ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΝΕΩΝ

Δηλώσεις Πρωταγωνιστών

  22.04.2013 18:19       999

Με ελληνικό θρίαμβο ολοκληρώθηκαν στη Λάρισα χθες το απόγευμα οι 42οι Βαλκανικοί αγώνες κολύμβησης Νέων που συνδιοργανώθηκαν με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Εθνική μας πρώτευσε τόσο στη Γενική βαθμολογία όσο και σε αυτές αγοριών και κοριτσιών, συγκεντρώνοντας 44 μετάλλια συνολικά (21 χρυσά, 16 αργυρά, 7 χάλκινα).

Εκ των πρωταγωνιστών από πλευράς αγοριών ήταν ο Φώτης Μυλωνάς, ο οποίος κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια, στα 50μ. Ελεύθερο και στα 4x100μ. Ελεύθερο, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε στα 100μ. Ελεύθερο. Ο νεαρός κολυμβητής δήλωσε για την παρουσία του στους αγώνες:

«Είμαι ευχαριστημένος από τον εαυτό μου και τα μετάλλια που πήρα. Σίγουρα ήταν πολύ σημαντικό ότι πήρα την πρώτη θέση σαν Ελλάδα στο τουρνουά αυτό. Όλα τα παιδιά τα πήγανε πάρα πολύ καλά παρά τις δυσκολίες. Είχαμε αρκετές επιτυχίες, πολλές πρώτες θέσεις και αυτό δείχνει πως το μέλλον της Ελλάδας στην κολύμβηση είναι λαμπρό.

 Εμείς ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες, σε προσπάθειες ανθρώπων που αγαπούν το άθλημα, και δίνουμε πάντα το 100%. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν για την διεξαγωγή των αγώνων, όλους τους συναθλητές μου για την μεγάλη προσπάθεια και την Λάρισα για την πολύ καλή φιλοξενία.»

Άλλος ένας νεαρός κολυμβητής που ξεχώρισε από ελληνικής πλευράς ήταν ο Χρήστος Μουζάς, κατακτώντας δύο χρυσά μετάλλια (200 και 400μ. Μικτή Ατομική). Ο 17χρονος αθλητής θέλησε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΚΟΕ να ευχαριστήσει την Ομοσπονδία και όλους όσους συνέβαλαν, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η διοργάνωση:

«Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας η διοργάνωση αυτών των αγώνων, σε μία τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο για όλους μας. Η ΚΟΕ φέρνοντας τη διοργάνωση στην Ελλάδα, κατάφερε να δώσει σε όλους μας ικανοποίηση, χαρά και εμπειρίες μεγάλων αγώνων.  

Έτσι είχαμε την δυνατότητα να πετύχουμε τα όσα πετύχαμε, να φέρουμε δηλαδή τα περισσότερα μετάλλια στην χώρα και να ανεβάσουμε την ελληνική σημαία ψηλά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της ομοσπονδίας που κατάφεραν και οργάνωσαν τους αγώνες αυτούς και φυσικά τον Δήμο της Λάρισας που μας φιλοξένησε», είπε αρχικά ο Χρήστος Μουζάς και συνέχισε αναφερόμενος στο αγωνιστικό κομμάτι:

«Από εκεί και πέρα, στο αγωνιστικό κομμάτι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και με τον εαυτό μου και με τους συναθλητές μου. Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, ώστε να έρθουν και ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.»

Στα κορίτσια, εκ των μεγάλων πρωταγωνιστριών για την Ελλάδα ήταν η Αγγελική Μαυραντζά, η οποία κατέκτησε 3 χρυσά μετάλλια στα 50 και τα 100μ. Πρόσθιο και στα 4x100 Μικτή Ομαδική και 1 αργυρό στα 200μ. Πρόσθιο. Η 15χρονη κολυμβήτρια μίλησε τόσο για της επιτυχίες αυτής και τον συναθλητριών της, όσο και για το μέλλον της ελληνικής κολύμβησης:

«Είμαι πολύ περήφανη για την απόδοσή μου, αλλά και όλων των συναθλητών μου. Όλα τα παιδιά ήταν σε πολύ καλή φόρμα, όπως και το ηθικό πολύ ήταν υψηλό. Η διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, παρά το γεγονός πως αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή να έρθει στην Ελλάδα.

Είχαμε την πρωτιά με διαφορά και αυτό είναι πολύ σημαντικό και για εμάς αλλά και για το μέλλον της κολύμβησης γενικότερα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους δούλεψαν και βοήθησαν για αυτή την διοργάνωση. Και θα ήθελα να ζητήσω περισσότερη προσοχή και περισσότερη προβολή στο άθλημα της κολύμβησης που αποδεικνύει πως είναι πολλά υποσχόμενο, και δεν πρέπει να μένει στην αφάνεια.»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος