ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Δηλώσεις Κοτρωνιά-Κατσαρού για το Κολυμβητήριο του ΤΕΙ Λαμίας!

  21.05.2013 17:48       1295

ΦΩΤΟ: Το Κολυμβητήριο στο ΤΕΙ Λαμίας, όπου διεξήχθη το 14ο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδας

Ο Δήμαρχος Λαμιέων, κ. Γιώργος Κοτρωνιάς και ο Αντιπρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Γιώργος Κατσαρός, σε δηλώσεις τους στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ αναφέρθηκαν στη διοργάνωση του Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδας υδατοσφαίρισης Ανδρών (17 και 18 Μαΐου), στο κολυμβητήριο του ΤΕΙ Λαμίας.

Ένα κολυμβητήριο, το οποίο είχε κατασκευαστεί προ 12ετίας, αλλά δεν είχε αξιοποιηθεί μέχρι τώρα.

Η ΚΟΕ, σε συνεργασία με το Δήμο της πρωτεύουσας του Νομού Φθιώτιδας, αποφάσισαν να λάβει μέρος το φετινό Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου στο συγκεκριμένο κολυμβητήριο, ώστε να αναπτυχθεί ο υγρός στίβος στην πόλη της Κεντρικής Ελλάδας, κάτι που μέχρι σήμερα δεν είχε συμβεί.

 

Αρχικά, ο Δήμαρχος Λαμιέων, τόνισε:

«Στη ζωή μου προσωπικά δεν έχω παίξει πόλο, αλλά όταν έπρεπε μικρός να το είχα κάνει αυτό, το άθλημα αυτό στην πόλη μας δεν ήταν καθόλου αναπτυγμένο, καθώς δεν είχαμε υποδομές.

Σήμερα έχουμε τη χαρά να παραδίδουμε στη νεολαία της Λαμίας, αλλά και γενικότερα στον ελληνικό υγρό στίβο, μία πισίνα η οποία είχε κατασκευαστεί πριν 12 ολόκληρα χρόνια στο ΤΕΙ της πόλης και όλα αυτά τα χρόνια παρέμενε αναξιοποίητη.

Με μεγάλη προσπάθεια και με το συντονισμό όλων των δυνάμεων της περιοχής, καταφέραμε σήμερα να παραδίδουμε ένα πραγματικό «κόσμημα» για τον υγρό στίβο και ένα χώρο στον οποίο θα μπορέσουν να αναπτυχθούν τα αθλήματα της πισίνας.

Ευελπιστούμε μάλιστα, πως θα μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε εδώ και μεγάλες διοργανώσεις, αφού βρισκόμαστε σε συζητήσεις για διεξαγωγή των «Σαμαρτζιδείων», αλλά και του Πανελλήνιου πρωταθλήματος κολύμβησης ΟΠΕΝ.

Εμείς την πισίνα αυτή τη θέλουμε πρώτα απ’ όλα για τα νέα παιδιά της περιοχής μας, έτσι πάντα σε μία σχέση αμοιβαία ωφέλειας, για την προβολή και την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής μας, επιθυμούμε την παροχή του χώρου αυτού για τη διεξαγωγή μεγάλων διοργανώσεων.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Κατσαρό και την Ομοσπονδία, γιατί ήθελαν να κάνουν καλό στον τόπο μας.»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Αν δεν ήταν μπροστάρης αυτής της προσπάθειας τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, αυτό το κολυμβητήριο, το οποίο επί 12 χρόνια παρέμενε στην αφάνεια, θα ήταν ακόμη στην ίδια κατάσταση.

Κατά τη διάρκεια του μεγάλου ραντεβού που δώσαμε στο Υπουργείο, ο κ. Κοτρωνιάς μάζεψε όλους τους αρμόδιους φορείς και ορκιστήκαμε πως αυτή η πισίνα επιτέλους θα λειτουργήσει.  Όντως λοιπόν πια λειτουργεί και όλοι μας είμαστε υπερήφανοι.

Η Ομοσπονδία ευχαριστεί ολόψυχα το Δήμαρχο της Λαμίας, καθώς ήταν αρωγός σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε.»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος