ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ / ΒΟΛΟΣ

Δήμου: "Επιθυμούμε ότι καλύτερο"

  31.08.2019 15:00       1214

Συγκρατημένη αισιοδοξία - και εξηγεί γιατί - εκφράζει ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός Κώστας Δήμου, για τις επιδιώξεις και τους στόχους της Εθνικής μας ομάδας των Νεανίδων, στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που αρχίζει αύριο (1/9) στο Βόλο, με τη συμμετοχή 16 συνολικά εθνικών ομάδων.

"Πρόκειται για μια νέα ομάδα που έχει την πρώτη της χρονιά σε μεγάλη διοργάνωση. Γι αυτό και δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης, ενώ συν τοις άλλοις δεν γνωρίζουμε καλά και τις άλλες παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος, όπως η Ρωσία και η Ισπανία για παράδειγμα.

Επειδή όμως, σαν Ελλάδα, έχουμε δημιουργήσει παράδοση στο άθλημα και λόγω των επιτυχιών μας στις κατηγορίες υποδομής τα προηγούμενα χρόνια, προσδοκούμε και επιθυμούμε ότι καλύτερο, στην διοργάνωση του Βόλου.

Η 8άδα φυσικά είναι εφικτή και δεν νομίζω πως θα έχουμε θέμα, αλλά όλοι μας θέλουμε κάτι πιο σπουδαίο, κάτι παραπάνω. 

Η προετοιμασία κύλησε ομαλά, χωρίς προβλήματα, βελτιωθήκαμε σαν ομάδα, ενώ και το κλίμα στις τάξεις της είναι πολύ καλό.

Στοιχεία που θα κρίνουν το τελικό μας αποτέλεσμα είναι η ψυχολογία, που ειδικά στις γυναίκες και τις ηλικίες αυτές είναι ευμετάβλητη, αλλά και η αποτελεσματικότητα μας στον παίκτη παραπάνω, που μπορεί να μας φέρει ένα σκαλοπάτι πιο πάνω".

Πρώτος αντίπαλος της Εθνικής μας, στην αυριανή πρεμιέρα (20.00) η Γαλλία.

Όλοι οι αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα μεταδίδονται απευθείας από το web tv της Len, ΕΔΩ, με εικόνα από το Κανάλι της ΚΟΕ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ