ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΝΙΚΟΣ ΓΕΜΕΛΟΣ / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ / ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Διττός ο στόχος. Διακρίσεις-μετάλλια και όρια

  16.05.2021 10:07       1296

Αρχίζουν αύριο Δευτέρα 17 Μαΐου οι αγώνες της κλασικής κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Η Ελλάδα μετέχει στο πρόγραμμα με 18 κολυμβητές και κολυμβήτριες οι οποίοι συνοδεύονται από 5 προπονητές.

Ο Νίκος Γέμελος είναι ένας εκ των τεχνικών και αναφέρεται σήμερα στον διττό στόχο της Ελλάδας στην κορυφαία αυτή διοργάνωση. Την διάκριση και την διεκδίκηση μεταλλίων από κάποια στελέχη της ομάδας και την εξασφάλιση κάποιων ορίων για τα υπόλοιπα μέλη που θέλουν να κάνουν πραγματικότητα ένα όνειρο στην ζωή τους και να πάρουν μέρος στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

«Ξεκινάει η μεγάλη διοργάνωση της Ευρώπης. Η Ελλάδα - τονίζει ο Νίκος Γέμελος - κατέρχεται στην διοργάνωση με πλήρη ομάδα και μεγάλες προσδοκίες. Περιμένουμε πολλές και ποιοτικές επιδόσεις από τα 18 μέλη της αποστολής. Ας μην λησμονούμε όμως ότι οι Έλληνες πρωταθλητές έχουν μεγάλο διάστημα αποχής από μεγάλους αγώνες. Οι ελπίδες μας για σπουδαίες διακρίσεις είναι ο Γκολομεεβ, ο Βαζαίος, ο Χρήστου, ο Παπαστάμος και η Άννα Ντουντουνάκη, ενώ τεράστια σημασία δίνουμε στα υπόλοιπα παιδιά που εκφράζουν το αύριο της κλασικής κολύμβησης στην χώρα μας. Άτομα τα οποία θα προσπαθήσουν, παράλληλα με την διάκριση στην Βουδαπέστη, να πάρουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως και στα προηγούμενα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έτσι και σε αυτό της Βουδαπέστης, τα μετάλλια θα αποτελέσουν προτεραιότητα για όλους μας».

Μπορείτε ΕΔΩ να δείτε τις δηλώσεις συμμετοχών στο πρόγραμμα της κλασικής κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. 

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ