ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Super Cup Ευρώπης

Δηλώσεις πρωταγωνιστών

  20.11.2015 21:22       870

Μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στο Ευρωπαϊκό Super Cup με την επικράτηση επί της Πάντοβα με 10-6, οι πρωταγωνιστές αλλά και ο πρόεδρος της ΚΟΕ  και αντιπρόεδρος της LEN, Δημήτρης Διαθεσόπουλος παραχώρησαν δηλώσεις για το παιχνίδι. Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν:

Χάρης Παυλίδης: "Δεν περίμενα τόσο εύκολη επικράτηση, ειδικά μετά το νευρικό μας ξεκίνημα, και περίμενα ότι το παιχνίδι θα είναι πιο αμφίρροπο. Η άμυνα βελτιώθηκε όμως και  πιστεύω πως το "κλειδί" για την επικράτηση ήταν η Χρυσή και η άμυνα. Αυτό φαίνεται και από το ότι για δύο ολόκληρα οκτάλεπτα δεν δεχτήκαμε τέρμα. Στην επίθεση έχουμε επίσης ταλέντο, καθώς διαθέτουμε πολλές καλές παίκτριες και φτάνουμε εύκολα σε μεγάλα σκορ. Στην Ευρώπη "πέσαμε" σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο με Πάντοβα και Βουλιαγμένη, δύο πολύ καλές ομάδες που κάνουν το να περάσουμε στους "8" δυσκολότερο και από το Final-4. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε όπως σήμερα".

Φιλιώ Μανωλιουδάκη: "Κάναμε αυτό που έπρεπε. Ξέραμε ότι η Πάντοβα είναι μια πολύ καλή ομάδα και, παρόλο που ήμασταν αγχωμένες στην αρχή, αφήσαμε πίσω το κακό πρώτο οκτάλεπτο και δεν παρατήσαμε το παιχνίδι. Το παιχνίδι κρίθηκε στην εξαιρετική μας άμυνα, η Χρυσή ήταν ξανά εξαιρετική και με το ταλέντο που διαθέτουμε βρίσκουμε και τον τρόπο να σκοράρουμε στην επίθεση. Η ομάδα χτίζεται ακόμα, το να παραμείνεις στην κορυφή και να μην είσαι ομάδα-"πυροτέχνημα" είναι δύσκολο και στοχεύουμε να περάσουμε και φέτος στο Final-4, παρότι τύχαμε σε έναν δύσκολο όμιλο".

Άλκηστις Αβραμίδου: "Αισθάνομαι πανευτυχής, όχι μόνο για την δική μου εμφάνιση αλλά για την μεγάλη νίκη που καταφέραμε να πάρουμε. Την αξίζαμε 100% και πιστεύω πως ήταν ο καλύτερος τρόπος να κλείσουμε την περσινή χρονιά, επισφραγίζοντας την κυριαρχία μας στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Ήταν μια μεγάλη χρονιά που έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο".

Δημήτρης Διαθεσόπουλος: "Ένας μεγάλος ευρωπαϊκός τίτλος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για αυτή την χώρα στην παρούσα φάση. Τέτοιες επιτυχίες δίνουν το στίγμα ότι αυτή η χώρα έχει κουράγιο, δεν σκύβει το κεφάλι και στέκεται στο ύψος της. Τέτοιες στιγμές προσφέρει ο αθλητισμός. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Ολυμπιακό, τις παίκτριες και την διοίκησή του, όχι μόνο για την αγωνιστική επιτυχία, αλλά και το ότι αντεπεξήλθε τόσο καλά οργανωτικά στο σημερινό γεγονός και εύχομαι το μήνυμα αυτό να πάει ψηλά, καθώς ο αθλητισμός θέλει βοήθεια, αρωγή, αγάπη και συμπαράσταση".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ