ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ-ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (U23)

Δημήτρης Μάρκος: «Είμαι πλέον πιο διψασμένος από ποτέ»

  14.08.2023 17:18       2164

Ο Δημήτρης Μάρκος ήταν αυτός που έκανε την πολύ καλή αρχή για την εκπληκτική συνολική εμφάνιση της ομάδας μας στο 1ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών (U23) στο Δουβλίνο. Ήταν αυτός που κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο με μια φανταστική εμφάνιση στον τελικό των 200μ ελεύθερο συντρίβοντας και το πανελλήνιο ρεκόρ: τερμάτισε σε 1:46.65, καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ του Ανδρέα Βαζαίου που ήταν 1:46.94 από το 2022. Ο πρωταθλητής μας έκλεισε θέση και για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα, το 2024, καθώς έπιασε το όριο (1:47.06) ενώ άγγιξε και την Ολυμπιακή πρόκριση (1:46.26 το όριο). Λίγες ώρες αργότερα, πήρε και το χάλκινο μετάλλιο στα 400μ ελεύθερο.

Ο Μάρκος αναλύει στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας τη σπουδαία κούρσα του στα 200μ ελεύθερο: «Ο αγώνας πήγε όπως ακριβώς τον είχα προγραμματίσει. Να είμαι σε…θέση βολής στο ξεκίνημα και στο τέλος να τα δώσω όλα. Στον προκριματικό είχα σημειώσει 1:47.71, και είχα δει εκεί τους αθλητές από τις ΗΠΑ. Δεν τους άφησα λοιπόν να φύγουν μακριά μου, περίμενα τη κατάλληλη στιγμή, τα έδωσα όλα, τους πέρασα και νίκησα. Χάρηκα ιδιαίτερα τόσο για την πρωτιά και το χρυσό μετάλλιο, αλλά και για τον χρόνο μου, που σήμαινε ένα νέο ρεκόρ».

Ο Μάρκος ερχόταν από τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Φουκουόκα όπου «Δεν μου βγήκε. Αυτός ήταν ο βασικός μου στόχος. Πήγα λοιπόν στο Δουβλίνο και κατάφερα να κλείσει με θετικό πρόσημο η χρονιά».

Τον έχουμε συνηθίσει να αγωνίζεται ακόμη και σε τέσσερα αγωνίσματα σε μια διοργάνωση: «Φυσικά και κουράζομαι- απαντάει αμέσως στη σχετική ερώτηση. Θέλω όμως να μπορώ να δείχνω την αθλητική μου ταυτότητα. Πλέον και όπως εξελίχθηκε η κατάσταση στο Δουβλίνο, είμαι πιο ‘’διψασμένος’’ από ποτέ. Θέλω να κυνηγήσω με όλες μου τις δυνάμεις τον μεγάλο μου στόχο που είναι η πρόκριση στο Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βεβαίως και στο Παγκόσμιο στη Ντόχα θα προσπαθήσω για τη καλύτερη δυνατή παρουσία».

Κάνει και ένα γενικότερο σχόλιο για την ομάδα μας: «Θα πω ότι το κλίμα ανάμεσα σε όλους μας ήταν ιδανικό και το καλύτερο που έχω δει σε αποστολή. Είχαμε εκτός των άλλων την δυνατότερη κερκίδα και ο κάθε ένας μας που αγωνιζόταν ήξερε ότι έπαιρνε…έξτρα δύναμη. Οι προπονητές μας, ο αρχηγός της αποστολής κ.Παντής, όλη η ομάδα πήρε άριστα. Σε όλα τα επίπεδα».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος