ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ / ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Δημήτρης Σαρακατσάνης: «Ο Απόστολος μπορεί ένα μετάλλιο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

  24.08.2019 20:42       1201

Ο Απόστολος Παπαστάμος κατάφερε να κάνει τον παγκόσμιο κολυμβητικό και αθλητικό κόσμο να μιλάει για αυτόν, ανεβαίνοντας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 400μ μικτή ατομική, με επίδοση 4:11.93, καταρρίπτοντας το Παγκόσμιο ρεκόρ.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος δήλωσε: «Τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψουν όσα έκανε σήμερα αυτός ο σπουδαίος αθλητής, ο οποίος κατάφερε να πετύχει μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία της Ελληνικής κολύμβησης. Θεωρείται ό,τι καλύτερο έχει να δείξει σήμερα η Ελληνική κολύμβηση και είναι αυτός ο οποίος εκφράζει μεγάλες ελπίδες για τον αθλητισμό, γενικότερα. Δεν αποτελεί χρυσή ελπίδα μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρο τον αθλητισμό. Δεν είναι το χρυσό που μας εντυπωσιάζει τόσο, αλλά ο χρόνος του, καθώς έδειξε για 4 δευτερόλεπτα το ρεκόρ του και μας έκανε όλους υπερήφανους. Εύχομαι να είναι πάντα καλά και να έχει υγεία, γιατί μπορεί να σηκώσει ακόμα ψηλότερα την Ελληνική σημαία. Συγχαρητήρια σε αυτόν και σε όσους τον πίστεψαν και τον στήριξαν».

Με τη σειρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Σαρακατσάνης, ανέφερε: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος για όσα είδαν τα μάτια μου σήμερα το απόγευμα. Είχα πει πως περιμέναμε αυτό το μετάλλιο, αλλά δεν ήμουν βέβαιος ότι θα ήταν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Δεν ξέρω τι να πω, έκανε εκπληκτικά πράγματα σήμερα, κατέβασε τον χρόνο του κατά 4 δευτερόλεπτα, δημιουργώντας νέο Παγκόσμιο ρεκόρ. Είμαι εξαιρετικά συγκρατημένος στις δηλώσεις μου πάντα, όμως θα πω κάτι και ελπίζω να βγω αληθινός. Αν στο παιδί αυτό δεν συμβεί κάτι μέσα στη χρονιά, μπορεί να πάρει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.