ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Δηλώσεις διεθνών για την νίκη επί της Κροατίας

  12.12.2013 14:11       679

H  Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών απέδειξε ότι μπορεί δίκαια να συγκαταλέγεται στην ελίτ του παγκόσμιας υδατοσφαίρισης. Από την εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας και την κατάληψη της 6ης θέσης στη Βαρκελώνη το καλοκαίρι, μέχρι και την ιστορική νίκη με αντίπαλο την Κροατία στο Ζάγκρεμπ ,το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσιάζει πειθαρχία, οργάνωση και αυτοσυγκέντρωση , παλεύοντας σε κάθε αγώνα.

Η νίκη επί της Κροατίας ήρθε στα πέναλτι με 12-11, μία επιτυχία, που αν συνοδευτεί  από εντός έδρας θετικά αποτελέσματα στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια, η Εθνική μας ομάδα μπορεί να έχει ελπίδες πρόκρισης στην τελική φάση του Γουορλντ Λιγκ. Οι πρωταγωνιστές εντός αγωνιστικών χώρων, οι αθλητές μας  μίλησαν γ΄αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι και το μυστικό που τους έδωσε τη νίκη.

Ο Θανάσης Χρυσοσπάθης στάθηκε στην ομαδικότητα που διακρίνει την Εθνική ομάδα και της χάρισε τη νίκη. «Ήμασταν από την αρχή κοντά στο σκορ και δε τους επιτρέψαμε να ξεφυγουν. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό και επειδή ήμασταν πολύ καλά διαβασμένοι καταφέραμε να αποδώσουμε αυτά που ήθελε ο προπονητής μας. Είμαστε μια νεανική ομάδα, που στηριζόμαστε πολύ στη συλλογική δουλειά. Με τέτοιες εμφανίσεις μπορούμε να χτυπάμε κάθε παιχνίδι. Το πιστεύαμε πολύ ότι μπορούμε να το κερδίσουμε το συγκεκριμένο αγώνα».

Από την πλευρά του ο Κώστας Γαλανίδης απέδωσε τη νίκη στην καλή άμυνα και ειδικά στον παίχτη παραπάνω. «Πήγαμε στο Ζάγκρεμπ και αντιμετωπίσαμε μία από τις κορυφαίες ομάδες του Παγκόσμιο πόλο. Παρά τις απουσίες βασικών παιχτών μας, ήμασταν αποφασισμένοι να πάμε εκεί για το θετικό αποτέλεσμα. Η άμυνα και ειδικα στον παίχτη παραπάνω μας έδωσε το αποτέλεσμα αυτό».  Ο διεθνής τερματοφύλακας του Ολυμπιακού εξήγησε πώς αυτή η ομάδα πλέον έχει αλλάξει επίπεδο. «Το πόλο και γενικά ο αθλητισμός  παρά τις δύσκολες συνθήκες πάει πάρα πολύ καλά, δίνει ευκαιρίες για διάκριση σε νέα παιδιά. Εμείς έχουμε πάθος και δίψα για διάκριση και επιτυχίες. Πάνω απ’ όλα έχουμε όρεξη για δουλειά και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Μπορεί να μην έχουμε την εμπειρία αλλά έχουμε όλα τα φόντα να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας». Ο διεθνής τερματοφύλακας δήλωσε αισιόδοξος για την  πρόκριση της Εθνικής που θα κριθεί στα παιχνίδια με Ουγγαρία και Κροατία εντός έδρας. «Παλεύουμε κάθε αγώνα είτε πρόκειται για φιλικό είτε για τη σημαντικότερη διοργάνωση. Μπορούμε να προκριθούμε αν δείξουμε ό,τι έχουμε μάθει, μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος