ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ “ΠΑΡΙΣΙ 2024”

Δημήτρης Μάρκος: «Το πρόσημο είναι θετικό»

  03.08.2024 14:17       2915

Ο Δημήτρης Μάρκος ολοκλήρωσε την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που διεξάγονται στο Παρίσι, με μία καλή κούρσα στα 1.500μ. ελεύθερο (15:11.19) και την 19η θέση στην τελική κατάταξη.

Και όπως δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ είναι ικανοποιημένος, σε γενικές γραμμές, από την απόδοσή του... «Δεν θέλω να πω κάτι ιδιαίτερο γι αυτή την κούρσα. Μετά τα πρώτα 800 μέτρα, η αλήθεια είναι πως, προσπάθησα να φτιάξω την ψυχολογία μου να εστιάσω στον αγώνα και να συνεχίσω γι αυτό που ήλθα να κάνω. Οπότε το πρόσημο είναι θετικό. Μόνο και μόνο που κατάφερα να μπω στην ψυχολογία του αγώνα είναι σημαντικό. Δεν τα παράτησα και πάλεψα για κάτι καλύτερο».

Σε ερώτηση αν επηρεάστηκε από την έλλειψη ανταγωνισμού, ο Έλληνας πρωταθλητής τόνισε: «Είχα συμφωνήσει από πριν με τον προπονητή μου, χωρίς να γνωρίζω στη σειρά που θα ήμουν, πως θα εστιάσω στην δική μου προσπάθεια και αυτό που έχω δουλέψει τόσα χρόνια. Δεν επηρεάστηκα από τους αντιπάλους μου».

Τι κρατάει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες; «Την δύναμη ψυχής που δείχνουμε ότι έχουμε. Όπως συνέβη με τον Απόστολο Χρήστου. Παρά το γεγονός πως έχασε για λίγα εκατοστά το μετάλλιο (σ.σ. στα 100 μ. ύπτιο) και στεναχωρήθηκε, την επόμενη ημέρα το πρωί ήταν πάλι στην πισίνα για να δουλέψει και τελικά δικαιώθηκε κατακτώντας την δεύτερη θέση στα 200μ. ύπτιο. Και άλλοι αθλητές δεν είχαν καλή επίδοση στην πρώτη τους κούρσα, αλλά έμειναν προσηλωμένοι στον στόχο τους. Σε αυτούς τους αγώνες ξεχωρίζουν όσοι καταφέρνουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους. Ελπίζω να αποτελούμε παράδειγμα για τον κόσμο».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ