ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ/ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Δημήτρης Διαθεσόπουλος: «Τη μεγάλη επιτυχία να ακολουθήσει μια ακόμα μεγαλύτερη»

  25.07.2017 20:28       613

Μετά το τέλος του αγώνα της Εθνικής ομάδας Υδατοσφαίρισης Ανδρών με το Μαυροβούνιο που βρήκε θριαμβεύτρια την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου με 12-7 και την έστειλε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου της Βουδαπέστης ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος τόνισε: «Ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία απέναντι σε μια καλή ομάδα. Συγχαρητήρια στον προπονητή, στους παίκτες και σε όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά η Εθνική των ανδρών βρίσκεται στα μετάλλια της κορυφαίας διοργάνωσης που λέγεται παγκόσμιο πρωτάθλημα. Βέβαια, τη μεγάλη αυτή επιτυχία πρέπει να ακολουθήσει μια ακόμη μεγαλύτερη. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, στον ημιτελικό που είναι το επόμενο παιχνίδι. Χρειαζόμαστε ακόμα μία μεγαλύτερη νίκη στα δύο επόμενα παιχνίδια. Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και όλα είναι ανοιχτά, παρότι θα κληθούμε να παίξουμε απέναντι στα μεγαθήρια της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης».

 

Αναφερόμενος στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι της Εθνικής ομάδας πόλο Γυναικών, που βρήκε την ομάδα του Γιώργου Μορφέση μια ανάσα από την είσοδο στα ημιτελικά, αφού ηττήθηκε στα πέναλτι με 14-12 από την Ισπανία, υποστήριξε: «Χάσαμε ένα σχεδόν βέβαιο μετάλλιο. Εάν περνούσαμε από την Ισπανία και μπαίναμε στην τετράδα είμαι σχεδόν βέβαιος πως θα παίζαμε στον τελικό. Ένα είναι σίγουρο, ότι θα φέρναμε στην Ελλάδα ένα μετάλλιο. Δυστυχώς φτάσαμε για ακόμη μια φορά στη βρύση και νερό δεν ήπιαμε».

 

Για την τελευταία πολυσυζητημένη φάση με την αποβολή της Ελευθερίας Πλευρίτου που έδωσε την ευκαιρία στις Ισπανίδες να παίξουν με παίκτρια παραπάνω και να ισοφαρίσουν τον αγώνα, 5 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη είπε: «Είναι παραδεκτό από όλους τους παρευρισκόμενους πως η συγκεκριμένη αποβολή ήταν ανύπαρκτη. Τι να κάνουμε; Αυτά συμβαίνουν σε αυτό το επίπεδο και συνολικά στον αθλητισμό. Θεωρώ όμως πως για τη μη είσοδο στην τετράδα ότι δε μας φταίνε μόνο οι άλλοι. Κάπου φταίμε κι εμείς. Τη μία είναι η διαιτησία, την άλλη η ατυχία, την άλλη κάτι μας πήγε στραβά. Κάπου φταίμε λοιπόν κι εμείς. Κρίμα που απωλέσαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στα μετάλλια σε αυτή τη σπουδαία διοργάνωση».

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ