ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΚΛΗΡΩΣΗ Α1 ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δηλώσεις πρωταγωνιστών

  16.10.2014 16:47       1074

Με αφορμή τη σημερινή κλήρωση του πρωταθλήματος Α1 κατηγορίας Ανδρών-Γυναικών, οι εκπρόσωποι των σωματείων μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τους στόχους των ομάδων τους και αμφότεροι εμφανίστηκαν ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την αρμονική διεξαγωγή του πρωταθλήματος, το οποίο θα είναι πολύ ανταγωνιστικό σε σύγκριση με εκείνα των περασμένων ετών. 

Ο Παναγιώτης Παππής διατέλεσε για χρόνια πρόεδρος στον Ναυτικό Όμιλο Χίου. Αν και το τελευταίο διάστημα είχε αποστασιοποιηθεί από τα δρώμενα, δεν εγκατέλειψε ποτέ τον σύλλογο της Χίου και καθημερινά βοηθάει στην επίτευξη των στόχων που έχει θέσει ο σύλλογος. «Από τότε που παραιτήθηκα δεν έχω εγκαταλείψει την ομάδα και τα δύο τελευταία χρόνια βρίσκομαι ανάμεσα στα διοικητικά μέλη του συλλόγου και υπηρετώ το ΝΟ Χίου από τη θέση του αντιπροέδρου. Συμμετέχω ενεργά και δυναμικά και συνεχίζω από άλλο πόστο. Είμαι βέβαιος πως θα πάμε πολύ καλά ενώ ο στόχος μας είναι η είσοδός στην εξάδα που θα μας εξασφαλίσει την παρουσία στη τελική φάση του πρωταθλήματος».

Ο έμπειρος τεχνικός του γυναικείου τμήματος του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης ήταν παρών στην κλήρωση του πρωταθλήματος και έθεσε τους επικείμενους στόχους της ομάδας. « Στόχος αποτελεί η διατήρηση των κεκτημένων στην Ελλάδα και η είσοδος στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα. Το πιο δύσκολο στην Ευρώπη είναι να μπούμε στην 4αδα καθώς οι ομάδες είναι σχεδόν ισοδύναμες και τα χιαστί παιχνίδια είναι πάντοτε απρόβλεπτα».

Όσον αφορά τη μετακίνηση της Αλεξάνδρας Ασημάκη στον Ολυμπιακό, ο Χάρης Παυλίδης είναι βέβαιος πως η αλλαγή αυτή δεν θα επηρεάσει καθόλου τον έτερο αντίπαλο, την ομάδα της Βουλιαγμένης. «Δε νομίζω πως η Βουλιαγμένη θα καταθέσει τα όπλα με την μετακίνηση της Ασημάκη. Μη ξεχνάμε πως διαθέτει ακόμα μία εκπληκτική φουνταριστό, τη Ξενάκη. Επίσης είναι σχεδόν δεδομένο πως θα κινηθεί και για ξένη πολίστρια ώστε να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το ρόστερ.  Με την αλλαγή στρατοπέδου της Αλεξάνδρας, θα προσπαθήσουν να αποδείξουν πως η ομάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει και χωρίς εκείνη και το γεγονός πως δε στηριζόταν μονάχα στην Ασημάκη».

Εκ μέρους του Παναθηναϊκού παρευρέθηκε στην τελετή κλήρωσης, ο προπονητής του συλλόγου Κώστας Λούδης. Στόχος των πράσινων είναι να κάνουν το βήμα παραπάνω και να εξασφαλίσουν την παρουσία της ομάδας στα ευρωπαϊκά σαλόνια. «Θεωρώ πως το ερχόμενο πρωτάθλημα θα είναι το πιο συναρπαστικό των τελευταίων ετών. Εκτός του Ολυμπιακού όλες οι ομάδες θα διεκδικήσουν επί ίσοις όροις την είσοδο στη τελίκή φάση του πρωταθλήματος. Στόχος του Παναθηναϊκού είναι να μπει στα πλέι οφ και να προσπαθήσει να ανεβάσει τον πήχη. Πέρυσι καταφέραμε να καταλάβουμε τη τρίτη θέση και φέτος θα κοιτάξουμε πιο ψηλά και γιατί όχι να εξασφαλίσουμε τη παρουσία μας στο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου».

Ο Φάνης Κουντουδιός συνεχίζει και τη φετινή χρονιά στον πάγκο του Εθνικού και πιστεύει πως η ομάδα είναι ικανή να τερματίσει μέσα στις καλύτερες 6 ομάδες. «Ο στόχος μας είναι να ανεβάζουμε τον πήχη κάθε σεζόν. Θέλουμε να γίνουμε περισσότερο ανταγωνιστικοί και να καταφέρουμε να κοντράρουμε τις ισχυρές ομάδες. Η εξάδα βάσει κανονισμών αποτελεί τον πιο εφικτό μας στόχο. Συμπαραστάτης μας σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια είναι η διοίκηση που βρίσκεται συνέχεια δίπλα μας. Παρόλο που δεν αυξήσαμε τον προϋπολογισμό μας είμαι σίγουρος πως με την καλή επιλογή παικτών και την καλή προετοιμασία που πραγματοποιήσαμε, θα καταφέρουμε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας».

Ο Φίλιππος Καϊάφας θα συνεχίσει να κοσμεί τα κολυμβητήρια της Α1 με το σκουφάκι του Υδραϊκού παρά το γεγονός πως έχει συμπληρώσει το 46ο έτος της ηλικίας του.  «Αν και τα χρόνια περνούν εμείς θέλουμε να είμαστε εδώ στη μάχη και να προσφέρουμε στην ελληνική υδατοσφαίριση που μας έχει χαρίσει τόσες μαγικές στιγμές. Έμεις ως νεοφώτιστοι θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας και να μεταλαμπαδεύσουμε, στους μικρότερους ηλικιακά παίκτες, την αγάπη και την αφοσίωση στον αθλητισμό».

Aπό πλευράς ΝΟ Βουλιαγμένης, στην κλήρωση παρευρέθη ο Γιώργος Ρέππας, παλιά μεγάλη δόξα της ομάδας και νυν μέλος του Δ.Σ. Ο ίδιος αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας του Λαιμού σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Οι στόχοι της ομάδας είναι πάντα υψηλοί. Ο ΝΟΒ πάντα θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Ελπίζουμε ότι  θα κάνουμε μια καλή και σταθερή πορεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, στο Γιούρο Καπ, όπου και δηλώσαμε συμμετοχή. Για εμάς είναι πολύ σημαντικά αυτά τα παιχνίδια γιατί θα μπορούμε να δίνουμε δυνατές μάχες, χρησιμοποιώντας τα και να φτάσουμε σε ένα καλό σημείο. Ευελπιστούμε στο καλύτερο δυνατό».

Ο Δημήτρης Σελετόπουλος, προπονητής του ΑΝΟ Γλυφάδας σημείωσε: « Δε παίζει τόσο σημαντικό ρόλο η κλήρωση, όσο ο χρόνος που έχουμε για να προετοιμαστούμε. Μας μένει ένας μήνας δουλειάς για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι, τα παιδιά δείχνουν θέληση και όρεξη. Επιπλέον, θα κάνουμε κάποιο τουρνουά τις επόμενες μέρες ως ΑΝΟΓ ενώ θα δούμε και τις υπόλοιπες ομάδες στο τουρνουά του ΣΕΔΥ. Στόχος της ομάδας  είναι να αποφύγουμε τα πλέι-άουτ».

Η Αλεξία Καμμένου, προπονήτρια του γυναικείου τμήματος του ΑΝΟΓ σχολίασε: « Η φιλοσοφία της ομάδας είναι ίδια με πέρυσι. Στην ομάδα υπάρχουν νέα κορίτσια και θα προσπαθήσουμε να μπούμε στα πλέι-οφ. Κύριος στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την ομάδα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Υπάρχει φυσικά ανησυχία με τις συνθήκες που επικρατούν σε ολόκληρο το χώρο, ελπίζουμε να βγάλουμε το χειμώνα».

Από πλευράς του ανδρικού τμήματος του Ολυμπιακού, το παρών έδωσε ο περιφερειακός της ομάδας, Άγγελος Βλαχόπουλος που τόνισε τη σημασία των αλλαγών της ομοσπονδίας ενώ έθεσε και τους φετινούς στόχους των Πειραιωτών. «Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός πως η ομοσπονδία προσπαθεί να εξελίξει το άθλημα. Πιστεύω πως με κοινή συνέπεια εκ μέρους των σωματείων και της ΚΟΕ, οι συνθήκες θα βελτιωθούν και δε θα επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. Όσον αφορά τον στόχο του Ολυμπιακού είμαστε πεπεισμένοι πως θα τα καταφέρουμε στην Ευρώπη και θα δώσουμε το παρών στο Φάιναλ Σιξ. Ωστόσο κρατάμε χαμηλούς τόνους και ελπίζω το ερχόμενο καλοκαίρι να πανηγυρίζουμε όλους τους τίτλους που μπορούμε να διεκδικήσουμε».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ