ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ OPEN WATER

Δηλώσεις Αραούζου, Γέμελου και Διαθεσόπουλου

  15.09.2012 18:23       1407

Το 4ο μετάλλιο συνολικά στην καριέρα της κατέκτησε η πρωταθλήτρια Κέλλυ Αραούζου σε μια μεγάλη διοργάνωση, το οποίο όπως τόνισε και η ίδια στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ έχει ιδιαίτερη σημασία γι’ αυτήν.

«Ήταν πράγματι το 4ο μετάλλιο, όμως είχε μεγαλύτερη γλύκα από όλα τα προηγούμενα. Το κυνήγησα πάρα πολύ αυτό το μετάλλιο. Ήταν μεγάλη μου επιθυμία, το ήθελα όσο τίποτα άλλο. Είναι γεγονός ότι δεν μπορούσα να διεκδικήσω το χρυσό μετάλλιο και αυτό γιατί η Ιταλίδα νικήτρια του αγώνα δεν είχε κολυμπήσει όπως κι εγώ στα 10χλμ. χθες και ήταν πιο ξεκούραστη από εμένα. Όμως, ξεκίνησα από την αρχή με στόχο να ανέβω στο βάθρο και το πέτυχα. Μπορώ να πω ότι ήταν μια ψυχοφθόρα διαδικασία, αφού αρκετές αθλήτριες ήμασταν πολύ κοντά. Στο τέλος, είχα την αίσθηση ότι τερμάτισα 3η, όμως με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα ότι είχα πάρει την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο», δήλωσε η  νεαρή κολυμβήτρια και συνέχισε αφιερώνοντας το μετάλλιο της αυτό:

«Αφιερώνω το μετάλλιο πάνω απ’ όλα στην οικογένειά μου και βέβαια στους ανθρώπους που βρίσκονται καθημερινά δίπλα μου, τον προπονητή μου Νίκο Γέμελο, τον συνεργάτη μας Στέλιο Φιλόπουλο αλλά και την Κολυμβητική Ομοσπονδία που είναι πάντα στο πλευρό μου».

Η Κέλλυ Αραούζου αναφέρθηκε, επίσης, στους στόχους της από εδώ και στο εξής: «Επόμενος στόχος είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα το καλοκαίρι στη Βαρκελώνη. Θα ξεκουραστούμε, θα πάρουμε βαθιές ανάσες και μετά θα ριχτούμε πάλι στη δουλειά για μια νέα επιτυχία στη μεγάλη αυτή διοργάνωση του 2013. Όνειρο μου είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του 2016. Θέλω να βρεθώ σε μια Ολυμπιάδα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω. Είναι πολύ νωρίς ακόμη, αλλά η προσπάθεια έχει ήδη αρχίσει. Ο Σπύρος Γιαννιώτης αποτελεί το φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση, όχι μόνο για μένα, αλλά και για όλο τον ελληνικό αθλητισμό . Πρόκειται για έναν αθλητή-πρότυπο. Ό,τι σημαντικότερο υπάρχει στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή σε επίπεδο πρωταγωνιστικού ρόλου. Τον ζω καθημερινά στην προπόνηση και με τις συμβουλές του με έχει κάνει να αισθάνομαι διαφορετικά και με έχει βελτιώσει σαν άνθρωπο και σαν αθλήτρια».

Τέλος, η πρωταθλήτριά μας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα υλικά κίνητρα, τα οποία δυστυχώς δεν υπάρχουν καν: «Το κίνητρό μου δεν είναι τα χρήματα αλλά το μετάλλιο. Βέβαια, θα έπρεπε να υπάρχουν κι άλλα κίνητρα για εμάς. Δυστυχώς, όμως, δεν έχουμε τίποτα. Δεν έχω ούτε καν χορηγό. Τα πράγματα χειροτερεύουν μέρα με τη μέρα στην Ελλάδα, ο αγώνας που δίνουμε εμείς οι πρωταθλητές είναι τεράστιος , ακόμα όμως έχω τη δύναμη και το κέφι να πρωταγωνιστήσω τα επόμενα χρόνια στο χώρο».

Με τη σειρά του ο Ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Γέμελος δήλωσε: «Συγχαρητήρια στην Κέλλυ! Είχε δουλέψει πάρα πολύ για αυτή την διάκριση την οποία περίμενα κι εγώ και η ίδια. Παρά το γεγονός ότι είχαμε μια άσχημη εκκίνηση, όπως και χθες στο ομαδικό, στη συνέχεια έκανε μια υποδειγματική κούρσα και κατάφερε να πάρει το ασημένιο μετάλλιο που το άξιζε. Η Κέλλυ δούλεψε μαζί μου πολύ όλο το καλοκαίρι. Σαν αθλήτρια αρχίζει να δημιουργεί μια μεγάλη παράδοση στο χώρο. Μην ξεχνάμε ότι είναι το 4ο μετάλλιο που έχει κατακτήσει στην καριέρα της. Είναι μικρή σε ηλικία και αν συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο, τότε θα πάει πολύ μπροστά και πραγματικά θα μείνει στην ιστορία».

Αναφερόμενος στο θέμα των κινήτρων, ο Νίκος Γέμελος τόνισε: «Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα. Μόνο η Κολυμβητική Ομοσπονδία στηρίζει τους αθλητές της. Κανείς άλλος δεν είναι κοντά μας. Αυτό το πράγμα, όμως, θα πρέπει να διαφοροποιηθεί. Η ανοιχτή θάλασσα μπορεί να προβάλλει πάρα πολύ τη χώρα μας. Η Ελλάδα έχει δουλέψει λίγο το άθλημα της ανοιχτής θάλασσας, αλλά έχει πάρει τόσα πολλά. Ο δρόμος, λοιπόν, είναι ανοιχτός για τη χώρα μας να πρωταγωνιστήσει σε αυτό το άθλημα. Έχουμε και τη γνώση και τους αθλητές και βέβαια ταιριάζει τόσο πολύ αυτό το σπορ στην ελληνική πραγματικότητα. Και μην ξεχνάμε ότι παράδειγμά μας είναι ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος δεν έχει εγκαταλείψει αλλά δεν πήρε μέρος στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Ο Σπύρος συνεχίζει και θα φέρει κοντά του κι άλλους μεγάλους πρωταγωνιστές».

Δηλώσεις στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας για την μεγάλη αυτή επιτυχία έκανε από το Βόλο, όπου βρίσκεται για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Συγχρονισμένης κολύμβησης Νεανίδων, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος:

«Ο χορός των μεταλλίων συνεχίζεται για την ελληνική κολύμβηση. Επιτυχίες που ήταν αναμενόμενες για όλους εμάς που γνωρίζουμε τις ικανότητες των αθλητών μας και των προπονητών μας. Για όλους εμάς που ξέρουμε να στηρίζουμε τις προσπάθειες των πρωταγωνιστών μας, οι οποίοι εργάζονται κάτω από δυσχερείς συνθήκες στην Ελλάδα, χωρίς κίνητρα και σε προβληματικές εγκαταστάσεις. Έχω κουράσει όλη τη χρονιά να εκφράζομαι με αυτό τον τρόπο και να ζητάω επιτέλους τη συμπαράσταση των αρμόδιων φορέων, ώστε να τιμήσουν αυτά τα παιδιά με κάποιο τρόπο. Νομίζω ότι η πολιτεία πρέπει να αφουγκραστεί όλες αυτές τις επιτυχίες, όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και να δώσει λύσεις. Το μέλλον της ανοιχτής θάλασσας είναι λαμπρό για τη χώρα μας, ο Σπύρος Γιαννιώτης, η Μαριάννα Λυμπερτά και η Κέλλυ Αραούζου οδηγούν κι άλλα παιδιά στο ίδιο δρόμο και πρέπει όλοι να σκύψουμε πάνω τους».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος