ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / 15ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Δηλώσεις Γιάννη Φουντούλη, Κώστα Μουρίκη και Κώστα Βαμβακάρη

  25.07.2013 10:42       585

ΦΩΤΟ: Ο Κώστας Μουρίκης

 

Βαρκελώνη: Αποστολή ΠΣΑΤ (Μάκης Τσίλκος)

Πέτυχαν τα 11 από τα 24 γκολ της Εθνικής μας ομάδας των Ανδρών στο εντυπωσιακό 24-4 επί της Νέας Ζηλανδίας, οι Γιάννης Φουντούλης (6 γκολ) και Κώστας Μουρίκης (5 γκολ), που δήλωσαν γι αυτό:

Γιάννης Φουντουλης: " Μπορεί να είναι μια από τις μεγαλύτερες νίκες της Εθνικής μας, αυτή επί της Ν. Ζηλανδίας, αλλά αυτό όσον αφορά το σκορ, καθώς ήταν μεν καλή από πλευράς φυσικής κατάστασης, αλλά από εκεί και πέρα δεν μας δυσκόλεψε καθόλου. Κι αυτό γιατί εμείς παίξαμε όπως έπρεπε, του σεβαστήκαμε ως αντιπάλους και θέλαμε να δείξουμε πως δεν πήρανε τα μυαλά μας αέρα, από τη επιτυχία επί του Μαυροβουνίου. Αυτός ήταν ο στόχος μας, να συνεχίσουμε στο ίδιο ρυθμό, καθώς έχουμε τον κρίσιμο αγώνα για την πρώτη θέση με την Ισπανία. Γι αυτό και βλέπουμε τον κάθε αντίπαλο, με την ίδια διάθεση και χωρίς να επιλέγουμε πως και που θα ανεβάσουμε η θα κατεβάζουμε ταχύτητα".

Κώστας Μουρίκης: "Ήταν αδύναμος ο αντίπαλος, αλλά εμείς κάναμε το παιχνίδι μας και δεν τον υποτιμήσουμε σε καμία περίπτωση. Συμφωνώ με τον Γιάννη, ότι μια επιτυχία συνήθως μας αλλάζει νοοτροπία και μας κάνει πιο ενθουσιώδεις, όμως εμείς ως ομάδα συνεχίζουμε χωρίς να υποτιμάμε καμία ομάδα, όσο αδύναμη κι αν είναι. Θα παίζουμε 100%, είτε έχουμε απέναντι μας την Σερβία και το Μαυροβούνιο, είτε την Νέα Ζηλανδία. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε σε καμία περίπτωση, πόσο δε μάλλον τώρα που έχουμε την Ισπανία μπροστά μας, αλλά και άλλους δυσκολότερους αντιπάλους στην συνέχεια"

Ο Βαμβακάρης

Από την πλευρά του ο συνεργάτης του Σάκη Κεχαγιά στον πάγκο, Κώστας Βαμβακάρης, τόνισε: "Το παιχνίδι δεν αντέχει στην όποια κριτική, αλλά οφείλω να επισημάνω πως όλα τα παιδιά, έπαιξαν για να κρατήσουν ψηλά την αγωνιστική τους διάθεση κα την καλή συνοχή, που έχουμε ως ομάδα. Σε καμία περίπτωση δεν χαλάρωσαν παρά το ότι ο αντίπαλος ήταν αδύναμος. Έκαναν το παιχνίδι τους, όπως είχαμε πει ώστε να πάνε με το ίδιο ρυθμό , στο κρίσιμο για την πρωτιά στον όμιλο, παιχνίδι με την Ισπανία. Το κλίμα στην ομάδα είναι άριστο και αυτό φαίνεται με την αρμονική συνεργασία όλων, μέσα κι έξω από το παιχνίδι. Οι παίκτες έχουν τεράστιες δυνατότητες και περιμένουμε πολλά από αυτούς στη συνέχεια".

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ