ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / WORLD LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ

Δηλώσεις πρωταγωνιστών

  20.10.2015 21:12       1411

Απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση της Εθνικής ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος.

Βλάχος: «Δε φοβόμαστε κανέναν»

Στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, η οποία ήταν εξαιρετική στάθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος, που εκθείασε το αγωνιστικό πρόσωπο των παικτών του. « Το τελικό αποτέλεσμα δείχνει την ποιότητα μας απέναντι σε μία ομάδα που είναι δυνατή και είχε μία σημαντική απουσία, εκείνη του Ράντου. Υπήρχε διάθεση και πειθαρχία στην άμυνα και τα 3 γκολ παθητικό είναι ενδεικτικό. Είχαμε συγκέντρωση και υπήρχε ομαδικό πνεύμα από όλους, παρόλο που σε τέτοια παιχνίδια μπορείς εύκολα να παρασυρθείς».

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκινάει μια δύσκολη περίοδο με πολλές αναμετρήσεις και φορτωμένο πρόγραμμα. Στον ορίζοντα υπάρχει, εκτός από το World League και το Ευρωπαϊκό και φυσικά η Ολυμπιάδα.

«Σαφώς και υπάρχει ιεράρχηση, αλλά σαν Εθνική δεν έχουμε την πολυτέλεια να διαλέγουμε παιχνίδια και διοργανώσεις. Δεν υποτιμήσαμε τον σημερινό αντίπαλο ενώ ξέραμε πως είμαστε καλύτεροι. Στα επόμενα παιχνίδια θα είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικοί και ο στόχος θα είναι πάντα η νίκη. Αυτό πήραμε από το Παγκόσμιο του Καζάν και πλέον δε φοβόμαστε κανένα».

Τέλος, ο Θοδωρής Βλάχος αναφέρθηκε στη κύρια αντίπαλο του ομίλου μας, Ουγγαρία αλλά και στον σχεδιασμό για την προετοιμασία της ομάδας πριν το μεγάλο ραντεβού του Ιανουαρίου ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. «Ο αγώνας με την Ουγγαρία θα κρίνει τη πρώτη θέση αλλά εμείς σκεφτόμαστε πρώτα τη Γεωργία, την οποία θα υποδεχτούμε την επόμενη αγωνιστική. Οι Ούγγροι παραμένουν μία υπολογίσιμη δύναμη, μολονότι δε κατάφεραν να βρεθούν στη τετράδα του Παγκόσμιου πρωταθλήματος στη Ρωσία. Εμείς ήδη ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό με την ομοσπονδία ώστε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι και θα φιλοξενήσουμε τους Σέρβους στις 2 Ιανουαρίου ώστε να προπονηθούμε μαζί. Επίσης θα ταξιδέψουμε στη Σερβία στα μέσα Ιουλίου και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε μέρος στο «Σαμαρτζίδης Καπ».

Στην συγκέντρωση που έδειξε η ομάδα στάθηκε ο αρχηγός της Εθνικής, Χρήστος Αφρουδάκης.

Αφρουδάκης: «Οδηγός για τους επόμενους αγώνες»

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Χρήστος Αφρουδάκης επισήμανε την σοβαρότητα που επέδειξαν οι συμπαίκτες του και έστειλε το σύνθημα για μεγαλύτερες διακρίσεις. «Δείξαμε ένα σοβαρό πρόσωπο αντάξιο με εκείνο του Παγκοσμίου στο Καζάν. Τα 3 γκολ παθητικό αποδεικνύουν τη ταπεινότητα και τη συγκέντρωση μας. Οφείλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο και πρέπει όλοι να επενδύσουμε πάνω στην Εθνική ώστε να παραμείνουμε σε υψηλό επίπεδο και να φέρουμε διακρίσεις, παρόλο που οι ισορροπίες στον αθλητισμό είναι λεπτές .Οδηγός το σημερινό παιχνίδι για τους επόμενους αγώνες».

Ο πολύπειρος διεθνής στάθηκε στη παρουσία της Εθνικής μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και εξέφρασε παράπονο για την μηδαμινή παρουσία των φιλάθλων. «Αποτελεί μεγάλη επιτυχία η απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς και είναι θετικό ότι δεν έχουμε άγχος και μπορούμε να επικεντρωθούμε στους υπόλοιπους στόχους μας. Ωστόσο είναι αρνητικό η μικρή παρουσία του κόσμου και θεωρώ πως είναι θέμα νοοτροπίας. Πρέπει να βοηθήσουν τα σωματεία γιατί είναι απαράδεκτο να μην βρίσκονται σήμερα στο κολυμβητήριο οι αθλητές των άλλων κλιμακίων της Εθνικής».

Αρωγός στις επιτυχίες της Εθνικής είναι η ομοσπονδία σύμφωνα με τον Άγγελο Βλαχόπουλο.

Βλαχόπουλος: «Στο χέρι μας η νίκη»

Λίγες στιγμές μετά τον θρίαμβο της Εθνικής, ο εκ των πρωταγωνιστών Άγγελος Βλαχόπουλος σημείωσε:  «Η Ρουμανία είναι μια υπολογίσιμη δύναμη αλλά εξαρχής γνωρίζαμε πως όλα θα κριθούν από τη δική μας απόδοση. Νομίζω ότι κάναμε ένα αρκετά καλό παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό και σφιχτή άμυνα».

Κάθε αγώνας είναι τελικός σύμφωνα με τον διεθνή περιφερειακό, ο οποίος στάθηκε στη βοήθεια της ομοσπονδίας. « Πρέπει να παρουσιαζόμαστε έτοιμοι και να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, πάμε για το καλύτερο σε κάθε διοργάνωση και δεν επιλέγουμε κανένα ματς. Σε αυτό συντελεί η ομοσπονδία, που μας παρέχει ότι συμφωνήσαμε.. Όσο μας στηρίζουν η ομάδα θα ανεβαίνει επίπεδο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ