ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Δηλώσεις Διαθεσόπουλου, Αθυμαρίτη Χούμα και Σαρακατσάνη για τον Βαζαίο

  08.07.2012 20:38       1217

Για το μετάλλιο του Ανδρέα Βαζαίου στα 100μ. Πεταλούδας, μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας ο προπονητής του, Δημήτρης Αθυμαρίτης. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε: "Σε μια πολύ δύσκολη κούρσα, με πολύ συναγωνισμό, ο Ανδρέας έδειξε πόσο μεγάλος αθλητής είναι. Έδειξε μεγάλο πείσμα και πίστη για την νίκη, και τα κατάφερε, έχοντας μάλιστα πολύ καλή επίδοση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτήν την μεγάλη επιτυχία".

Για τον Ανδρέα Βαζαίο, μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ και ο πρόεδρός της, Δημήτρης Διαθεσόπουλος (φωτογραφία), αλλά και οι Χούμας και Σαρακατσάνης, Τεχνικός Σύβουλος της ΚΟΕ και Γενικός Γραμματέας, αντιστοίχως. Αναλυτικότερα:

Διαθεσόπουλος (Πρόεδρος ΚΟΕ): "Ο Ανδρέας απέδειξε ότι δικαιολογημένα αποτελεί μια χρυσή ελπίδα της ελληνικής κολύμβησης, και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα, σε συνάρτηση με την ηλικία του. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, κυριάρχησε απέναντι στους αντιπάλους του. Πέτυχε τον στόχο του, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετώπισε, οι οποίες είναι γνωστές στο πανελλήνιο.  Παρά την έλλειψη κινήτρων και τα κλειστά κολυμβητήρια τα κατάφερε. Συγχαρητήρια στον ίδιο, και σε όσους ήταν γύρω του. Περιμένουμε από την Πολιτεία ανταπόκριση, και όπως είπε ο νέος Υπουργός Αθλητισμού, κύριος Ιωαννίδης, στις προγραμματικές του δηλώσεις περιμένουμε να δοθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος, κυρίως στο θέμα των κινήτρων, που αφορούν τους αθλητές, αλλά και αυτό των κλειστών κολυμβητηρίων".

Σαρακατσάνης (Γενικός Γραμματέας ΚΟΕ): "Έσωσε την παρτίδα ο Ανδρέας. Τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο χώρος, με την έλλειψη κινήτρων και τα κλειστά κολυμβητήρια δυσκόλεψαν τα παιδιά που πήραν μέρος στο Ευρωπαϊκό, τα οποία υπερέβαλαν εαυτούς αφού είχαν σημαντικά προβλήμα στην προετοιμασίας τους. Γι' αυτό είπα πως σώθηκε η παρτίδα. Εύχομαι να βγω ψεύτης, αλλά δεν είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Πιστεύω ότι τα προβλήματα θα συνεχιστούν, και θα ακολουθήσουν και άλλοι δύσκολοι χειμώνες. Επίσης, εκτός από τον Ανδρέα, καλές εμφανίσεις έκανε και ο νεαρός Κοντιζάς, και έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει".

Χριστόδουλος Χούμας (Τεχνικός Σύμβουλος ΚΟΕ): "Ήταν επιτυχημένη αποστολή, αν αναλογιστούμε τα πολλά προβλήματα του χώρου. Ο Ανδρέας, έκλεισε αυτήν την συμμετοχή με τον καλύτερο τρόπο. Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στην καλύτερη κατάστασή του, λόγω των πολλών προβλημάτων, κατάφερε να ανταπεξέλθει και να βρεθεί στην κορυφή της Ευρώπης. Ήταν ένας σπουδαίος χρόνος, μια σπουδαία εμφάνιση για την ηλικία του. Συγχαρητήρια".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος