ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / 83ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Δηλώσεις πρωταγωνιστών της 2ης ημέρας

  21.06.2014 20:07       866

ΦΩΤΟ (Αρχείου): Η Κέλλυ Αραούζου

Το χρυσό μετάλλιο στα 50 μέτρα πεταλούδα κατέκτησε η Κριστέλ Βουρνά του Εθνικού. Η νεαρή αθλήτρια με χρόνο 00:27:32 τερμάτισε πρώτη και τώρα στρέφει τη προσοχή της στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Η πρωταθλήτρια του Εθνικού εμφανίστηκε αρκετά ικανοποιημένη απ΄την επιδοσή της και μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, ανέφερε: «Η σημερινή κούρσα αποτελεί ένα καλό τεστ ενόψει του Πρωταθλήματος στο Βερολίνο και ελπίζω να είμαι πανέτοιμη στο Βερολίνο. Οφείλω πολλά στην οικογένεια του Εθνικού που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια και φυσικά στους δικούς μου ανθρώπους, που είναι πάντα δίπλα μου».

Τη πρώτη θέση στα 200 μέτρα κατέλαβε η Θεοδώρα Γιαρένη με χρόνο 02:01:72. Η νεαρή αθλήτρια της Ολυμπιάδας έθεσε ως μεγάλο στόχο τη παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου και θα προσπαθήσει αύριο να πιάσει τα όρια που οδηγούν στη μεγάλη διοργάνωση του καλοκαιριού. Η ίδια μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, επισήμανε: «Ο πρώτος στόχος επετεύχθη και ελπίζω αύριο να πιάσω το όριο για το Ευρωπαϊκό. Είμαι πολύ χαρούμενη για το χρυσό επειδή ανταμείφθηκαν οι κόποι μίας ολόκληρης σεζόν. Ευχαριστώ πολύ τους προπονητές μου για τη σκληρή δουλειά που πραγματοποιούμε καθημερινά».

Πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων σημειώθηκε στα 200 μέτρα ύπτιο από τον Νίκο Σοφιανίδη με 02:03:69 , ο οποίος βελτίωσε το δικό του (02:03:90) που κατείχε απ΄το Μάιο. Ο νεαρός κολυμβητής του ΠΑΟΚ έσπασε ακόμα ένα ρεκόρ μετά το χθεσινό στα 100 μέτρα ύπτιο. Στις δηλώσεις του εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένος και τώρα θα προετοιμαστεί ενόψει του Μεσογειακού Πρωταθλήματος στο Ισραήλ. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος και ελπίζω να συνεχίσω εξίσου δυνατά στη συνέχεια. Ευχαριστώ τον προπονητή μου και τον σύλλογο του ΠΑΟΚ που με φιλοξενεί με τόση στήριξη».

Το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα πρόσθιο κατέκτησε η Μιχαλάκα Μαρία-Γεωργία με χρόνο 01:11:25. Η 21χρονη κολυμβήτρια του ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη σεζόν με ακόμα μία διάκριση και θέτει ως μεγάλο στόχο την διατήρηση των κεκτημένων την επόμενη αγωνιστική χρονιά. «Είμαι ενθουσιασμένη από τη κατάληψη της πρώτης θέσης και ευελπιστώ να ακολουθήσουν κι άλλες επιτυχίες. Ευχαριστώ πολύ την οικογένεια και τους φίλος μου, που με στηρίζουν ψυχολογικά σε ότι κι αν κάνω».

Η Καλλιόπη Αραούζου πέτυχε μία εξαιρετική νίκη στα 800 μέτρα με χρόνο 08:45:27, δίνοντας συναρσπαστική μάχη σώμα με σώμα με τη συμπαίχτρια της στον Ολυμπιακό, Μαριάννα Λυμπερτά. Η νεαρή κολυμβήτρια συνεχίζει ακάθεκτη τη προετοιμασία της ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Βερολίνο και τονίζει πως είναι αρκετά κουρασμένη αλλά θα δώσει τα πάντα για ένα μετάλλιο στη διοργάνωση του καλοκαιριού. «Παρά το γεγονός πως δε βρίσκομαι σε καλή κατάσταση, κατάφερα να πάρω ένα μετάλλιο που μου δίνει την απαιτούμενη δύναμη για τη σκληρή συνέχεια που ακολουθεί. Συνεχίζω τη σκληρή προετοιμασία ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και νομίζω πως μπορώ να καταλάβω την πολυπόθητη θέση στο βάθρο. Αφιερώνω τη σημαντική νίκη στους γονείς μου που βρίσκονται πλάι μου σε κάθε δυσκολία».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος