ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Δηλώσεις για την κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας

  01.04.2013 17:35       767

Με το ζευγάρι ΝΟ Χίου-Ολυμπιακός να ξεχωρίζει, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι (13.30) στα Γραφεία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, η κλήρωση για την προημιτελική φάση του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας. Μάλιστα οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες στο Ιωνικό Κολυμβητήριο της Χίου δύο φορές μέσα σε διάστημα επτά ημερών, αρχικά για τη φάση των «8» του Κυπέλλου (10/4) και εν συνεχεία για την Α1 Ανδρών (17/4).

Μετά το πέρας της σημερινής διαδικασίας, ο τιμ μάνατζερ των «ερυθρολεύκων», Άκης Λογοθέτης, δήλωσε:

«Μεγάλος στόχος της ομάδας, μετά και τον πρόωρο αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ, είναι το ντάμπλ. Θέλουμε να επιστρέψουμε στους τίτλους και στην κορυφή και των δύο εγχώριων διοργανώσεων μετά από απουσία ενός χρόνου. Είχαμε πει άλλωστε πως αυτός είναι και ο βασικός μας στόχος από την αρχή της σεζόν. Έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα που μπορεί να τα καταφέρει, όμως θα βρούμε και δυνατούς αντιπάλους απέναντί μας.

 Ένας από αυτούς είναι και ο ΝΟ Χίου, και ειδικά μέσα στην έδρα του, όπου είναι αήττητος φέτος. Παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του ακριτικού νησιού, δεν παύει να αποτελεί έναν ισχυρό αντίπαλο, που δύσκολα μπορείς να νικήσεις. Γι’ αυτό πρέπει και στο παιχνίδι των προημιτελικών του Κυπέλλου, αλλά και σ’ αυτό του πρωταθλήματος μετά από μία βδομάδα, να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να δείξουμε τον απαραίτητο σεβασμό στη Χίο, ειδάλλως μπορεί να βρεθούμε προ εκπλήξεως.»

Στην αντίπερα όχθη, ο προπονητής του ΝΟ Χίου Γιώργος Μπελέγρης, τόνισε πως παρότι είναι η δυσκολότερη κλήρωση που θα μπορούσαν να έχουν, οι παίκτες του θα παλέψουν για το καλύτερο απέναντι στους Πειραιώτες, μην έχοντας να χάσουν τίποτα από το μεταξύ τους παιχνίδι, ενώ έκλεισε αναφερόμενος και στη δύσκολη οικονομική κατάσταση του σωματείου που υπηρετεί:

«Ήταν για εμάς η δυσκολότερη κλήρωση που θα μπορούσαμε να έχουμε πιστεύω. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα με πολύ έμπειρους και ικανότατους πολίστες. Είναι σαφώς καλύτερη ομάδα από εμάς, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα τα παρατήσουμε πριν καν μπούμε στο νερό. Πρέπει να παλέψουμε για να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε από το παιχνίδι, καθώς δε έχουμε να χάσουμε τίποτα. Το μεγάλο φαβορί για είσοδο στο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου είναι μεν ο Ολυμπιακός, όμως κι εμείς είμαστε πολύ δυνατοί στην έδρα μας, αφού δεν έχουμε χάσει μέχρι στιγμής.

Από κει και πέρα, εμείς έχουμε ως βασικό στόχο πλέον την κατάκτηση της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα και πάνω απ’ όλα το ερχόμενο καλοκαίρι να γίνει καλύτερος σχεδιασμός απ’ όλους στην ομάδα. Πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε τα λάθη που έγιναν φέτος και μας έχουν φέρει σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση.»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος