ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Δημήτρης Διαθεσόπουλος: «Λαμπρή χρονιά για την ελληνική υδατοσφαίριση»

  20.09.2017 16:45       1996

Ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος, προλογίζοντας την σημερινή κλήρωση της Α1 Ανδρών και Γυναικών, υποστήριξε ότι κανένα άλλο ομαδικό άθλημα στην Ελλάδα, δεν έφερε τόσες επιτυχίες, όσες φέτος η υδατοσφαίριση.

Έχοντας δίπλα του τον αντιπρόεδρο της ΚΟΕ Γιώργο Κατσαρό και τον ταμία Ηλία Ξιάρχο, αναφέρθηκε μία μία στις επιτυχίες των Εθνικών μας ομάδων, ξεκινώντας από τις ηλικιακές κατηγορίες και καταλήγοντας στις ομάδες ανδρών και γυναικών. «Ήταν τεράστιες οι επιτυχίες της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Κατακτήσαμε 2 μετάλλια και φτάσαμε πολύ κοντά στην κατάκτηση κι άλλων. Το γεγονός ότι δεν τα καταφέραμε, δεν σημαίνει ότι η ελληνική υδατοσφαίριση δεν βρίσκεται στην κορυφή του Παγκοσμίου πόλο».

Επίσης ο πρόεδρος της ΚΟΕ ζήτησε από όλα τα σωματεία τα οποία μετέχουν στην Α1 Ανδρών και Γυναικών, να πάρουν μέρος στο κύπελλο Ελλάδος. Επανέλαβε δε πως θα πραγματοποιηθεί και κύπελλο γυναικών φέτος, με final 4 στο Καρπενήσι.

Ο κ. Διαθεσόπουλος αναφέρθηκε και στην σημαντική αλλαγή που θα γίνει φέτος, όπου οι Εθνικές μας ομάδες δεν θα πάρουν μέρος στην σειρά των World league της FINA, αλλά στην νέα διοργάνωση την οποία καθιερώνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (LEN), με τίτλο Europa Cup. Οι αποφάσεις και το πρόγραμμα θα ληφθούν στις 30 Σεπτεμβρίου στην Όστια της Ιταλίας, παρουσία του ιδίου.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ίδιου και της ΚΟΕ, στις σημαντικές αποφάσεις που πάρθηκαν φέτος, αναφορικά με το μείζον θέμα της αλλαγής των κανονισμών της υδατοσφαίρισης. «Εδώ και 4 χρόνια, ταλανίζεται ο χώρος από τις φημολογούμενες αλλαγές των κανονισμών. Το παλέψαμε και παρά την ανελέητη επιμονή των ανθρώπων στην FINA, καταφέραμε να μην τους περάσει. Δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή, παρά μόνο οι 11 παίκτες που θα λαμβάνουν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες. Δεν πέρασαν, λοιπόν, αυτοί οι επάρατοι κανονισμοί».

Ένα ευχάριστο νέο το  οποίο δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ήταν η συνεργασία της ΚΟΕ με την κρατική τηλεόραση για την κάλυψη των αγώνων της Α1. «Δεν θέλω να ανακοινώσω τίποτα. Είμαστε πάρα πολύ κοντά στην συμφωνία. Είναι σχεδόν 90% σίγουρο, αλλά εκκρεμεί το αυριανό (Πέμπτη 21/9) ραντεβού στην ΕΡΤ, για την οριστικοποίηση της συμφωνίας. Ευχαριστώ δημόσια τον Υφυπουργό αθλητισμού, τον κ. Βασιλειάδη, ο οποίος στήριξε εξ αρχής αυτή την συνεργασία».

Ο κ. Διαθεσόπουλος μίλησε επίσης για ένα ακόμη θέμα που έχει σχέση με την μπάλα Κ7, η οποία αποτελεί χορηγό της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, προαναγγέλλοντας την πιθανή συνεργασία της ΚΟΕ για τα πρωταθλήματα της Α1. Υποστήριξε όμως ότι η απόφαση θα ληφθεί στο επόμενο συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Μετά το πέρας της κλήρωσης, έκανε και μία ξεχωριστή αναφορά, στην ψηφοφορία των δημοσιογράφων για τους κορυφαίους της περσινής σεζόν. Η ψηφοφορία ανέδειξε καλύτερους παίκτες τον Γιάννη Φουντούλη και την Αλεξάνδρα Ασημάκη (όπως και πρώτους σκόρερ), καλύτερους τερματοφύλακες τον Μανώλη Ζερδεβά και την Χρυσή Διαμαντοπούλου και καλύτερους προπονητές τον Δημήτρη Μάζη του ΑΝΟ Γλυφάδας και τον Χάρη Παυλίδη του Ολυμπιακού.

Ειδική μνεία έκανε και στους Έλληνες προπονητές. «Δεν έχουμε μόνο καλές Εθνικές ομάδες, αλλά και πολύ καλούς προπονητές. Μάλιστα για πρώτη φορά φέτος, τρεις Έλληνες προπονητές οδήγησαν τις ομάδες τους σε επιτυχίες. Ο Χάρης Παυλίδης με την Εθνική γυναικών του Καναδά, ο Σάκης Κεχαγιάς με την Εθνική ομάδα της Αυστραλίας και ο Ευάγγελος Δουδέσης ως βοηθός προπονητή της γυναικείας ομάδας και προπονητής της Εθνικής ομάδας Νέων γυναικών της Ολλανδίας.

Για την ατομική  τους διάκριση, από την ψηφοφορία των δημοσιογράφων, μίλησαν επίσης οι κορυφαίοι της χρονιάς που πέρασε.

Ο Γιάννης Φουντούλης ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος παίκτης της σεζόν 2016-17, ενώ παράλληλα ήταν και ο πρώτος σκόρερ. «Είναι πολύ ευχάριστο να κερδίζω ατομικά βραβεία, όμως το άθλημά μας είναι ομαδικό και εγώ θα αντάλλαζα οποιαδήποτε ατομική διάκριση με ομαδικές επιτυχίες, τόσο με τον Ολυμπιακό όσο και με την Εθνική ομάδα. Φέτος φτάσαμε στην πηγή, αλλά δεν ήπιαμε νερό. Αυτό όμως μας δίνει αισιοδοξία για την νέα σεζόν. Το ερχόμενο καλοκαίρι έχουμε μπροστά μας το Ευρωπαικό πρωτάθλημα, στο οποίο θέλουμε πολύ ένα μετάλλιο. Αναφορικά με τον Ολυμπιακό, στόχος μας είναι η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λίγκ, αφού μας έχει πεισμώσει ο περσινός χαμένoς τελικός. Όμως σε μια τέτοια διοργάνωση οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές και πρέπει να πηγαίνουμε βήμα βήμα».

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη ήταν κι αυτή η πρώτη σκόρερ της περσινής σεζόν, ενώ ψηφίστηκε και ως η MVP. «Ευχαριστώ πολύ όσους με ψήφισαν. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Το έπαθλο για την πρώτη σκορερ είναι κάτι που έρχεται μέσα από αριθμούς, αλλά το βραβείο για την καλύτερη παίκτρια της χρονιάς είναι κάτι υποκειμενικό, αφού τόσο στον Ολυμπιακό όσο και σε άλλες ομάδες, υπάρχουν πολύ καλές παίκτριες. Πιστεύω όμως πως μία ατομική διάκριση, δεν έρχεται αν οι συμπαίκτριές σου δεν σε βοηθήσουν σε αυτό. Κι εμένα οι συμπαίκτριές μου με βοήθησαν πάρα πολύ, όπως και ο προπονητής μου ο Χάρης ο Παυλίδης και τους ευχαριστώ πολύ γι αυτό. Όταν αγωνίζεσαι σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, οι στόχοι είναι μεγάλοι. Αρχικά θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Θέλουμε όμως να ξαναγυρίσουμε και στην κορυφή της Ευρώπης».

Για τον Μανώλη Ζερδεβα ήταν μία άκρως επιτυχημένη σεζόν, με διακρίσεις τόσο σε συλλογικό όσο και σε επίπεδο Εθνικών ομάδων.  «Ήταν μία ονειρική χρονιά για μένα, αφού ήρθαν πολλές διακρίσεις μαζεμένες. Όχι μόνο η συμμετοχή μου στην ανδρική ομάδα της Βουλιαγμένης και  η κατάκτηση του κυπέλλου, αλλά και η κλήση μου στην Εθνική ομάδα. Οι στόχοι και οι φιλοδοξίες δεν σταματούν εδώ. Θα δώσω το 100% του εαυτού μου, τόσο στον σύλλογό μου όσο και στην Εθνική, για να αποδίδω όσο το δυνατόν καλύτερα. Για την Βουλιαγμένη αποτελεί και φέτος στόχο μας η κατάκτησή του κυπέλλου και ο πιο ανταγωνιστικός μας ρόλος απέναντι στον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, ενώ με την Εθνική ομάδα να επανέλθουμε και πάλι στα μετάλλια στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα».

Η Χρυσή Διαμαντοπούλου, κρατώντας το βραβείο της καλύτερης τερματοφύλακα της περσινής σεζόν, υποστήριξε.  «Ευχαριστώ πολύ όσους με ψήφισαν.  Προσπαθώ πάντα να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου για το καλό της ομάδας μου. Φετινοί μας στόχοι με τον σύλλογό μου, είναι αρχικά η κατάκτηση του πρωταθλήματος και φυσικά η Ευρωπαϊκή μας πορεία. Με την Εθνική ομάδα έχουμε μπροστά μας το Europa Cup, και φυσικά το Ευρωπαικό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Μάζης, που παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου προπονητή στην Α1 ανδρών, υποστήριξε: «Είναι πολύ όμορφο να κερδίζω αυτό το βραβείο, όμως τα πανηγύρια για την ομάδα μου τελείωσαν πέρσι. Όλες οι διακρίσεις που ήρθαν, οφείλονται κυρίως στους παίκτες μου. Φέτος έχουμε μία νέα σεζόν μπροστά μας. Είμαστε η μοναδική ομάδα που έχει ξεκινήσει τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις, μέσω των προκριματικών αγώνων του Τσάμπιονς Λίγκ. Έχουμε κρατήσει το περσινό κορμό και έχουμε διατηρήσει μία πολύ νεανική ομάδα με Μ.Ο. ηλικίας τα 21-22 έτη και θα προσπαθήσουμε για μια ακόμη πετυχημένη σεζόν».

Ο Χάρης Παυλίδης, ήταν ο κορυφαίος προπονητής στην Α1 γυναικών, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους της ψηφοφορίας.  «Ευχαριστώ πολύ γι αυτή την διάκριση, όμως πιστεύω πως καλύτερος προπονητής δεν είναι απαραίτητα αυτός που παίρνει το πρωτάθλημα. Είναι αυτός που διαχειρίζεται σωστό το υλικό που έχει και κατάκτά το καλύτερο δυνατό. Νομίζω πως η Αλεξία Καμμένου έκανε μία εξαιρετική πορεία την περσινή σεζόν, αλλά και ο Δημήτρης Μπιτσάκος με την ΝΕΠ. Αρχικός  στόχος είναι το πρωτάθλημα και η είσοδός μας στο final 4 της Ευρωλίγκας. Δεν είναι εύκολο, αφού υπάρχουν ομάδες που έχουν ενισχυθεί αρκετά. Είμαστε αρκετά δυνατή ομάδα και πιστεύω πως θα έχουμε μια καλή πορεία φέτος».

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.