ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ

Δίψα για αγώνες

  26.06.2021 17:45       1228

Κάτω από δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και σε αρκετές επαρχιακές πόλεις της χώρας, οι ημερίδες επιδόσεων κλασικής κολύμβησης.

Αναφερόμενος στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην Θεσσαλονίκη ο προπονητής Τάσος Χατζηγεωργίου υποστήριξε:

«Κάθε αγώνας είναι πολύ σημαντικός για τους κολυμβητές και τις κολυμβήτριες. Κι αυτό γιατί τα παιδιά δεν έχουν αγώνες λόγω της πανδημίας και των απαγορευτικών μέτρων που ίσχυσαν. Όλοι διψούν για να κολυμπήσουν. Δεν έχει σχέση η παρουσία τους σήμερα και αύριο μόνο με τα πανελλήνια πρωταθλήματα κατηγοριών που θα ακολουθήσουν. Τους δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσουν έναν αγωνιστικό ρυθμό. Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή αθλητών και όλοι βλέπουν την ημερίδα σαν μια προπαρασκευή ενόψει των πρωταθλημάτων που θα ακολουθήσουν».

Στην Αθήνα τους αγώνες παρακολούθησε ο τεχνικός σύμβουλος της κολυμβητικής ομοσπονδίας κύριος Χριστόδουλος Χούμας που βρέθηκε στα κολυμβητήρια του Περιστερίου και του Αιγάλεω.

«Οι αγώνες πραγματοποιούνται κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Είναι αγώνες που θα βοηθήσουν τους κολυμβητές και τις κολυμβήτριες να πάρουν θέσεις ενόψει των πανελληνίων πρωταθλημάτων που ακολουθούν. Όλα γίνονται με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα αφού κανείς δεν θέλει να διακινδυνεύσει την υγεία των αθλητών. Οι ημερίδες έχουν ως προσανατολισμό την επιστροφή στην πλήρη κανονικότητα. Σε αυτές μετέχουν αθλητές όλων των ηλικιών, οι μικρότεροι λόγω της συμμετοχής στα πανελλήνια πρωταθλήματα κατηγοριών που έπονται και οι μεγαλύτεροι για να διευρύνουν την αγωνιστική τους περίοδο και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε αγώνες που τόσο πολύ στερήθηκαν λόγω της πανδημίας και των απαγορευτικών μέτρων» τόνισε.

Μπορείτε ΕΔΩ να δείτε τα αποτελέσματα στο Αιγάλεω και ΕΔΩ στο Περιστερι.

Τα αποτελέσματα της Θεσσαλονίκης ΕΔΩ

Τα αγωνιστικά δεδομένα του Λουτρακίου ΕΔΩ

Τα αποτελέσματα στην Λάρισα ΕΔΩ

Οι αγώνες της Αλεξανδρούπολης ΕΔΩ

Τα αποτελέσματα στα Γιάννενα ΕΔΩ

Οι επιδόσεις στο Ηράκλειο Κρήτης ΕΔΩ

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ