ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / 83ο ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Δηλώσεις των πρωταγωνιστών

  22.06.2014 21:21       1560

Φώτο: Ο Στέφανος Δημητριάδης, ο καλύτερος κολυμβητής του πανελληνίου πρωταθλήματος κολύμβησης.

Επιτυχημένο σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα της ΚΟΕ Δημήτρη Σαρακατσάνη  χαρακτηρίζεται το 83ο  Εθνικό πρωτάθλημα ΟΠΕΝ που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στον Άλιμο. Οι πρωταγωνιστές πολλοί και οι δηλώσεις τους αφήνουν ελπίδες για διάκριση και καλύτερο μέλλον στην Ελληνική κολύμβηση:

Δημήτρης  Σαρακατσάνης (Γενικός Γραμματέας ΚΟΕ): «Νομίζω πως ήταν και από άποψη επιδόσεων και από άποψη συμμετοχών αρκετά επιτυχημένο πρωτάθλημα. Είχαμε ένα καινούριο όριο για το Ευρωπαϊκό του Βερολίνου από τον Ανδρέα Βαζαίο και τρία Πανελλήνια Ρεκόρ. Αν λάβει κανείς υπόψη την υπάρχουσα κατάσταση με τα κολυμβητήρια αυτό είναι αρκετά ενθαρρυντικό. Στους Ευρωπαϊκούς των Νέων στην Ουτρέχτη μπορούμε να διεκδικήσουμε μετάλλιο, όπως μετάλλιο μπορούμε να διεκδικήσουμε και στους αγώνες ανοιχτής θάλασσας.  Σε αυτούς  των Ανδρών- Γυναικών είναι πολύ δύσκολο. Μόνο κάποιες θέσεις σε τελικούς ίσως».

Φώτο: Η καλύτερη και ο καλύτερος. Κέλλυ Αραούζου και Στέφανος Δημητριάδης

Στέφανος Δημητριάδης (Ολυμπιακός, καλύτερος αθλητής του πρωταθλήματος): « Ήταν κάτι απρόσμενα θετικό για εμένα, προέρχομαι από πολύ σκληρή προπόνηση και είχα λίγες μέρες μόνο ξεκούρασης . Έχω σταθερές επιδόσεις και αυτό σημαίνει ότι αυτά που δουλεύουμε στην προπόνηση βγαίνουν. Οφείλω πολλά στους προπονητές μου Τάσο Καράμπελα και Ηλία  Φιλόπουλο. Παρά το γεγονός ότι είμαι αθλητής του Ολυμπιακού κολυμπάω μαζί τους στην Καλλιθέα σε μια καινούρια πισίνα, σε πολύ ευχάριστο περιβάλλον. Είναι δύο νέοι προπονητές με πολύ όρεξη και καλές προοπτικές για το μέλλον. Ευελπιστώ να πάω καλά στο Ευρωπαϊκό όπου στόχος μου είναι ένας  τελικός. Δε θα μιλήσω για μετάλλιο, θα μιλήσω για εξάδα. Γενικά πάντως, είναι πολύ σημαντικό να τελειώνει κανείς ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα με νίκη. Είναι κάτι που το θέλω και το επιδιώκω».




Φώτο  : Η Μαριάννα Λυμπερτά και η Κέλλυ Αραούζου εντυπωσίασαν στα 1500μ Ελεύθερο. Έπιασαν ξανά το όριο στο αγώνισμα.

Κέλλυ Αραούζου (Ολυμπιακός, καλύτερη αθλήτρια του πρωταθλήματος): «Είναι πολύ σημαντικό για μένα να αναδεικνύομαι καλύτερη αθλήτρια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος σε αυτό το στάδιο της  προετοιμασίας μου ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Βερολίνου. Δείχνει ότι δουλεύουμε σωστά στην προπόνηση. Είναι μια πολύ καλή πρόβα το Πρωτάθλημα. Θα δώσουμε το 200% των δυνατοτήτων μας για να πετύχουμε τους στόχους μας στο Βερολίνο. Θέλω να ευχαριστήσω τη Μαριάννα Λυμπερτά. Ο συγχρονισμός  μέσα στο νερό μας έχει οδηγήσει σε πολύ καλές κούρσες. Χωρίς τη Μαριάννα δε θα είχα φτάσει σε αυτό το επίπεδο».

Μαριάννα Λυμπερτά (Ολυμπιακός , 2η στα 1500μ Ελεύθερο Γυναικών): «Αν δεν υπήρχε η Κέλλυ (Αραούζου) να πηγαίνει τόσο καλά και τόσο γρήγορα θα είχα παραμείνει στάσιμη, δε θα μπορούσα να εξελιχθώ και να επιδιώκω τον συναγωνισμό. Έχω την κούρσα του Τουρνουά Ακρόπολις συνέχεια στην καρδιά και στο μυαλό μου και θεωρώ ότι γενικά ο καλύτερος κερδίζει σε αυτό το άθλημα και έχουμε αποδείξει και οι δύο ότι μπορούμε. Για μένα είναι μια δύσκολη χρονιά , πέρασα ένα μεταβατικό στάδιο, είχα έναν τραυματισμό στον αυχένα αλλά σε αυτό το επίπεδο ενός Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα παλέψω για το καλύτερο. Η Ελλάδα μπορεί να περιμένει πράγματα, αν λάβει κανείς υπόψει τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίσαμε, καθώς ολόκληρο το χειμώνα δεν είχαμε κολυμβητήριο να κολυμπήσουμε. Στο Ευρωπαϊκό θα δούμε τι συνθήκες θα υπάρχουν και με σωστή δουλειά και προετοιμασία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πάντα».

Φώτο: Ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε εύκολα την πρώτη θέση στα 1500μ ελεύθερο ανδρών

Σπύρος Γιαννιώτης: (Ολυμπιακός, 1ος στα 1500μ ελεύθερο): «Με τον προπονητή μου Νίκο Γέμελο και τα υπόλοιπα παιδιά έχουμε φτιάξει ένα πολύ καλό σύνολο και θέλουμε να πρωταγωνιστούμε σε οποιαδήποτε διοργάνωση, είτε λέγεται Ευρωπαϊκό, είτε Παγκόσμιο. Προσωπικά αν και  βρίσκομαι σε ένα μεταβατικό στάδιο, νιώθω ότι θέλω να προσφέρω για ένα-δύο χρόνια ακόμη ώστε να βρεθώ στη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής μου, τους Ολυμπιακούς του Ρίο. Μέσα από το Παγκόσμιο του Καζάν το 2015, αν έρθει η πρόκριση  για το Ρίο, η συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς  θα είναι όσο το δυνατόν η καλύτερη».

Ελισάβετ Παντή (ΧΑΝΘ, νικήτρια στα 50μ ύπτιο γυναικών): «Η επιτυχία μου οφείλεται στον προπονητή μου Γιώργο Μαυρίδη γιατί χωρίς αυτόν δε θα έκανα τίποτα. Δε περίμενα κάποιο μετάλλιο αλλά είμαι πολύ χαρούμενη που ήρθε. Δεν έχω κάποιο στόχο για τώρα καθώς θα φύγω για Αμερική για να σπουδάσω με κολυμβητική υποτροφία αλλά από την έναρξη της επόμενης  χρονιάς  θα ξεκινήσω ξανά την προετοιμασία μου».

Φώτο: Ο Απόστολος Χρήστου ανάμεσα σε Μιχάλη Κοντιζά και Νίκο Σοφιανίδη

Απόστολος Χρήστου (Ολυμπιακός, νικητής στα 50μ ύπτιο ανδρών): «Βρέθηκα κοντά στους καλούς μου χρόνους, είναι ένα τεστ ενόψει του Ευρωπαϊκού Νέων της Ουτρέχτης σε δύο εβδομάδες. Στόχος μου εκεί κάποιο μετάλλιο».

Μιχάλης Κοντιζάς (Εθνικός, 2ος στα 50μ ύπτιο ανδρών): «Είμαι ευχαριστημένος από το αργυρό μετάλλιο. Τα 50 μέτρα είναι πάντοτε απρόβλεπτα, μπορεί κανείς να μη ξεκινήσει καλά ή να κάνει οποιοδήποτε λάθος. Εγώ πήγα καλά και βρέθηκα στη δεύτερη θέση. Άμεσος στόχος δεν υπάρχει καθώς η χρονιά τελείωσε καλά για εμένα και  καθώς υπάρχει συσσωρευμένη κούραση από τις προηγούμενες οπότε θα ξεκουραστώ προς το παρόν πριν αρχίσουν οι υποχρεώσεις».

Νίκος Σοφιανίδης ( ΠΑΟΚ, 3ος  στα 50μ ύπτιο ανδρών): «Είμαι ικανοποιημένος από το χρόνο μου, είμαι κοντά στο ρεκόρ μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα τρίτο μετάλλιο στην ΟΠΕΝ κατηγορία και θέλω να συνεχίσω έτσι. Αν συνεχίσω να δουλεύω σκληρά μπορώ να τα πάω ακόμη καλύτερα».

Θεοδώρα Γιαρένη( Ολυμπιάδα 73, 1η  στα 100μ ελεύθερο γυναικών): «Η κατάσταση στο σωματείο μου είναι αρκετά δύσκολη, πολλά παιδιά έχουν σταματήσει γιατί δεν υπάρχουν κίνητρα για να συνεχίσουν κάτι. Επιμένω γιατί μου αρέσει, γιατί νομίζω ότι έχω να κάνω και άλλα πράγματα να βελτιωθώ και άλλο ως αθλήτρια».

Χρήστος Κατραντζής:  (Ολυμπιακός,  1ος  στα 100μ ελεύθερο ανδρών): «Η συγκεκριμένη κούρσα ήταν ένα δυνατό τεστ για εμένα για να δω σε τι επίπεδο  βρίσκομαι. Το τελευταίο διάστημα προπονούμουν σε φουλ ρυθμούς ενώ οι τελευταίες δύο εβδομάδες ήταν για εμένα μια ευκαιρία να αγωνιστώ στη Ρώμη και εδώ στο πρωτάθλημα για να κοιτάξω να βελτιωθώ. Στόχος μου στο Ευρωπαϊκό στο Βερολίνο είναι να κάνω πανελλήνιο ρεκόρ καθώς απέχω πολύ λίγο και από κει και πέρα μια συμμετοχή σε έναν ημιτελικό θα ήταν το καλύτερο».

Αγγελική Μαυραντζά( Άλμπατρος,1η στα 200μ πρόσθιο γυναικών ): «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου αν και σαφώς δεν ήμουν έτοιμη. Σε δύο βδομάδες φεύγουμε για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων στην Ουτρέχτη και θα ετοιμαστώ για εκεί. Θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

Δημήτρης Κουλούρης (Γλαύκος Περιστερίου, 1ος  στα 200μ πρόσθιο ανδρών): «Μια πρώτη νίκη είναι πάντα καλοδεχούμενη. Είναι αυτό που περίμενα, χωρίς ωστόσο να είμαι ευχαριστημένος από το χρόνο μου. Το συναίσθημα για εμένα είναι στεναχώρια καθώς δε θα μπορέσω να λάβω μέρος στο Ευρωπαϊκό στο Βερολίνο, αφού δεν κατάφερα να πιάσω το όριο που χρειαζόταν.

Άννα Ντουντουνάκη: (ΚΟΠΙ, 1η στα 100μ πεταλούδα γυναικών): «Είναι καλός ο χρόνος μου, βέβαια ήθελα να κάνω κάτι καλύτερο γιατί την προηγούμενη εβδομάδα έκανα 59:75 και κυνηγούσα να πιάσω αυτό το χρόνο. Εκκρεμεί μια απόφαση της ομοσπονδίας για τον αν θα πάω στο Βερολίνο και στο Ευρωπαϊκό αλλιώς η χρονιά τελειώνει για εμένα εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Μάρκο Μανταλούφα  που με έχει βοηθήσει πολύ».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος