ΤΕΧΝΙΚΗ / ΑΦΙΞΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ

«Δώσαμε απάντηση σε όσους μας λοιδoρούν»

  11.05.2015 18:23       1405

Mε την πρώτη θέση στη συνολική κατάταξη και τον τίτλο της κυπελλούχου Ευρώπης επέστρεψε η Εθνική ομάδα μας ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης από την Ολλανδία, όπου και συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό κύπελλο που διεξήχθη στην πόλη Χααρλιμερμέερ και ολοκληρώθηκε χθες.

Η ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από τις Ευαγγελία Πλατανιώτη, Ευαγγελία Παπάζογλου, Ευαγγελία Κουτίδη, Μαρία Αλζιγκούζη – Κομινέα, Αθανασία Τσόλα, Γιάνα Γκεοργκίεβα, Σοφία Μαλκογεώργου, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Ιφιγένεια Δίπλα, Βαλεντίνα Φαραντούρη (αναπληρωματική Αναστασία Ταξοπούλου) κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο Ηighlight, ενώ οι πρωταθλήτριές μας ήταν χάλκινες στο Κόμπο. Πολύ καλά πλασαρίσματα είχαμε τόσο στο Ντουέτο, όσο και στο Ομαδικό, με τις αθλήτριές μας να κατατάσσονται στην 5η και 6η θέση.

Μαζί τους στην Ολλανδία βρέθηκαν η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ναταλία Τσερνέτσκα, ο συνεργάτης της Κυριάκος Τάσιος, η τεχνική σύμβουλος του αθλήματος στην ΚΟΕ και διεθνής Κριτής Ελένη Κουγιά και ο Δημήτρης Φαραντούρης (αρχηγός αποστολής).

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην άφιξη της αποστολής από το Άμστερνταμ, μεταξύ των οποίων μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΚΟΕ, με προεξάρχοντα τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Η ελληνική αποστολή δέχθηκε ανθοδέσμες και τα συγχαρητήρια φίλων και συγγενών των χρυσών κοριτσιών, ενώ παρούσα στο αεροδρόμιο  ήταν και η ομοσπονδιακή προπονήτρια στο άθλημα και μέλος της Τεχνικής επιτροπής της FINA και της LEN, Μαρία Θηβαίου.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών ήταν ενδεικτικές της μεγάλης επιτυχίας και διάκρισης που έφεραν στη χώρα μας τα κορίτσια της Συγχρονισμένης κολύμβησης, τα οποία ήδη σκέφτονται το επόμενο βήμα, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, στο μήνυμα του ανέφερε: «Φαίνεται ότι ο Θεός μας αγαπά. Δώσαμε μια απάντηση σε αυτούς που μας λοιδορούν, μέσα στην ίδια τους τη χώρα και την έδρα. Τελικά δεν είμαστε εξαφανισμένοι ως χώρα. Ο αθλητισμός για μία ακόμη φορά έδωσε βροντερό το «παρών». Ο αθλητισμός αξίζει μεγαλύτερη στήριξη από την Πολιτεία. Τα κορίτσια είναι πολύ ενθουσιασμένα γι’ αυτό που πέτυχαν. Εμείς, από την πλευρά μας, θα τα στηρίξουμε με όλη μας την ψυχή. Οι αντίπαλοι έμαθαν ότι θα πρέπει να μας υπολογίζουν».

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη, μέλος της Εθνικής ομάδας, σημείωσε: «Δε μας περίμεναν τόσο δυνατές. Παρόλα αυτά καταφέραμε να διακριθούμε, να ανέβουμε στο βάθρο και να πάρουμε την πρώτη θέση για τη χώρα μας. Είναι μια τεράστια επιτυχία, μια ιστορική στιγμή για εμάς. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας ενόψει της κορυφαίας φετινής διοργάνωσης, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν.

Η ομοσπονδιακή τεχνικός, Ναταλία Τσερνέσκα, τόνισε: «Μπορεί να μην είμαστε απολύτως έτοιμες, μπορεί να έχουμε περιθώρια βελτίωσης, όμως καταφέραμε να πετύχουμε μια μεγάλη διάκριση. Δεδομένων των οικονομικών δυσκολιών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε με τις εγκαταστάσεις και τις προπονήσεις σταθήκαμε επάξια σε μια μεγάλη διοργάνωση. Συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά, καθώς έχουμε μπροστά μας το μεγάλο ραντεβού για φέτος το καλοκαίρι, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν».

Η έτερη ομοσπονδιακή τεχνικός και μέλος της τεχνικής επιτροπής στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή ομοσπονδία, Μαρία Θηβαίου υπογράμμισε: «Τα κορίτσια μας τα κατάφεραν περίφημα και μας έκαναν περήφανους. Είμαστε όλοι αφοσιωμένοι στην πρόοδο αυτής της ομάδας. Εγώ μπορεί να μην ήμουν εκεί, αλλά ήμουν μαζί τους ψυχή τε και πνεύματι. Ευχαριστούμε όλους όσους μας συμπαραστέκονται, τους γονείς, τους δήμους που μας δίνουν τα κολυμβητήρια για να προπονούμαστε, αλλά και την ΚΟΕ για τη στήριξή της. Σε πείσμα όλων αποδεικνύουμε ότι αυτή η χώρα έχει αθλητισμό υψηλού επιπέδου και ότι μπορεί να διαπρέπει. Τώρα έχουμε τη μεγάλη πρόκληση μπροστά μας, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής