ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΕΝΙΑΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Δηλώσεις πρωταγωνιστών τέταρτης ημέρας

  13.07.2012 20:55       1467

Τρία Πανελλήνια ρεκόρ σημειώθηκαν την τέταρτη και προτελευταία ημέρα του Ενιαίου πρωταθλήματος κολύμβησης κατηγοριών που διεξάγεται στον κολυμβητικό χώρο του ΟΑΚΑ. Οι πρωταγωνιστές της σημερινής ημέρας μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τις επιτυχίες τους.

Ο Αλέξανδρος Καπισίδης της Ολυμπιάδας ’73 κατάφερε να πετύχει νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα των 800μ. ελεύθερο Εφήβων, σημειώνοντας χρόνο 8:13.26.

«Ήταν ένας από τους στόχους μου. Κατείχα και το προηγούμενο Πανελλήνιο ρεκόρ αλλά λόγω της υπερβολικής κούρασης που είχα το τελευταίο διάστημα, ύστερα και από τη συμμετοχή μου στο Πανευρωπαϊκό, δεν ήμουν τόσο σίγουρος ότι μπορούσα να τα καταφέρω. Ευτυχώς το αποτέλεσμα μετράει, τα πήγα πολύ καλά και είμαι πολύ ευτυχισμένος. Θα ήθελα να καταφέρω να έχω κι άλλες συμμετοχές στην ΟΠΕΝ και ό,τι καλύτερο μπορεί να έρθει τη νέα σεζόν. Πρότυπό μου στην κολύμβηση είναι ο Σπύρος Γιαννιώτης αλλά και οι κολυμβητές που έχουν πυγμή και καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να νικούν. Από το εξωτερικό με έχει εμπνεύσει ένας μοναδικός κολυμβητής, ο Ίαν Θορπ. Αντιμετωπίζω πολλά προβλήματα, κυρίως οικονομικά, και πλέον στόχος μου είναι να καταφέρω να κολυμπάω και του χρόνου», δήλωσε ο νεαρός κολυμβητής.

Ένα ακόμη Πανελλήνιο ρεκόρ σημειώθηκε από τον Φώτη Μυλωνά του Άρη Θεσ/νίκης στο αγώνισμα των 50μ. ελεύθερο Παίδων με επίδοση 23.56:

«Ήταν μια πολύ καλή επίδοση και για να είμαι ειλικρινής δεν την περίμενα. Δεν το είχα καταφέρει ξανά στο παρελθόν, αλλά φαίνεται πως οι προσπάθειές μου απέδωσαν καρπούς. Θα ήθελα όμως πέρα από αυτό το ρεκόρ να σταθώ σε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, το οποίο γνωρίζετε οι περισσότεροι και αναφέρομαι σε αυτό των κολυμβητηρίων. Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι αθλητές αντιμετώπιζαν προβλήματα στις προπονήσεις τους τη σεζόν που πέρασε και δεν θα μείνω στο δικό μου περιστατικό, όπου από το Εθνικό κολυμβητήριο Θεσ/νίκης αναγκάστηκα να “μεταναστεύσω” σε αυτό της Τούμπας, αλλά σε πολύ μεγαλύτερα από το δικό μου προβλήματα που αντιμετώπιζαν παιδιά από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Κάτι πρέπει να γίνει, πρέπει να βρεθεί μια λύση. Πιστεύω ότι αν δεν είχαμε αυτά τα προβλήματα φέτος, οι επιδόσεις των αθλητών θα ήταν ακόμα καλύτερες. Σημαντικό για μένα ήταν ότι τη φετινή σεζόν έκανα προπόνηση μαζί με τον Άρη Γρηγοριάδη. Είναι ένας πολύ μεγάλος αθλητής που θαύμαζα από μικρός και ακόμα τον θαυμάζω και πραγματικά οι εμπειρίες που αποκόμισα από τις προπονήσεις μαζί του είναι απίστευτες».

Ο Αθανάσιος – Χαράλαμπος Κυνηγάκης από τον ΑΝΟ Αργυρούπολης πέτυχε το τρίτο ρεκόρ της ημέρας (2:08.50) στο αγώνισμα των 200μ. πεταλούδα Παμπαίδων Α’. Ο νεαρός κολυμβητής αμέσως μετά την απονομή μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ λέγοντας:

«Δεν το περίμενα αλλά μου βγήκε καλά η κούρσα και κατάφερα να κάνω μια πολύ καλή επίδοση, η οποία αποτελεί και Πανελλήνιο ρεκόρ. Μετά τα πρώτα 100μ. έδειξα ιδιαίτερη αποφασιστικότητα και πείσμα, κατάφερα να περάσω το συναθλητή μου και να αποκτήσω μεγαλύτερη ταχύτητα στο τελευταίο 100άρι. Είμαι πολύ τυχερός που κολυμπάω μαζί με τον Ανδρέα Βαζαίο. Είναι ένας πολύ μεγάλος αθλητής και μόνο θετικά πράγματα μπορείς να πάρεις από αυτόν όταν προπονείσαι μαζί του. Η φετινή σεζόν ήταν πολύ κουραστική αλλά όπως φάνηκε οι κόποι μου ανταμείφθηκαν στο τέλος. Στόχος μου είναι στο μέλλον να συμμετέχω σε ένα Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Προπονούμαι σκληρά και με υπομονή και επιμονή πιστεύω ότι θα τα καταφέρω».

Ο επικεφαλής προπονητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης, Βαγγέλης Κοζομπόλης, αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του:

«Τα πάμε πάρα πολύ καλά τα τελευταία χρόνια και μάλιστα έχουμε ξεκινήσει να τροφοδοτούμε τις Εθνικές ομάδες με δικούς μας κολυμβητές. Ευελπιστούμε να συνεχιστεί αυτή η επιτυχία του συλλόγου. Αναφορικά με το πρωτάθλημα, αύριο θα δούμε τελικά ποιος θα είναι ο νικητής. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στη  βαθμολογία με τον ΑΝΟ Γλυφάδας, εκεί όπου ο συνάδελφος Μίλτος Κανελλόπουλος κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά και αυτό φαίνεται τις τελευταίες ημέρες. Θα αναμένουμε μέχρι αύριο να δούμε ποιος θα είναι τελικά ο πρωταθλητής, αν και εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ομάδα, τόσο για τις επιδόσεις των παιδιών όσο και την αποφασιστικότητα τους».

Τέλος, η Ελένη Σταυρακοπούλου, μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ, μίλησε για το επίπεδο των αγώνων και την πορεία της διοργάνωσης:

«Είμαι αισιόδοξη βλέποντας προπονητές, παιδιά και συλλόγους να έχουν πείσμα και να αγαπούν το κολύμπι. Όταν αγαπάς κάτι μπορείς να καταφέρεις μεγάλα πράγματα. Πιστεύω ότι οι συμμετέχοντες είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, όμως θα μπορούσαν να είναι σε ακόμη καλύτερη αν δεν επικρατούσαν οι φετινές άσχημες συνθήκες (τα κλειστά κολυμβητήρια). Παρ’ όλα αυτά, όμως, είμαστε ευχαριστημένοι και θα παραμείνουμε αισιόδοξοι μέχρι το τέλος της διοργάνωσης».

Στη φωτογραφία ο Φώτης Μυλωνάς του Άρη Θεσ/νίκης.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος