ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / 18ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΓΚΟΥΑΝΓΚΖΟΥ

Δημήτρης Νέγρης: «Σπουδαία η συμμετοχή σε τέτοιες διοργανώσεις»

  10.07.2019 10:16       856

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Γκουανκζού της Νοτίου Κορέας (12-28/7) πρόκειται να μαγνητίσει τα βλέμματα όλου του κόσμου, ώντας η μεγαλύτερη διοργάνωση, ένα χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Δημήτρης Νέγρης θα βρίσκεται στο μεγάλο αυτό γεγονός, μαζί με την Ελληνική αποστολή της κολύμβησης, όπου θα αγωνιστεί στα 400, 800 και 1500μ ελεύθερο. 

Ο Έλληνας αθλητής αναφέρθηκε, σε δηλώσεις του στην Ομοσπονδία, στη συγκεκριμένη διοργάνωση, καθώς και στους στόχους του: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι ο καλύτερος θεσμός για τη φετινή χρονιά και προετοιμάστηκα πολύ καλά. Δούλεψα σκληρά και με υπομονή για να φτάσω στο επιθυμητό επίπεδο, θεωρώ ότι βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση και βασικός μου στόχος είναι να πάρω το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα του Τόκιο. Στο Παγκόσμιο πριν δύο χρόνια, όπου συμμετείχα για πρώτη φορά, ήμουν λίγο μουδιασμένος από τα «μεγαθήρια» που κολυμπούσαν δίπλα μου και δεν είχα το αποτέλεσμα που είχα, όμως φέτος είναι διαφορετικά. Πλέον, δεν υπάρχει η ταμπέλα του «πρωτάρη» και ανυπομονώ να κοντράρω τους αντιπάλους μου».

Εν συνεχεία, ο κολυμβητής του Ολυμπιακού, μίλησε για το αγώνισμα που αισθάνεται καλύτερος, καθώς και για τη χαρά του για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: «Και τα τρία αγωνίσματα μου αρέσουν πολύ και είμαι καλός, όμως θα ξεχώριζα, περισσότερο από τα άλλα, τα 800μ ελεύθερο. Είναι σπουδαίο για έναν αθλητή να συμμετέχει σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Η Ελληνική αποστολή έχει τους καλύτερους μαζί της και είναι ιδιαίτερη χαρά μου που είμαι και εγώ κομμάτι της».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.