ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / 83ο ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Δηλώσεις των πρωταγωνιστών

  20.06.2014 22:05       801

Καλές επιόσεις σημειώθηκαν την πρώτη ημέρα του 83ου Εθνικού πρωταθλήματος που διεξάγεται στον Άλιμο. Στα 50 Ελεύθερο ανδρών ο Κρίστιαν Γκολομέεβ κατέκτησε την πρώτη θέση με επίδοση 22:54. Ο αθλητής του Εθνικού μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ σχολίασε: « Είμαι πολύ χαρούμενος που κατακτώ  την πρώτη θέση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Σπουδάζω στην Αμερική και στο Πανναμερικανικό πρωτάθλημα όπου αγωνίστηκα, η πρώτη θέση που πήρα είναι σημαντική για εμένα. Ετοιμάζομαι για το Βερολίνο, θέλω να ευχαριστήσω τον πατέρα μου για ότι έχω καταφέρει».

Η αθλήτρια του Ιωνικού, Κατερίνα Σαρακατσάνη, κατέλαβε την πρώτη θέση στα 50μ πρόσθιο με επίδοση 32:87. Η ίδια ευχαρίστησε το σωματείο της αλλά και τις συναθλήτριες της: «Ο Ιωνικός, το σωματείο μου με έχει βοηθήσει πολύ και έτσι κατάφερα να πετύχω αυτή την επίδοση. Θέλω να ευχαριστήσω και τις συναθλήτριες μου. Είναι μια δικαίωση για εμένα η πρώτη θέση. Στόχος μου είναι να κυλήσει καλά η προετοιμασία και την επόμενη χρονιά για να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα».

Στα 50μ πρόσθιο ο Γιάννης Καρπουζλής ήταν πρώτος με επίδοση 28:21. Ο αθλητής του Ολυμπιακού σημείωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος γι΄αυτή την πρώτη θέση. Στόχος είναι να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να μαζέψει όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται και προσωπικά το Βερολίνο όπου θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό αφού προετοιμάζομαι για τη διοργάνωση από τον Απρίλιο που κατάφερα να εξασφαλίσω το όριο. Αφιερώνω αυτή τη νίκη στην οικογένεια και τον προπονητή μου».

Ο Αντώνης Φωκαϊδης στα 400μ Ελεύθερο τερμάτισε πρώτος με δεύτερο το Σπύρο Γιαννιώτης σε χρόνο 03:55:36. Ο αθλητής του Ολυμπιακού τόνισε ότι αποτελεί τιμή για εκείνον το γεγονός ότι αγωνιζόταν  δίπλα στο Σπύρο Γιαννιώτη: «Είμαι χαρούμενος γι΄αυτή μου την επίδοση. Είναι δέλεαρ το γεγονός να αγωνίζομαι δίπλα –δίπλα με το Σπύρο Γιαννιώτη ο οποίος με βοηθά όλα αυτά τα χρόνια τόσο στο κομμάτι της ψυχολογίας όσο και των συμβουλών».

 Ο Απόστολος Χρήστου, ήταν πρώτος στα 100μ ύπτιο με επίδοση 56:06. Η σκέψη του αθλητή του Ολυμπιακού είναι στο Βερολίνο: « Ήταν καλός ο χρόνος που έκανα αλλά δε σταματώ εδώ. Το πρωτάθλημα είναι ένα τεστ για το Ευρωπαϊκό στο Βερολίνο. Η οικογένεια του Ολυμπιακού αλλά και η δική μου με στηρίζουν απόλυτα και θέλω να τους ευχαριστήσω».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος