ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / 88ο ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Δημήτρης Σαρακατσάνης: "Εστιάζουμε στον στόχο που είναι το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς"

  05.08.2019 23:33       1140

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ Δημήτρης Σαρακατσάνης κάνει τον απολογισμό του 88ου Εθνικού πρωταθλήματος Κολύμβησης, αλλά και ολόκληρης της χρονιάς για το άθλημα, συμπεραίνει πως είναι απολύτως θετικός, αλλά τονίζει πως πρέπει η Πολιτεία να συμβάλει ώστε να βρεθεί ο απαραίτητος χώρος για το "σπίτι του υγρού στίβου". Και καταλήγει ξεκαθαρίζοντας ότι ο στόχος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, για την κολύμβηση, είναι ένα μετάλλιο -τουλάχιστον- και εκεί θα εστιάσει. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Σαρακατσάνη:

"Κατ' αρχάς το πρωτάθλημα είχε και πολύ κόσμο, με συμμετοχές 425 κολυμβητών-τριών, παρόλο που -σαν εποχή- ήταν λίγο αργά και οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούσαν. Είχε καλές επιδόσεις και σε κάποια αγωνίσματα υψηλό συναγωνισμό. Ο απολογισμός είναι θετικός και το πρωτάθλημα επιτυχημένο. Είχαμε καιρό να δούμε τέτοιο συναγωνισμό και τέτοιο ενδιαφέρον. Όσον αφορά τη σεζόν γενικότερα, σαφώς και ήταν πετυχημένη. Σε όποιες διοργανώσεις πήγαμε πήραμε μετάλλια και ευελπιστώ ότι θα έχουμε διακρίσεις και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα των Νέων που θα γίνει στη Βουδαπέστη σε 15 μέρες (σ.σ. 20-25/8).

Αυτό που θέλουμε από την Πολιτεία είναι το αυτονόητο: Χώρους για να προπονούμαστε. Αυτοί μας λείπουν. Αν δεν έχουμε χώρους δεν μπορούμε να κάνουμε την κατάλληλη προετοιμασία. Ξεκάθαρα. Μας λείπει το Ολυμπιακό κολυμβητήριο, μας λείπει ένας χώρος που θα είναι το σπίτι των αθλημάτων μας. Αυτή τη στιγμή θέλουμε να κάνουμε κάποιο καμπ προετοιμασίας για τις Εθνικές ομάδες και δεν βρίσκουμε πισίνα. Αναγκαζόμαστε και πηγαίνουμε στην περιφέρεια και έτσι, όπως καταλαβαίνετε, πολλαπλασιάζεται το κόστος.

Παρόλα αυτά, όμως, εμείς πορευόμαστε και με αυτά που έχουμε. Αν οι συνθήκες καλυτερέψουν θα φέρουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Προσωπικά πιστεύω ότι διεκδικούμε τουλάχιστον ένα μετάλλιο, στην κολύμβηση, στους επερχόμενους Ολυμπιακούς αγώνες το 2020 στο Τόκιο. Κι αυτός είναι ο μεγάλος στόχος ο δικός μας. Και έχουμε υποψήφιο γι αυτή τη θέση. Θα πρέπει να εστιάσουμε, λοιπόν, στην προετοιμασία του για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής