ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΑΚΑ

Δηλώσεις του πρωταγωνιστή Απόστολου Χρήστου

  22.02.2013 20:13       1374

Μεγάλη επιτυχία από τον κολυμβητή του ΓΣ Περιστερίου, Απόστολο Χρήστου, σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της 3ης αγωνιστικής των Χειμερινών αγώνων Εφήβων / Νεανίδων και Παίδων / Κορασίδων που διεξάγονται από χθες στο κολυμβητήριο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Ο νεαρός αθλητής με επίδοση 26.26 στο αγώνισμα των 50μ. ύπτιο Εφήβων, κατάφερε να πετύχει διπλό όριο πρόκρισης τόσο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων / Νεανίδων στο Ντουμπάι (26-31 Αυγούστου), όσο και το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό στο Πόζναν (10-14 Ιουλίου). Αμέσως μετά την απονομή, ο πρωταθλητής του ΓΣ Περιστερίου δήλωσε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας:

«Στόχος μου ήταν να πιάσω το όριο και για τα δύο πρωταθλήματα και τα κατάφερα. Αν έχεις δουλέψει σκληρά όλη τη χρονιά, νομίζω ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις που έχεις θέσει και για τις δύο διοργανώσεις, αρκεί πάνω απ’ όλα να έχεις επιμονή. Πιστεύω να πραγματοποιήσω μια καλή εμφάνιση, να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου και να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ. Επίσης, θέλω να βελτιώσω τις περσινές μου επιδόσεις, ανάλογα βέβαια και σε τι κατάσταση θα βρίσκομαι. Ο χρόνος μου στο 50άρι είναι κοντά στο Πανελλήνιο ρεκόρ και πιστεύω ότι μέχρι το καλοκαίρι μπορώ να τα καταφέρω, αρκεί να δουλέψω σκληρά και να συγκεντρωθώ», δήλωσε πανευτυχής για την επιτυχία του ο Απόστολος Χρήστου και συνέχισε:

«Στην αρχή της σεζόν είχαμε ένα πρόβλημα με το κολυμβητήριο, τώρα όμως το έχουμε τακτοποιήσει. Το θέμα είναι ότι υπάρχει δυσκολία στο συνδυασμό κολύμβησης και σχολείου. Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι πολύ δύσκολο και απαιτείται δουλειά και στα δύο, κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου εύκολο. Πρέπει κανείς να κάνει πολλές θυσίες για να τα καταφέρει. Θα ήθελα να υπάρχουν περισσότερα κίνητρα για τους αθλητές, ώστε να κολυμπάμε με περισσότερη θέληση και να πετυχαίνουμε καλύτερες επιδόσεις. Επίσης, να μην κόβονται αποστολές στο εξωτερικό, όπως άκουσα ότι θα γίνει».

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο προπονητής του νεαρού «δελφινιού» από το Περιστέρι, Γιάννης Ορφανίδης, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον αθλητή του: «Ο Απόστολος είναι ταλέντο και δεν χρειάζεται να το επιβεβαιώσω εγώ. Νομίζω ότι όσοι γνωρίζουν από κοντά την εξέλιξή του θα υποστηρίξουν το ίδιο πράγμα. Το θέμα είναι να μπορέσει να αξιοποιήσει αυτό το ταλέντο του και να συμμετέχει στις μεγάλες διοργανώσεις του εξωτερικού. Είμαστε σε μια κακή οικονομική συγκυρία, όμως αυτό δεν πρέπει να μας επηρεάσει. Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας. Ο Απόστολος έχει όλες τις προϋποθέσεις, δουλεύει σκληρά και ελπίζουμε με τη στήριξη της Ομοσπονδίας να μπορέσει να συνεχίσει την πρόοδο του. Δεν πρέπει να βιαζόμαστε. Έχει μπροστά του το χρόνο και εκείνο που χρειάζεται ακόμη είναι να αποκτήσει εμπειρίες για να μπορεί να βλέπει ορατά το στόχο του και τους αντιπάλους του στην Ευρώπη».

Στους απογευματινούς αγώνες το «παρών» έδωσε και ο Γεν. γραμματέας της ΚΟΕ κ. Δημήτρης Σαρακατσάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με τον προϋπολογισμό του κράτους για τα αθλήματα του υγρού στίβου:

 «Τα πράγματα δεν είναι πολύ ευοίωνα, δυστυχώς θαύματα δεν γίνονται. Εάν δεν έχεις το βασικό για να προπονηθείς, δηλαδή το νερό, δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα. Πέρα από αυτό, τα χρήματα που μας έδωσε η Πολιτεία αρκούν μόνο για κάποια λειτουργικά έξοδα. Όλα τα άλλα πώς θα καλυφθούν; Κοστολογήσαμε τις διεθνείς υποχρεώσεις των Εθνικών μας ομάδων για τα τέσσερα αθλήματα του υγρού στίβου και ανέρχονται στα 611.000 ευρώ, εκ των οποίων 60.000 θα προσφέρει η Παγκόσμια Ομοσπονδία σαν βοήθεια για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τα υπόλοιπα που θα τα βρούμε; Ευτυχώς, όσον αφορά το Πανελλήνιο Χειμερινό πρωτάθλημα ΟΠΕΝ στη Λάρισα, ο περιφερειάρχης πρόκειται να καλύψει τα έξοδα, εμείς δεν θα συνεισφέρουμε οικονομικά από την πλευρά μας. Το αισιόδοξο πάντως, είναι ότι υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή από πέρσι».

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε από την πλευρά του ο Τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ κ. Χριστόδουλος Χούμας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επιτυχία του κολυμβητή Απόστολου Χρήστου: «Από πέρσι έχει δείξει τις δυνατότητες που έχει. Είναι ο πρώτος που πέτυχε τα όρια για τα δύο πρωταθλήματα και ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλα παιδιά, παρά τις δυσκολίες που έχουμε επανειλημμένα επισημάνει και τώρα πια γίνονται εμπόδιο για το άθλημα με τις περικοπές στον προϋπολογισμό της Πολιτείας. Τα τελευταία χρόνια τα κριτήρια για τη συμμετοχή σε αυτούς τους αγώνες από μέρους μας ήταν πολύ αυστηρά. Κάθε χρόνο σε όλες αυτές διοργανώσεις, είχαμε πολλές διακρίσεις και μετάλλια. Με τον ίδιο τρόπο και φέτος έχουν τεθεί αυτά τα όρια, αλλά δεν είμαι πολύ αισιόδοξος. Μπορεί να έχουν γίνει βήματα για την επαναφορά κινήτρων, αλλά όχι στο βαθμό που θα θέλαμε. Χρειάζονται κι άλλα πράγματα. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός χρειάζεται χρήματα και εγκαταστάσεις, προκειμένου να μπορέσουν τα παιδιά να φανούν ανταγωνιστικά στις διεθνείς διοργανώσεις».

Στη φωτογραφία ο κολυμβητής Απόστολος Χρήστου από τον ΓΣ Περιστερίου με τον προπονητή του κ. Γιάννη Ορφανίδη.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος