ΤΕΧΝΙΚΗ / WORLD LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δηλώσεις πρωταγωνιστών

  27.10.2015 21:36       1217

Την ήττα γνώρισε η Εθνική Ελλάδας στη πρεμιέρα των αγωνιστικών της υποχρεώσεων στη προκριματική φάση του World League από την αντίστοιχη της Ισπανίας με 16-17 στη διαδικασία των πέναλτι. (10-10 στη κανονική διάρκεια).

Κεχαγιάς: «Θα πετύχουμε τους στόχους μας»

Άτυχο κρίνεται το ντεμπούτο του Σάκη Κεχαγιά στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, καθώς η Εθνική θα μπορούσε να πάρει τη νίκη στη κανονική διάρκεια αλλά ο έμπειρος τεχνικός εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας.

«Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι και τις δύο μέρες που έζησα τα κορίτσια υπήρχε μεγάλη διάθεση και ενέργεια ώστε να βελτιωθούν και να παρουσιάσουν ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο. Είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια αλλά το βασικότερο πρόβλημα μας είναι ο χρόνος που πιέζει και το γεγονός πως οφείλουμε να εμφανιστούμε έτοιμοι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Έχουμε πολύ δουλειά για να δούμε τις αδυναμίες μας και να φτιάξουμε ένα αγωνιστικό και τακτικό σενάριο για αυτή την ομάδα ώστε ο καθένας να έχει το ρόλο του και να είναι ελκυστικός. Είμαι σίγουρος πως η ομάδα θα πετύχει τους στόχους που έχει θέσει».

Ρουμπέση: «Στόχος το χρυσό στο Ευρωπαϊκό»

Μοιραία του αγώνα, όπως εκείνος εξελίχθηκε ήταν η αρχηγός της ελληνικής ομάδας, Αντιγόνη Ρουμπέση, η οποία αστόχησε στο κρίσιμο πέναλτι 7 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε της αναμέτρησης.

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπως το περιμέναμε εξαρχής, καθώς η Ισπανία βρίσκεται στην ελίτ του αθλήματος τα τελευταία χρόνια. Από πλευράς μας δουλεύουμε κάθε φάση και καινούρια πράγματα ιδιαίτερα μετά την αλλαγή στη τεχνική ηγεσία. Σαφώς και έχουμε τις βάσεις για να φτάσουμε στις θέσεις των μεταλλίων και ειδικά σε μία χρονιά που είναι προολυμπιακή. Έχουμε θέσει ως στόχο το χρυσό στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό που δίνει το απευθείας εισιτήριο για ολυμπιάδα και από κει και πέρα βλέπουμε».

Όσον αφορά τη φάση του χαμένου πέναλτι η διεθνής άσος τόνισε: «Στον αθλητισμό, δυστυχώς, υπάρχουν και αυτές οι στιγμές αλλά λόγω εμπειρίας γνωρίζω πως θα μας κάνει καλό και συνεχίζουμε την πορεία μας».

Ξενάκη: «Τεράστια περιθώρια βελτίωσης»

Η νεαρή φουνταριστός ήταν εκ των διακριθέντων στο αποψινό παιχνίδι και η παίκτρια που κέρδισε το πέναλτι στο τέλος του παιχνιδιού, παρόλο που δεν αξιοποιήθηκε.

«Η εμφάνιση μου ήρθε μέσα από την ομαδική δουλειά και όπως οι υπόλοιπες προσπάθησα για το καλύτερο. Διανύουμε μία επίπονη περίοδο με νέο προπονητή και πρέπει να προσαρμοστούμε στις κατευθύνσεις του. Θα προετοιμαστούμε για το Ευρωπαϊκό, στο οποίο θέλουμε να εξασφαλίσουμε την παρουσία μας στην Ολυμπιάδα του Ρίο. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στην ομάδα κυρίως στον επιθετικό τομέα και με σκληρή δουλειά θα διορθώσουμε τις αμυντικές μας αδυναμίες.  Έχουμε τεράστια περιθώρια βελτίωσης και νομίζω πως με σκληρή δουλειά θα έρθουν οι επιτυχίες».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ