ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΜΑΣΙΩΤΗΣ

Δημήτρης Δαμασιώτης: «Άμεση επαναλειτουργία των σωματείων»

  11.05.2020 14:31       3385

Ο Δημήτρης Δαμασιώτης έχει στα χέρια του τις τύχες μιας εκ των πιο εξελίξιμων αθλητριών της κλασικής κολύμβησης, της Νικολέτας Παυλόπουλου. Παράλληλα εδώ και πολλά χρόνια ασκεί προπονητική στο άθλημα το οποίο υπηρέτησε και σαν κολυμβητής, ενώ θεωρείται από τους βασικούς συντελεστές της δημιουργίας και εύρυθμης λειτουργίας του σωματείου «Ωκεανός», το οποίο παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κλασική κολύμβηση τα τελευταία χρόνια.

Ο Δημήτρης Δαμασιώτης εκφράζεται σήμερα για την Νικολέτα Παυλόπουλου και ζητά από την Πολιτεία την άμεση επανεκκίνηση του σωματειακού αθλητισμού, ο οποίος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας.

«Η Νικολέτα Παυλόπουλου βρίσκεται σε μία καθοριστική καμπή της καριέρας της αφού έχει σημαντικές υποχρεώσεις με τις σπουδές της στην Αμερική και βέβαια μεγάλες κολυμβητικές ανησυχίες μετά την ματαίωση και την μετάθεση Ευρωπαϊκών και παγκόσμιων διοργανώσεων. Είναι όμως αρκετά ώριμη και έμπειρη αθλήτρια και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί. Άλλωστε μην λησμονεί κάνεις ότι οι αθλητές αυτού του επιπέδου έχουν στο μέγιστο βαθμό αρετές αντίδρασης, όπως είναι η υπομονή, η πειθαρχία, η αυτοσυγκράτηση και η επιμονή», υποστηρίζει ο προπονητής και προσθέτει:

«Ο χώρος της κλασικής κολύμβησης καλείται να επιλύσει σημαντικά προβλήματα. Πολλά πρωταθλήματα ματαιώθηκαν, αλλά μετατέθηκαν, χάθηκαν στόχοι και όνειρα και επήλθαν αλλαγές που είναι αβέβαιο εάν θα υλοποιηθούν. Όλοι βρέθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από τις προπονήσεις, Έξω από την αθλητική καθημερινότητα και κανονικότητα. Το παρήγορο είναι ότι τα ανωτέρω προβλήματα μαστίζουν όλο τον πλανήτη και όχι μόνο την Ελλάδα. Προέχει όμως η ανθρώπινη υγεία και πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να την προασπίσουμε».

Ο κύριος Δαμασιώτης εκτιμά ότι η απόφαση της κολυμβητικής Ομοσπονδίας να πραγματοποιήσει τα πανελλήνια πρωταθλήματα ήταν σωστή.

«Η Ομοσπονδία έπραξε σωστά. Η διαδικασία διεξαγωγής των αγώνων είναι αναγκαστική και έτσι πρέπει να κριθεί. Υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να συζητηθούν και τα οποία έχουν σχέση με τις ιδιαίτερες συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων, τον ανταγωνισμό, τις κτιριακές και κολυμβητικές εγκαταστάσεις. Σημαντικό επίσης παράγοντας είναι τα προνόμια των παιδιών για την εισαγωγή τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα».

Στην κορυφή του παγόβουνου βρίσκεται ο σωματειακός αθλητισμός. Η άποψη του κυρίου Δαμασιώτη είναι η άμεση και χωρίς όρους επαναλειτουργία των σωματείων.

«Τα σωματεία αποτελούν το κύτταρο του αθλητισμού και χωρίς αυτά δεν υπάρχει αύριο. Είναι αναγκαία η επανεκκίνηση, απαραίτητη όσο τίποτε άλλο αυτή τη στιγμή. Οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι αθλητές, το φυτώριο, βρίσκονται σε αναστολή τρεις ολόκληρους μήνες, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν. Άμεση πρέπει να είναι η επανεκκίνηση του χώρου με πλήρη λειτουργία των σωματείων».


Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ