ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Αλεξάνδρα Ασημάκη

«Δούλεψα πολύ, μεγάλη ανταμοιβή των κόπων μου»

  04.06.2015 15:34       1771

 

Μεγάλη πρωταγωνίστρια για τον Ολυμπιακό, στις φετινές διοργανώσεις, όπου η ομάδα του Πειραιά κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας και Ευρώπης ήταν η Αλεξάνδρα Ασημάκη. Η διεθνής φουνταριστός των ερυθρόλευκων, συγκεντρώνοντας 99 βαθμούς ήταν η νικήτρια και στην ψηφοφορία των δημοσιογράφων, για το Έπαθλο Νovasports, μπροστά από τη Βάσω Μαυρέλου του Εθνικού που είχε 84 και τη συμπαίκτρια της Ασημάκη σε Ολυμπιακό και Εθνική Άλκηστη Αβραμίδου που συγκέντρωσε 82. Η 26χρονη πολίστρια σημείωσε και τα περισσότερα γκολ, σκοράροντας 82 φορές στο φετινό πρωτάθλημα της Α1.

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη μίλησε για την προσωπική της διάκριση, στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, υπογραμμίζοντας ότι είναι μια χρονιά που δούλεψε πολύ, νιώθοντας δικαιωμένη για την ανταμοιβή αυτή. Eξάλλου, δε πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι όλες τις υπόλοιπες φορές η Ασημάκη είναι πάντα πρωταγωνίστρια, καθώς βρίσκεται στη δεύτερη θέση της ίδιας ψηφοφορίας, όσες φορές δεν έχει κατακτήσει το έπαθλο: «Είναι η δεύτερη φορά που κατακτώ το έπαθλο Νοvasports. Mία φορά το είχα πάρει με το ΝΟ Βουλιαγμένης και μία, τώρα, με τον Ολυμπιακό.Είναι σημαντικός θεσμός αυτό το έπαθλο και αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο τόσο για τις νέες αθλήτριες, όσο και για εμάς, τις μεγαλύτερες. Θεωρώ ότι ήταν μια χρονιά που δούλεψα πολύ και χαίρομαι πολύ που ανταμείβομαι με αυτή τη διάκριση αλλά και με τους δύο τίτλους που κατέκτησε η ομάδα μου, το Κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης και το πρωτάθλημα Ελλάδας».

Η Ασημάκη αναφέρθηκε στη δεύτερη και την τρίτη αθλήτρια, τη Βάσω Μαυρέλου και την Άλκηστη Αβραμίδου, αλλά και στην καλύτερη αθλήτρια κάτω των 19 ετών, την Κική Στρατίδάκη: «Η Βάσω έκανε πολύ καλή χρονιά, την Άλκηστη την ξέρω πολλά χρόνια, παλεύουμε μαζί στον Ολυμπιακό και βοήθησε η μία την άλλη στην εφετινή αγωνιστική περίοδο. Όσον αφορά την Κική, έκανε μια πολύ καλή χρονιά, δε μπορώ να εκφραστώ βέβαια για όλα τα παιχνίδια, αλλά όσον αφορά τα μεταξύ μας παιχνίδια ήταν το κορίτσι που έκανε τη διαφορά στον Τρίτωνα».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ