε λίγα χρόνια ή και στο άμεσο μέλλον θα είναι σε θέση να εκπροσωπήσουν επάξια το εθνόσημο. Νομίζω, ότι τα παιχνίδια με την Ουγγαρία είναι δύο ματς περίπου ισοδύναμων, πολύ καλών ομάδων. Είναι παιχνίδια που θα κριθούν στο γκολ. Πρέπει να κερδίσουμε το εντός έδρας παιχνίδι, ώστε να έχουμε το αβαντάζ και να δούμε τι θα χρειαζόμαστε στο εκτός έδρας παιχνίδι. Στόχος είναι κάθε μεγάλη διοργάνωση για μας . Πρέπει να κοιτάμε πως μπορούμε να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα, είτε λέγεται ευρωπαϊκό είτε ολυμπιακοί είτε world league . Όταν φοράς το εθνόσημο πρέπει πάντοτε να δίνεις το 100% των δυνάμεων πρώτα για τη χώρα που εκπροσωπείς».

Μανώλης Πρέκας (διεθνής υδατοσφαιριστής)

«Σαφώς ήταν ένα αρκετά εύκολο παιχνίδι. Κάναμε όμως αρκετά λάθη που δεν έπρεπε με αποτέλεσμα να δεχτούμε μεγάλο αριθμό τερμάτων. Το παιχνίδι με την Ουγγαρία αναμένεται αρκετά δύσκολο. Αν κάνουμε αυτά που μας έχει ζητήσει ο προπονητής θα έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Εμείς οι μικρότεροι πρέπει να παραδειγματιζόμαστε από τους μεγάλους και οι μεγάλοι να καθοδηγούν εμάς έτσι ώστε να εντασσόμαστε ομαλά στις τάξεις της εθνικής ομάδας και ταυτόχρονα να έχουμε καλά αποτελέσματα».


Χριστόδουλος Κολόμβος (διεθνής υδατοσφαιριστής)

«Κρατάμε τη νίκη με τη Γεωργία και το ότι κάναμε το 2/2. Είχαμε θεματάκια στην άμυνα που πρέπει να διορθώσουμε, αλλά νομίζω ότι αυτό οφείλονταν κυρίως στο ότι η Γεωργία μας ήταν εντελώς άγνωστη ως ομάδα. Είχαν κάποιους παίκτες που έχουν ιδιαίτερα καλό σουτ και την πατήσαμε. Δεν τους υπολογίσαμε όσο έπρεπε. Λίγο η αδράνεια σε κάποια σημεία, λίγο το ότι χάσαμε κάποιες προσωπικές μονομαχίες και έτσι δεχθήκαμε περισσότερα τέρματα από ότι περιμέναμε. Στο δεύτερο παιχνίδι στη Γεωργία θα είμαστε σαφώς πιο ενημερωμένοι. Μεγάλος στόχος είναι η νίκη κόντρα στην Ουγγαρία. Με τους Ούγγρους έχουμε παίξει πολλές φορές και γνωριζόμαστε ως ομάδες. Είναι ένα παιχνίδι πάνω στο οποίο θα δουλέψουμε και θα μελετήσουμε πολύ περισσότερο. Είναι ο μεγάλος μας αντίπαλος σε αυτή τη φάση του world league. Σίγουρα οι στόχοι είναι υψηλοί στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Παίζουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ύστερα από την επιτυχία του Καζάν. Κοιτάμε κάθε αντίπαλο στα μάτια και νιώθουμε ότι μπορούμε να τον κερδίσουμε. Από εκεί και πέρα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα πρέπει να μελετήσουμε καλά τους αντιπάλους μας στον όμιλο και να δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, όπως κάναμε στο παγκόσμιο. Αρχικός στόχος είναι η 6αδα και από κει και πέρα βλέπουμε καθώς όλα μπορούν να γίνουν».

Στέφανος Γαλανόπουλος (διεθνής υδατοσφαιριστής)

«Δεν πήγαμε τόσο καλά στο κομμάτι της άμυνας, αφού δεχθήκαμε 10 γκολ. Σίγουρα θα ξαναδούμε το βίντεο να δούμε τα λάθη που κάναμε κυρίως στον παίκτη λιγότερο, όπου δεχθήκαμε 8 γκολ, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία, καθώς η Γεωργία είναι μια πιο αδύναμη ομάδα και έπρεπε να έχουμε δεχτεί λιγότερα τέρματα. Σίγουρα αυτό ήταν ένα καλό μάθημα ενόψει του παιχνιδιού με την Ουγγαρία και θα πρέπει να διορθώσουμε αυτόν τον τομέα. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα προσπαθήσουμε να κοιτάξουμε την τετράδα, αλλά μόνο με τα λόγια δεν επιτυγχάνεται ένας τέτοιος στόχος. Θα κοιτάξουμε ένα ένα τα παιχνίδια αρχής γενομένης από αυτά του ομίλου. Από εκεί και πέρα και δεδομένου τι έχουμε κάνει στον όμιλο, θα κοιτάξουμε να προκριθούμε από τα νοκ άουτ παιχνίδια. Ευελπιστούμε όλοι σε ένα μετάλλιο, αλλά κάτι τέτοιο δεν αρκεί μόνο να το λέμε, αλλά πρέπει και να το αποδείξουμε. Αυτό χρειάζεται ταπεινότητα και δουλειά».

Γιόβαν Πόποβιτς (προπονητής Εθνικής ομάδας Γεωργίας)

«Συγχαρητήρια στην εθνική ομάδα της Ελλάδας για τη νίκη. Είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου και ιδιαίτερα από την απόδοσή της στα δύο τελευταία οκτάλεπτα, καθώς μην ξεχνάμε ότι παίζαμε με μια ομάδα που ήταν τρίτη στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είδαμε ότι η δική μας εθνική μπορεί να πετύχει περισσότερα στη συμμετοχή της στο επόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η Ελλάδα έχει πολύ καλές προοπτικές για τα τουρνουά που ακολουθούν, καθώς έχει πολύ καλούς και νέους παίκτες. Με κάποιους έχουμε συναντηθεί όταν ήμουν στη Χίο, όπως ο "brother" Φουντούλης (την ώρα εκείνη περνούσε από δίπλα του και είχαν εγκάρδιο χαιρετισμό) όταν ήταν μικρότερος πριν πολλά χρόνια. Έχει καλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις και αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Η Ελλάδα έχει φτάσει στο επίπεδο της Σερβίας, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας και γενικά υπάρχουν 5-6 περίπου ισοδύναμες ομάδες, που μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο. Μία από αυτές είναι και η Ελλάδα. Τα καλά αποτελέσματα της εθνικής μας είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Εργάζομαι στη Γεωργία 6 χρόνια και στην εθνική της ομάδα εδώ και 3 χρόνια. Προκριθήκαμε σε αυτό το διάστημα 2 φορές σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που ήταν ο στόχος μας. Στο τελευταίο ήμασταν 12οι και τελευταίοι. Αν ξαναείμαστε μέσα στη 12άδα, θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα αφού τώρα συμμετέχουν 16 ομάδες. Θα προσπαθήσουμε, καθώς το επίπεδο έχει ανέβει. Έχουμε δύο παιχνίδια με Γερμανία και Ρουμανία τα οποία μπορούμε να διεκδικήσουμε - δε λέω ότι θα τα κερδίσουμε - και αυτό με την Ιταλία, που είναι σε άλλο επίπεδο κοντά σε αυτό της Ελλάδας. Σίγουρα θα κυνηγήσουμε ότι καλύτερο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ