ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΠΕΝ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ

Δηλώσεις πρωταγωνιστριών

  31.03.2013 21:14       1050

Ικανοποιημένες από την απόδοσή τους στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Συγχρονισμένης κολύμβησης ΟΠΕΝ κατηγορίας που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, εμφανίστηκαν σε δηλώσεις τους μετά το τέλος των αγώνων οι Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη. Οι 8ες Ολυμπιονίκες του Λονδίνου στο Ντουέτο, αναφέρθηκαν επίσης και στον μεγάλο τους στόχο για φέτος, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Βαρκελώνης τον ερχόμενο Ιούλιο:

«Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έγινε φέτος πολύ νωρίς. Είναι το πρώτο τεστ για εμάς και οι πρώτοι επίσημοι αγώνες μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το περασμένο καλοκαίρι. Το συμπέρασμα που βγάζουμε είναι πως θέλουμε σαν Ντουέτο εγώ με την Ευαγγελία (Πλατανιώτη), πολύ δουλειά από εδώ και πέρα. Μεγάλο μας στόχος είναι το Παγκόσμιο της Βαρκελώνης τον Ιούλιο.

Όσον αφορά τα δύο Σόλο μου, το Τεχνικό και το Ελεύθερο, είναι καινούργια φέτος. Αυτοί οι αγώνες ήταν μια καλή ευκαιρία να δει η προπονήτριά μου, η Ναταλία η Τσερνέσκα σε τι κατάσταση βρίσκομαι και να αξιολογήσει την απόδοσή μου. Εντόπισε κάποια λάθη απ’ ότι μου είπε, αλλά σε γενικές γραμμές είναι ευχαριστημένη. Ελπίζω πως φέτος στο Παγκόσμιο θα καταφέρω να πάρω κάτι περισσότερο από την 7η θέση μου στην προηγούμενη διοργάνωση», δήλωσε η Δέσποινα Σολωμού, με την Ευαγγελία               Πλατανιώτη να κινείται στο ίδιο μήκος κύματος:

«Ήταν μια πολύ όμορφη διοργάνωση το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΟΠΕΝ και νομίζω πως στέφθηκε με επιτυχία. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός πως κατάφερε η Ομοσπονδία να διοργανώσει αυτούς τους αγώνες παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο χώρος.

Εμείς από την πλευρά μας είμαστε ικανοποιημένες από την απόδοσή μας στους αγώνες αυτούς. Ήταν μια καλή ευκαιρία να δούμε σε τι σημείο βρισκόμαστε, εν όψει του μεγάλου μας στόχου για φέτος, που δεν είναι άλλος από το Παγκόσμιο της Βαρκελώνης. Έχουμε αρχίσει να δουλεύουμε πολύ σκληρά και με απόλυτη αφοσίωση στις υποδείξεις της προπονήτριάς μας, ώστε να εμφανιστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμες το καλοκαίρι στην Ισπανία. Εκεί θα επιδιώξουμε να πάμε όσο ψηλότερα μπορούμε.»

Σε δηλώσεις προχώρησε επίσης και η ομοσπονδιακή τεχνικός, Ναταλία Τσερνέσκα, αναφερόμενη τόσο στη διοργάνωση που μόλις έλαβε τέλος, όσο και στους στόχους της Εθνικής ομάδας για το Παγκόσμιο της Βαρκελώνης:

«Μας αφήνει πικρία η πολύ μικρή συμμετοχή στον Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Αυτό είναι δυστυχώς το αποτέλεσμα της κρίσης που περνάμε. Οι σύλλογοι έχουν προβλήματα, τα κολυμβητήρια κλείνουν και πολλά παιδιά σταματούν πλέον. Όλα αυτά είναι πολύ λυπηρά και δεν αφήνουν τον χώρο να εξελιχθεί.

Τώρα όσον αφορά τους στόχους μας για φέτος σαν Εθνική ομάδα, ευελπιστούμε να πετύχουμε το κάτι παραπάνω από τα κεκτημένα. Στο Ομαδικό, η συμμετοχή μας αρκεί, καθώς τα τελευταία πέντε χρόνια δεν έχουμε πάρει μέρος σ’ αυτό το αγώνισμα. Από κει και πέρα σε Ντουέτο και Σόλο θέλουμε να πάμε καλύτερα απ’ ότι στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου και το προηγούμενο Παγκόσμιο.»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος