ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΝΙΑΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Δηλώσεις πρωταγωνιστών τρίτης ημέρας

  12.07.2012 20:49       1315

Ολοκληρώθηκε χωρίς Πανελλήνια ρεκόρ αλλά με επιδόσεις υψηλού επιπέδου η τρίτη ημέρα του Ενιαίου πρωταθλήματος κολύμβησης κατηγοριών που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ με τη συμμετοχή 117 σωματείων από όλη την Ελλάδα.

Πρωταγωνιστής των αγώνων αναδείχθηκε ο κολυμβητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης Ανδρέας Βαζαίος, ο οποίος λίγες ημέρες μετά την θριαμβευτική παρουσία του στο Πρωτάθλημα της Αμβέρσας, κατάφερε με χρόνο 2:02.69 να κατακτήσει ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στα 200μ. Μικτή Ατομική. Ο νεαρός αθλητής δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ:   

«Είναι το τελευταίο μου Πανελλήνιο πρωτάθλημα και πέφτω καθαρά για να βοηθήσω την ομάδα μου όσο μπορώ στους βαθμούς. Είναι ένα ακόμη καλό τεστ πριν την Ολυμπιάδα. Δεν κατάφερα να πετύχω ατομικό ρεκόρ αλλά είναι κάτι λογικό, αφού την προηγούμενη εβδομάδα έτρεχα στις κούρσες πολύ δυνατά και στόχος μου ήταν να βγει το φορμάρισμά μου. Ακολουθούν προπονήσεις ενόψει Ολυμπιάδας και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο».

Για τις προσδοκίες της ομάδας του ΑΝΟ Αργυρούπολης αλλά και το επίπεδο των αγώνων: «Στόχος μας είναι το κύπελλο. Γενικότερα, έχουν γίνει πολύ γρήγορες επιδόσεις, κυρίως στα ύπτια, στις μικρές κατηγορίες μέχρι και τους Παίδες. Θεωρώ ότι είναι απίστευτα γρήγοροι και αν προσέξουν έχουν πολύ καλό μέλλον και θα είναι πολύ ανταγωνιστικοί στο εξωτερικό. Υπάρχουν γρήγοροι αθλητές και καλό θα ήταν να μην χαθούν».

Ο Δημήτρης Δημητρίου, συναθλητής του Ανδρέα Βαζαίου που ακολουθεί τα χνάρια του, πέτυχε μια πολύ καλή επίδοση (1:54.65) στα 200μ. ελεύθερο Παίδων, η οποία όμως λόγω της ενοποίησης των κατηγοριών δεν αποτελεί ρεκόρ. Ο 15χρονος κολυμβητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης δήλωσε:

«Ήταν μια πολύ καλή επίδοση και μου άρεσε. Δεν μπορώ να πω ότι το περίμενα, καθώς υπολόγιζα κοντά στο 1:55. Είναι ατομική μου επίδοση. Ασχολούμαι δέκα χρόνια με το κολύμπι. Μου αρέσει πολύ και το αγαπάω. Το πρότυπό μου είναι ο Ανδρέας Βαζαίος. Πρόκειται για έναν πολύ καλό αθλητή από την ομάδα μου».

Η κολυμβήτρια του ΝΟ Χανίων Άννα Ντουντουνάκη, η οποία μέχρι πριν από δύο χρόνια αγωνιζόταν στη συγχρονισμένη κολύμβηση, κατάφερε να κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια στην σημερινή της εμφάνιση:

«Είμαι πολύ χαρούμενη για τα μετάλλια. Στο 50άρι πεταλούδα πέτυχα 27.78 αλλά ήθελα έναν καλύτερο χρόνο. Συγκεκριμένα πήγαινα για 27.45. Για τα 200μ. Μικτή Ατομική (2:21.99) είμαι πολύ ικανοποιημένη. Ήταν μια πολύ δύσκολη κούρσα αλλά έκανα έναν καλό χρόνο που είναι ατομικό μου ρεκόρ. Νομίζω πήγα γενικά καλά. Στα Χανιά έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τα κολυμβητήρια. Όλο το χειμώνα δεν είχαμε πισίνα και δεν είχαμε χρόνο να προπονηθούμε γιατί είμαστε πολλές ομάδες. Αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες».

Τέλος, ο Τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ Χρήστος Χούμας μίλησε για την σημερινή ημέρα των αγώνων λέγοντας: «Δεν είχαμε Πανελλήνια ρεκόρ αλλά είχαμε πολύ καλές επιδόσεις. Ιδιαίτερα ο Ανδρέας Βαζαίος, χαλαρά κολυμπώντας πέτυχε μια πολύ καλή επίδοση σήμερα με το 2:02.69 που έκανε στα 200μ. Μικτή Ατομική. Πέρα από το Βαζαίο, όμως, και άλλα παιδιά πέτυχαν αξιόλογες επιδόσεις και ρεκόρ τις προηγούμενες ημέρες στο ύπτιο, όπως ο Χρήστου και ο Καρακαϊδός.

Νομίζω και τις άλλες δύο μέρες των αγώνων που ακολουθούν θα έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα από ένα αρκετά ικανοποιητικό και ελπιδοφόρο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών. Υπάρχουν τεράστιου επιπέδου ταλέντα, στα οποία η Ομοσπονδία δεν μπορεί να δώσει τη δυνατότητα να εξελιχθούν. Με τα προβλήματα των κολυμβητηρίων δεν μπορούν να αποδώσουν όπως πρέπει, ιδιαίτερα στην Κρήτη. Πρέπει αυτά τα φαινόμενα να αντιμετωπιστούν για να μπορέσει να υπάρξει συνέχεια στο άθλημα».

Στη φωτογραφία (νο.1) ο κολυμβητής Δημήτρης Δημητρίου και στη φωτογραφία (νο.2) ο Χρήστος Χούμας μαζί με τον Νίκο Κραουνάκη.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος