ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / WORLD LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ

Δηλώσεις πρωταγωνιστών (β'μέρος)

  21.10.2015 11:44       1262

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις του στη προκριματική φάση του World League και κατάφερε να επικρατήσει της Ρουμανίας με 17-3 στη χθεσινή 1η αγωνιστική στο «Π. Καπαγέρωφ». Λίγες ώρες μετά τον θρίαμβο της Εθνικής οι πρωταγωνιστές ανοίγουν τα χαρτιά τους στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ.

Κραβαρίτης: «Ο πήχης ψηλά»

Το πρόσωπο του Παγκοσμίου έδειξε η Εθνική ομάδα σύμφωνα με τον βοηθό προπονητή, Δημήτρη Κραβαρίτη. « Θεωρώ ότι η Ρουμανία είναι καλή ομάδα αλλά η Εθνική μας είχε τον τρόπο να την παρουσιάσει στους υπόλοιπους υποδεέστερη. Βρίσκεται βέβαια σε κάμψη και έλειπε το αστέρι της, ο Ράντου αλλά εμείς δείξαμε σοβαρότητα και αγωνιστήκαμε με φόρα από το Παγκόσμιο. Αυτό αποδεικνύεται όχι από τα 17 τέρματα που σημειώσουμε αλλά από τα 3 γκολ παθητικό».

Το να φτάσεις στη 3η θέση του κόσμου είναι τεράστιο κατόρθωμα αλλά είναι ακόμη πιο δύσκολο να παραμείνεις σε αυτή τη τροχιά, όπως επισήμανε ο Κραβαρίτης. «Η μεγάλη πρόκληση είναι οι Ολυμπιακοί, αλλά ο πήχης είναι πολύ ψηλά και θέλουμε όχι μόνο να μείνουμε στη 3άδα αλλά να πάμε και ψηλότερα, χωρίς βέβαια να ξεχνάμε πως η 5η και 6η θέση δεν είναι αποτυχία.  Στο άμεσο ευρωπαϊκό ο στόχος είναι ξεκάθαρα το βάθρο».

Όσον αφορά τους παράγοντες για να μείνει η Εθνική στη κορυφή ο Δημήτρης Κραβαρίτης ανέλυσε: «Υπάρχουν πολλοί παράγοντες με κυριότερους τους παίκτες και τα σωματεία. Το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκε προετοιμασία 2μησι μηνών ενώ τώρα οι αθλητές έχουν υποχρεώσεις με τις ομάδες τους. Όλα θα κριθούν από τη διάθεση, την όρεξη και το ταλέντο μας».

Φουντούλης: «Να αφήσουμε το στίγμα μας»

Λίγα λεπτά μετά την εντυπωσιακή πρεμιέρα της Εθνικής στη προκριματική φάση του World League, ο Γιάννης Φουντούλης μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τα οφέλη της παρουσίας μας σε αυτό το τουρνουά. «Μετά το χάλκινο στο Παγκόσμιο και τις εμφανίσεις μας εκεί οφείλουμε να δείχνουμε τη δυναμική της ομάδας σε κάθε αναμέτρηση. Είμαστε η τρίτη δύναμη στον κόσμο και  σε τέτοιες διοργανώσεις, όπως το World League, που έχουμε χρόνια να συμμετάσχουμε σε τελική φάση πρέπει να κυνηγάμε τις πιθανότητες ώστε να διακριθούμε. Εξάλλου, θα είναι η καλύτερη προετοιμασία για εμάς ενόψει του Ευρωπαϊκού, καθώς είναι ένα απαιτητικό τουρνουά και ιδιαίτερα ευεργετικό ώστε να δούμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε».

Όσον αφορά την Ουγγαρία που είναι η βασική αντίπαλος για την πρωτιά στη φάση των ομίλων, ο διεθνής περιφερειακός τόνισε: «Έχουμε απέναντι μας μια παραδοσιακή δύναμη του αθλήματος, την Ουγγαρία και νομίζω πως η πρωτιά θα κριθεί στα μεταξύ μας παιχνίδια. Για την Εθνική αποτελεί έξτρα κίνητρο η συνεχής αποτυχία απέναντι τους τα τελευταία δύο χρόνια. Επίσης θα είναι αντίπαλοι μας και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου και έχω την εντύπωση πως εκεί θα παρουσιαστούν ακόμη πιο δυνατοί για να καταφέρουν να διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Ρίο».

Τα προβλήματα βρίσκονται πλέον σε δεύτερη μοίρα και στο μυαλό των παικτών υπάρχει μόνο η κορυφή με το εθνόσημο. «Είμαστε κι εμείς συνειδητοποιημένοι λόγω της κατάστασης που επικρατεί και αντιλαμβανόμαστε τι μπορεί να μας προσφέρει τόσο η Πολιτεία όσο και η ομοσπονδία. Επειδή είναι μία σεζόν με πολλές προκλήσεις οφείλουμε να παραμερίσουμε τα άσχημα και να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων και των προσδοκιών. Πλέον υπάρχουν απαιτήσεις και ύστερα από την επιτυχία του καλοκαιριού θέλουμε κι εμείς οι ίδιοι να αφήσουμε το στίγμα μας στη παγκόσμια υδατοσφαίριση».

Τέλος, ο έμπειρος άσος δεν παρέλειψε να εκφράσει τη λύπη τους για το άδειο κολυμβητήριο. «Σίγουρα υπάρχει απογοήτευση, καθώς όλοι μας περιμέναμε μία διαφορετική υποδοχή από τον φίλαθλο κόσμο. Είναι αρνητικό πως δεν είδαμε παιδιά στις πισίνες και πόσο μάλλον παιδιά του αθλήματος. Δεν υπάρχει καλύτερη προπόνηση από το να παρακολουθήσουν έναν αγώνα της Εθνικής σε τέτοιο επίπεδο. Ελπίζω η ατμόσφαιρα στα επόμενα παιχνίδια να είναι πιο θερμή».

Μυλωνάκης: «Να φτάσουμε ξανά στη κορυφή»

Στην καλή άμυνα και την αποτελεσματικότητα στην επίθεση επικεντρώθηκε ο Μανώλης Μυλωνάκης. «Σαφώς και η Ρουμανία έχει ιστορία αλλά χωρίς τον βασικό φουνταριστό, τον Ράντου έχει αδυναμίες. Παίξαμε σκληροτράχηλη άμυνα και ήταν λογικό να πάρει τέτοιες διαστάσεις το σκορ. Είμαστε αποτελεσματικοί και στην επίθεση παίζοντας έξυπνα. Είναι πολύ θετική η διάθεση και η ομαδικότητα που επιδείξαμε».

Ο διεθνής περιφερειακός επισήμανε τι πρέπει να κάνει η Εθνική για να μείνει στον αφρό. «Δεν είναι τίποτα εύκολα και είδατε πολύ καλά στο Παγκόσμιο πως μοχθούσαμε σε κάθε αγώνα. Όλα κρίνονται στο νήμα σε τέτοιο επίπεδο και το να πάρεις μετάλλιο είναι το ίδιο εύκολο με το να είσαι εκτός εξάδας. Αν συνεχίσουμε έτσι τότε θα φτάσουμε ξανά στη κορυφή».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ