ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 15ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Δηλώσεις για τον θρίαμβο της Εθνικής μας

  22.07.2013 20:21       941

Βαρκελώνη (Αποστολή Μάκης ΤσΊλκος)

ΦΩΤΟ: Ο Κώστας Τσαλκάνης, εκ των κορυφαίων με το Μαυροβούνιο

Η καλή μέρα για την Ελλάδα στο 15ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, φάνηκε από το πρωί και τον θρίαμβο της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των Ανδρών με 6-4 επί του Μαυροβουνίου.

Μετά τον αγώνα, οι δηλώσεις που ακολούθησαν:

Σάκης Κεχαγιάς/ ομοσπονδιακός τεχνικός: " Καλό το ξεκίνημα, μπράβο σε όλα τα παιδιά, λιτά, υπέροχα. Πρέπει όμως αυτή την σπουδαία νίκη να την διαχειριστούμε σωστά στη συνέχεια και να βλέπουμε κάθε παιχνίδι χωριστά, έχοντας προσήλωση στο ομαδικό πνεύμα και στη σωστή συνεργασία που είχαμε σήμερα σε όλους τους τομείς. Στη ζωή πρέπει να μην ενθουσιαζόμαστε εύκολα, αλλά να πηγαίνουμε αγώνα με το αγώνα, με το ίδιο σκεπτικό ώστε να καρπωθούμε στο τέλος τα αποτελέσματα της καλής αρχής που κάναμε. Κεφάλια μέσα λοιπόν και πάλι με προσοχή και σεβασμό να αντιμετωπίζουμε το κάθε αντίπαλο".

    Κώστας Τσαλκάνης: " Μεγάλη νίκη η σημερινή που ήρθε μετά από σπουδαία εμφάνιση. Νομίζω πως είναι η πρώτη μας επιτυχία επί του Μαυροβουνίου σε επίπεδο μεγάλης διοργάνωσης κι αυτό έχει δική του σημασία. Είμαι δίπλα χαρούμενος που στην πρεμιέρα μου στο Παγκόσμιο έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι γι αυτή την νίκη, αλλά είχαμε όλοι καλή απόδοση και σπουδαία αλληλοκάλυψη που έφερε το ποιητή αποτέλεσμα. Συνεχίζουμε για τα καλύτερα με το ίδιο ζήλο και την συνέπεια στον ομαδικό πνεύμα"

   Άγγελος Βλαχόπουλος: "Παίξαμε όλοι καλά και με την ομοψυχία που είχαμε κάναμε τους αντιπάλους μας, να μην μπορούν να μας απειλήσουν. Είχαμε σωστή αλληλοκάλυψη στη άμυνα και εκμεταλλευτήκαμε τις επιθέσεις μας στον παίκτη παραπάνω. Όλα λειτούργησαν άψογηα, πιστεύω στη ομάδα, είχαμε μελετήσει σωστά τον αντίπαλο και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, με όποιον αντίπαλο κι αν έχουμε".

Ο αρχηγός

 Τα λόγια του αρχηγού Χρήστου Αφρουδάκη, του ανθρώπου που με μοναδική ηρεμία και μαεστρία καθοδηγούσε σε όλο το παιχνίδι τους νεαρούς συμπαίκτες του, αποτιμούν .όλη την εικόνα του παιχνιδιού. "Σήμερα παίξαμε πολύ καλά, με προσήνεια και σωστή αλληλοκάλυψη στην άμυνα, με σωστή διαχείριση του παιχνιδιού και την εκμετάλλευση του παίκτη παραπάνω, πάνω από όλα όμως σαν ομάδα. Αυτό θέλαμε από τη αρχή, να μη αφήσουμε στους Μαυροβούνιους να κάνουν το παιχνίδι τους κι εμείς να βγαίνουμε σωστά μπροστά. Σε αυτό μας βοήθησε πολύ ο Κώστας ο Τσαλκάνης με το ψύχραιμο κι εντυπωσιακό παιχνίδι του αφού για 2 οκτάλεπτα διατηρήσαμε το μηδέν. Θα κρατήσουμε την νίκη αυτή, ως σπουδαίο ξεκίνημα, απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, αλλά πρέπει να έχουμε χαμηλό προφίλ κα να διαχειριστούμε καλά στην συνέχεια αυτό που πετύχαμε".

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ