ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / 16o FINAL FOUR ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Δηλώσεις πρωταγωνιστών

  07.05.2015 20:26       885

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το 16ο Φάιναλ φορ του κυπέλλου ανδρών, που θα διεξαχθεί στο Καρπενήσι, μίλησαν αποκλειστικά στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ, οι πρωταγωνιστές αυτής της διοργάνωσης.

Θοδωρής Βλάχος (Προπονητής Ολυμπιακού ): «Στόχος του Ολυμπιακού, μετά τον αποκλεισμό της ομάδας από το Φάιναλ Σιξ του Τσαμπιονς Λιγκ, είναι η κατάκτηση των εγχώριων τίτλων, δηλαδή του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Πρώτος τίτλος που διεκδικούμε είναι το κύπελλο. Ο Ολυμπιακός έχει διαφορά ποιότητας από τις άλλες ομάδες και το έχουν διαπιστώσει όλοι. Ήμαστε  το φαβορί της διοργάνωσης, αλλά θα πρέπει να το δείξουμε μέσα στο νερό. Αν θέλουμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο θα πρέπει να υπάρχει σοβαρότητα από τους παίκτες»

Πάνος Βέργος (Προπονητής ΠΑΟΚ):  «Στην κλήρωση το ζητούμενο ήταν να δούμε ποιος θα ήταν ο άτυχος. Υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ του Ολυμπιακού και των άλλων ομάδων. Δυστυχώς, έπεσε σε εμάς ο κλήρος  και από εκεί και πέρα αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να αγωνιστούμε αξιοπρεπώς  και παράλληλα να προετοιμαστούμε καλύτερα για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος, τα οποία έρχονται την επόμενη εβδομάδα. Στον άλλο ημιτελικό  μεταξύ Παναθηναϊκού και Υδραϊκού, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Είναι δύο ομάδες που έχουν τις ίδιες πιθανότητες να περάσουν στον τελικό. Μην ξεχνάμε ότι ο Υδραϊκός έχει πολλούς έμπειρους παίκτες, οι οποίοι γνωρίζουν πώς να διαχειριστούν τέτοια παιχνίδια. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια, ως φαβορί».

Αντώνης Βλοντάκης(Παίκτης Υδραϊκού): «Αντιμετωπίζουμε με μεγάλη χαρά το Φάιναλ φορ. Για κάποιος αθλητές μας είναι η πρώτη τους φορά. Δεν τρέφουμε αυταπάτες, ότι μπορεί η ομάδα να κατακτήσει το κύπελλο. Είναι ένα Φάιναλ φορ, όπου ο νικητής έχει ήδη βγει και τον ξέρουμε όλοι. Πάμε να διασκεδάσουμε το παιχνίδι, να περάσουμε καλά και ότι προκύψει. Δεν ξέρω τι θα δείξουμε μέσα στο παιχνίδι, ούτε τι θα δείξει ο Παναθηναϊκός. Εμείς θα πάμε σεμνά και ταπεινά στο παιχνίδι και από εκεί και πέρα, ότι καλύτερο προκύψει. Δεν έχουμε άγχος να μας βαραίνει, θα προσπαθήσουμε απλά να παίξουμε το πόλο που ξέρουμε και έχουμε παίξει όλη τη χρονιά».

Κώστας Λούδης (Προπονητής Παναθηναϊκού): «Στο Φάιναλ φορ κυπέλλου συμμετέχουν τέσσερις ομάδες που βρίσκονται ψηλά και στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης. Ο ΠΑΟΚ είχε την ατυχία να παίξει με τον Ολυμπιακός. Το ζευγάρι Παναθηναϊκός-Υδραϊκός είναι πολύ αμφίρροπο. Στόχος και των δυο ομάδων είναι να πάνε στον τελικό. Εμείς ως Παναθηναϊκός θέλουμε να πάμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας και έχουμε επικεντρωθεί σε αυτό τον στόχο. Αν προκριθούμε στον τελικό της διοργάνωσης και αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό θα είναι πολύ ενδιαφέρον. Αυτό το ζευγάρι δίνει διαφορετικό κύρος και διάσταση σε οποιοδήποτε άθλημα γίνεται, ανεξάρτητα από την δυναμικότητα του αντιπάλου. Πιστεύω, θα είναι καλό για το άθλημα και τους ανθρώπους που θα βρεθούν στο κολυμβητήριο, στο Καρπενήσι, αν είναι αυτός ο τελικός. Πιστεύω, πως εύκολα ή δύσκολα θα προκριθούμε στον τελικό, έτσι ώστε να δώσουμε περισσότερο κύρος στον τελικό».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ: Ν.β.Χ