ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Δημήτρης Διαθεσόπουλος: «Η Ελλάδα γέμισε μετάλλια το 2019»

  23.12.2019 16:51       1187


Η χρονιά που φεύγει αποδείχθηκε άκρως επιτυχημένη στο χώρο του υγρού στίβου, καθώς σημειώθηκαν πάρα πολλές επιτυχίες σε όλα τα αθλήματα, τόσο σε ομαδικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Οι Έλληνες αθλητές χάρισαν στη χώρα μας αμέτρητα μετάλλια στις διεθνείς διοργανώσεις, τα οποία συνδυάστηκαν με πολλά ρεκόρ, δείχνοντας πως ο Ελληνικός Υγρός Στίβος έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχη.

Κάνοντας τον δικό του απολογισμό, ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, αναφέρει: "Το 2019 έκλεισε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, καθώς η Ελλάδα γέμισε με μετάλλια. Από τη Γλασκώβη και το Ευρωπαικό πρωτάθλημα μικρής πισίνας γύρισε με 17 Πανελλήνια ρεκόρ και 4 μετάλλια, εκ των οποίων το ένα συνδυάστηκε με Ευρωπαϊκό ρεκόρ. Σε όλα αυτά προστέθηκε η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών, με απολογισμό μόνο νίκες. Τα ανωτέρω αποδεικνύουν ότι η χώρα μας έχει πολλές δυνατότητες, δουλεύοντας κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, διότι κάνουμε "τιτάνιους" αγώνες για να υπάρχουν κολυμβητήρια όπου θα στεγάζονται οι Εθνικές μας ομάδες".

Αναφορικά με τον ερχομό του 2020, ενός χρόνου πολύ κρίσιμου, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ο κ. Διαθεσόπουλος τόνισε: "Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος. Εύχομαι σε όλους τους αθλητές να έχουν υγεία και πολλές επιτυχίες στο χώρο του υγρού στίβου και ελπίζω να βελτιωθούν οι συνθήκες που παρέχονται από το Ελληνικό κράτος, ώστε να μπορέσουμε να προετοιμάσουμε τα παιδιά για το μέλλον. Στόχος μας είναι να διατηρηθεί ο υγρός στίβος της χώρας στα υψηλά επίπεδα, με πολλές διακρίσεις".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.