ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΠΕΝ/ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Δηλώσεις πρωταγωνιστών (τρίτη ημέρα)

  01.03.2015 18:08       995

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεαν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της τελευταίας ημέρας των Χειμερινών αγώνων, οι οποίοι κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού. Ο Οδυσσέας Μελαδίνης, με την επίδοση του (49.07) στα 100μ ελεύθερο θα βρεθεί στο Παγκόσμιο του  Καζάν, ενώ η Ελένη Κοντογεώργου έπιασε το όριο για τους Ευρωπαϊκούς αγώνες Εφήβων- Νεανίδων  του Μπακου, με επίδοση 2:33.58 στα 200μ πρόσθιο. Ικανοποίηση επικρατεί και εν γένει σε όλους τους κολυμβητές που έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα για την κατάστασή τους, από την παρουσία τους σε όλο το τριήμερο.

Ο Οδυσσέας Μελαδίνης (ΑΟΠΦ) θα βρίσκεται στο μεγάλο ραντεβού του Καζάν το καλοκαίρι, πιάνοντας το όριο για την κορυφαία διοργάνωση στα 100μ ελεύθερο με επίδοση 49.07. Ο έλληνας πρωταθλητής, εμφανώς ικανοποιημένος σημείωσε: «Είμαι ευτυχισμένος που κατάφερα να πιάσω το όριο. Η αλήθεια είναι ότι σκεφτόμουν να μην πέσω, καθώς η ψυχολογική μου κατάσταση από την πρώτη ημέρα δεν ήταν τόσο καλή. Έπεσα και βγήκε το όριο. Έχω την αίσθηση ότι θα μπορούσα να κολυμπήσω και λίγο γρηγορότερα».

Η Ελένη Κοντογεώργου (Σ.Κ ΡΟΗ), που με την επίδοσή της, 2:33.58 στα 200μ πρόσθιο έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μπακού, τόνισε: «Είμαι ευχαριστημένη, καθώς εκπλήρωσα το στόχο μου, ο οποίος ήταν να βρεθώ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μπακού. Ευχαριστώ τους προπονητές μου, κ. Διονύση Παπαδάκη και κ. Ανδρέα Ζέππο».

Η Νόρα Δράκου (Ωκεανός) κατέκτησε το τρίτο της χρυσό μετάλλιο στα 50μ ύπτιο, με επίδοση 29.08 και τόνισε:«Ήθελα και μπορούσα να πάω καλύτερα, δε μου βγήκε ο χρόνος αλλά συνεχίζω».

Ο Απόστολος Χρήστου (ΟΣΦΠ) κατέκτησε το τρίτο χρυσό μετάλλιο στα 50μ ύπτιο, με επίδοση 25. 89. Ο αθλητής του Ολυμπιακού σημείωσε: «Είμαι ευχαριστημένος από την εν γένει παρουσία μου σε αυτό το πρωτάθλημα. Είμαι επίσης ικανοποιημένος και με το χρόνο μου στα 50μ ύπτιο, καθώς ήταν κοντά στο ατομικό μου ρεκόρ. Έβγαλα τα συμπεράσματά μου και συνεχίζω την προετοιμασία μου, με φόντο το καλοκαίρι».

Η Θεοδώρα Γιαρένη (Ολυμπ73), μετά την κατάκτηση του τρίτου χρυσού μεταλλίου στα 100μ ελεύθερο, με επίδοση 55.6 σημείωσε: «Είναι μια γρήγορη επίδοση, δε περίμενα να πάω τόσο καλά. Βελτίωσα το ατομικό μου ρεκόρ και είμαι απόλυτα ευχαριστημένη».

Η Άννα Ντουντουνάκη (ΚΟΠΙ), η οποία κατέκτησε το τρίτο χρυσό μετάλλιο στα 100μ πεταλούδα, με επίδοση 59.32 σημείωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη, κυρίως από το χρόνο. Δεν ήμουν στην τέλεια κατάσταση, όπως στην Αμβέρσα, αλλά είμαι ικανοποιημένη από τη συνολική μου παρουσία».

Η Μαριάννα Λυμπερτά (ΟΣΦΠ), νικήτρια στα 800μ ελεύθερο, με χρόνο 8:56.42, τόνισε «Ήταν μια κούρσα προετοιμασίας, μετά το χθεσινό 1500αρι κουράστηκα λιγάκι. Δείχνω ότι είμαι σε καλή κατάσταση και συνεχίζω με πολύ προπόνηση για τους στόχους που έχω, κυρίως το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν».

Ο Σπύρος Γιαννιώτης (ΟΣΦΠ), πρώτος στα 1500μ ελεύθερο, με επίδοση 15:33.23, σημείωσε: «Ήθελα έναν καλύτερο χρόνο, ίσως κοντά στα 15:15.00. Τις τελευταίες μέρες ένιωθα ναι μεν δυνατός, αλλά χωρίς να έχω το ρυθμό που είχα. Δεν είναι κάτι που με απογοητεύει όμως, καθώς είναι περίοδος έντονης προετοιμασίας για εμένα. Στόχος μου κυρίως είναι τα 10χλμ Μαραθώνιας κολύμβησης στο Καζάν, το 1500μ είναι μέσα στην προπόνηση που κάνω».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ