ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Δηλώσεις πρωταγωνιστών της τελευταίας ημέρας

  23.02.2013 20:17       1323

Με ένα ακόμη όριο, ξανά από τον κολυμβητή Απόστολο Χρήστου του ΓΣ Περιστερίου, ολοκληρώθηκαν οι Χειμερινοί αγώνες Εφήβων / Νεανίδων και Παίδων / Κορασίδων στο ΟΑΚΑ. Αυτή τη φορά ο νεαρός αθλητής πέτυχε όριο πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό του Πόζναν, στα 100μ. ύπτιο με επίδοση 56.90.

Ανάμεσα στις αθλήτριες που πρωταγωνίστησαν η Ελεάννα Κουτσουβέλη, η οποία βρέθηκε πολύ κοντά στο όριο πρόκρισης για το Ντουμπάι (29.85) και το Πόζναν (30.00), με τον χρόνο που σημείωσε στα 50μ. ύπτιο (30.54). Η 15χρονη κολυμβήτρια από τον Νηρέα Γέρακα δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ:

 «Δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένη από τη σημερινή μου απόδοση, θεωρώ ότι μπορούσα να πάω ακόμα καλύτερα. Ωστόσο, ο χρόνος που σημείωσα είναι κοντά στο στόχο μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάνω απ’ όλα τον προπονητή μου για τη βοήθειά του και τους γονείς μου που με στήριξαν από μικρή και με έκαναν να αγαπήσω το άθλημα. Επίσης, ευχαριστώ τους συναθλητές μου που με βοηθούν να γίνομαι καλύτερη μέρα με τη μέρα, λόγω του ανταγωνισμού που υπάρχει στις προπονήσεις μας. Από του χρόνου τα πράγματα θα είναι λίγο πιο δύσκολα με το διάβασμα, αλλά θα προσπαθήσω να αφοσιωθώ στο σχολείο γιατί εκεί βρίσκεται το μέλλον μου. Δυστυχώς η κολύμβηση δεν μπορεί να μου το εξασφαλίσει αυτό».

Την πρώτη θέση στο αγώνισμα των 50μ. πεταλούδα Εφήβων κατέκτησε ο Νικόλαος Χαραλάμπους από τον Παναθηναϊκό, σημειώνοντας χρόνο 26.45: «Θεωρώ ότι και σήμερα είχαμε μία πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα κούρσα, καθώς η διαφορά από τον δεύτερο και τον τρίτο ήταν μικρή. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη πρώτη θέση και το χρόνο που σημείωσα. Χρωστάω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους δύο προπονητές μου που με έχουν αναλάβει από Παμπαίδων Α’ και η πρόοδος μου είναι πολύ μεγάλη. Στόχος μου είναι να φορέσω το εθνόσημο και να συμμετέχω σε διεθνή μίτινγκ. Είναι ένα όνειρο που θέλω σύντομα να πραγματοποιηθεί. Νομίζω ότι μέχρι το καλοκαίρι θα καταφέρω να φτάσω στο σημείο που θέλω. Δυστυχώς, του χρόνου με τις πανελλήνιες ίσως μείνω λίγο πίσω στη κολύμβηση, γεγονός που με θλίβει. Όμως, θέλω να επανέλθω, να συνεχίσω στην κατηγορία Ανδρών και να έχω μια ανάλογη πορεία».

Ικανοποιημένη από την εμφάνισή της έμεινε και η Ελπίδα Λύρα, κολυμβήτρια του ΓΣ Περιστερίου, η οποία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. Μικτή Ατομική Κορασίδων με 2.28.99. Όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τη σημερινή μου επίδοση, γιατί τη πρώτη μέρα δεν τα πήγα τόσο καλά. Σήμερα βελτίωσα το χρόνο μου. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά το τελευταίο καιρό και βλέπω ότι οι κόποι μου ανταμείβονται. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον προπονητή μου τον κ. Ορφανίδη, τους γονείς μου και τη συναθλήτρια μου Ελεάννα Καρβούνη που όσα χρόνια είμαστε μαζί με βοηθάει να βελτιώνομαι. Μέχρι τώρα έχω μία πολύ καλή χρονιά και ελπίζω να συνεχίσω έτσι. Ωστόσο, το παράπονό μου προς την πολιτεία είναι μεγάλο γιατί με την κατάργηση του «άνευ» απαξιώνει τους αθλητές και δεν σέβεται τους κόπους που καταβάλλουμε».

Τέλος, η Τριανταφυλλιά Διακουμάκου που ανήκει πλέον στο κολυμβητικό τμήμα του Ολυμπιακού, τερμάτισε πρώτη στα 400μ. ελεύθερο Νεανίδων με χρόνο 4.36.72: «Χαίρομαι πολύ για τη σημερινή μου επίδοση. Εύχομαι να συνεχίσω με τον ίδιο ρυθμό και στο μέλλον. Ευχαριστώ τους γονείς μου που συμφώνησαν για τη μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό, καθώς επίσης και τους δύο προπονητές μου. Κάτι που με δυσαρεστεί είναι ότι η πολιτεία δεν μας βοηθά και δεν μας παρέχει τη στήριξη που χρειαζόμαστε. Ωστόσο, θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ από την πλευρά μου για να καταφέρω να συνδυάσω το διάβασμα με το κολύμπι».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος