ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ / ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Δηλώσεις πρωταγωνιστών 3ης αγωνιστικής

  15.02.2013 20:08       1251

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες το Χειμερινό κολυμβητικό πρωτάθλημα Παμπαίδων / Παγκορασίδων Α’ και Β’ για τα σωματεία του Νότου. Οι εγκαταστάσεις του κολυμβητικού συγκροτήματος του ΟΑΚΑ έχουν «κατακλυστεί» εδώ και δύο ημέρες από τους μικρούς κολυμβητές, οι οποίοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους μέσα στην πισίνα.

Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της σημερινής, δεύτερης ημέρας των αγώνων, βρίσκεται ο ΑΝΟ Γλυφάδας με τις αθλήτριες Ιωάννα Σαχά και Ιωάννα Πάλλα να κατακτούν τις πρώτες θέσεις στο αγώνισμα των 100μ. ύπτιο Παγκορασίδων Α’ και Β’ αντίστοιχα.

«Οι εντυπώσεις μου είναι πολύ θετικές από το χρόνο μου και την παρουσία μου μέχρι τώρα στους αγώνες. Ήταν το πρώτο μου χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση, ενώ χθες συμμετείχα στη σκυταλοδρομία όπου μαζί με την ομάδα μου κερδίσαμε το αργυρό. Στόχος μου είναι να τα πάω όσο το δυνατόν καλύτερα στη συνέχεια. Αυτό που βλέπω μέσα από τις προπονήσεις, αλλά και κατά τη διάρκεια των αγώνων, είναι ότι υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν τις δυνατότητες να φτάσουν ψηλά», δήλωσε αρχικά η 14χρονη κολυμβήτρια του ΑΝΟ Γλυφάδας Ιωάννα Σαχά και στη συνέχεια το λόγο πήρε η συναθλήτριά της Ιωάννα Πάλλα, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στα 100μ. ύπτιο Παγκορασίδων Β’΄:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τη σημερινή μου απόδοση. Είναι το τρίτο μετάλλιο που κερδίζω σε αυτούς τους αγώνες. Η χαρά μου είναι μεγάλη, καθώς κατάφερα να κατεβάσω 1,5 δευτερόλεπτο  το χρόνο μου. Θέλω να συνεχίσω έτσι, να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο και κάθε φορά που αγωνίζομαι να πετυχαίνω το καλύτερο δυνατό. Δυστυχώς, ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο σύλλογός μου είναι ότι το κολυμβητήριο που προπονούμαστε παραμένει κλειστό, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούμε για την προετοιμασία μας το κολυμβητήριο της σχολής Ευελπίδων. Οι εγκαταστάσεις εκεί είναι πολύ καλές, αλλά σίγουρα θα θέλαμε να έχουμε τον δικό μας χώρο».

Ένας ακόμη κολυμβητής που ξεχώρισε με την επίδοσή του ήταν και ο Ιάσονας Σαντιξής από τον Ποσειδώνα Ιλισίων, ο οποίος τερμάτισε 1ος στα 200μ. πεταλούδα Παμπαίδων Α’: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος, καθώς πρόκειται για το δεύτερο μετάλλιό μου στη διοργάνωση. Θέλω να βελτιώσω το χρόνο μου και στο επόμενο αγώνισμά μου να κερδίσω ένα ακόμη μετάλλιο. Ακόμα κι αν δεν καταφέρω να έχω την ανάλογη απόδοση, δεν θα δυσαρεστηθώ γιατί έπιασα το χρόνο που ήθελα και θεωρώ ότι έχω ήδη πετύχει με τις επιδόσεις μου μέχρι τώρα».

Τέλος, ο Φίλιππος Ιακωβίδης από τον ΝΟ Βουλιαγμένης ήταν εκείνος που κατάφερε να βρεθεί στο πρώτο σκαλί του βάθρου στα 400μ. μικτή Ατομική Παμπαίδων Α’. Ο νεαρός κολυμβητής αμέσως μετά την απονομή δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Πέτυχα πολύ καλύτερο χρόνο από τις προηγούμενες φορές και κατάφερα να σημειώσω ατομικό ρεκόρ. Είμαι πολύ χαρούμενος και θέλω να συνεχίσω έτσι, με την ίδια απόδοση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου για τη στήριξη και την βοήθειά του, αλλά και την οικογένειά μου. Από το σωματείο μου δεν έχω κανένα παράπονο, μας παρέχει τις καλύτερες συνθήκες. Ελπίζω στο μέλλον να τα πάω ακόμα καλύτερα».

Στο τέλος των αγώνων ο υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος της κολύμβησης κ. Νίκος Κραουνάκης, έκανε δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την μέχρι τώρα πορεία των αγώνων, τονίζοντας: «Η Ομοσπονδία δεν είναι απόλυτα ευχαριστημένη από τη συμμετοχή στους αγώνες. Συγκεκριμένα, αναμέναμε περίπου 450 κολυμβητές και οι συμμετοχές είναι γύρω στις 360. Αυτό είναι αποτέλεσμα των οικονομικών προβλημάτων και των κολυμβητηρίων που κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Υπάρχουν αξιόλογοι χρόνοι και αθλητές, αλλά θα μπορούσαν και καλύτερα, αν δεν υπήρχαν αυτές οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προετοιμασία τους. Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι υπάρχουν παράπονα από την Ομοσπονδία προς την πολιτεία, γιατί η επιχορήγηση που ακούγεται ότι θα μας δοθεί είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με άλλες χρονιές. Δεν υπάρχει πια η δυνατότητα συμμετοχής μεγάλων μας κολυμβητών σε μίτινγκ του εξωτερικού, τα οποία αποτελούν μια πολύ καλή προετοιμασία γι’ αυτούς. Δυστυχώς, αυτή είναι μια κατάσταση που δεν καλυτερεύει. Αν πρόκειται όντως για το ποσό που ακούγεται, οδηγούμαστε σε πολύ δύσκολες καταστάσεις».

Το «παρών» στο ΟΑΚΑ έδωσε σήμερα το απόγευμα και ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος έκανε επίσης λόγο για τα προβλήματα που υπάρχουν στο άθλημα και κρατούν πίσω τους αθλητές: «Η συμμετοχή φέτος είναι πιο χαμηλή σε σχέση με πέρσι, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τον ελληνικό υγρό στίβο και την κοινωνία γενικότερα. Οι συνθήκες είναι αντίξοες, λόγω των κολυμβητηρίων που κλείνουν, με αποτέλεσμα τα παιδιά να επηρεάζονται όσον αφορά την προετοιμασία και την απόδοσή τους. Υπάρχουν παιδιά με ταλέντο και αυτό που μας θλίβει σαν Ομοσπονδία είναι ότι, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δεν θα έχουν τη δυνατότητα σε 2-3 χρόνια να συμμετέχουν σε μεγάλες διοργανώσεις του εξωτερικού. Όλο αυτό που συμβαίνει απομακρύνει δυστυχώς τα παιδιά από το άθλημα, το οποίο χάνει νέα ταλέντα που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τους μεγάλους κολυμβητές του παρόντος».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος