ΤΕΧΝΙΚΗ / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΡΥΓΟΥΤΗΣ

Δρυγούτης: «Προέχει η σωματική και ψυχική υγεία»

  06.04.2020 09:09       2089

Ο Κωνσταντίνος Δρυγούτης ξεχωρίζει σε διεθνές επίπεδο στο άθλημα της τεχνικής κολύμβησης και θεωρείται ένας από τους καλύτερους πρεσβευτές του ελληνικού αθλητισμού. Περσι ήταν πρώτος στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα και στους Μεσογειακούς αγώνες, ενώ το 2018 ήταν πέμπτος στο παγκόσμιο. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ρωσία ήταν ο μεγάλος στόχος της φετινής αγωνιστικής περιόδου, αλλά εν καιρώ πανδημίας προέχει η σωματική και η ψυχική υγεία της κοινωνίας.

«Κλείνοντας μια πολύ πετυχημένη χρονιά για το άθλημα μας, με πληθώρα μεταλλίων τόσο στους Πανευρωπαϊκούς όσο και στους Μεσογειακούς αγώνες, ξεκινήσαμε τη νέα χρονιά με υψηλές βλέψεις για την κορυφαία διοργάνωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Ρωσία. Το αναπάντεχο ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο, μας κρατάει μέχρι στιγμής μακριά από τους στόχους μας και την επίτευξη των ονείρων μας για όλους τους αθλητές. Αυτήν την στιγμή μέσα από αυτές τις δύσκολες ώρες κρίσης που διανύουμε καλούμαστε να δείξουμε πόσο πολύ αγαπάμε τους εαυτούς μας, προσπαθώντας να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα προστασίας και ατομικής υγιεινής, καθώς και πόσο αγαπάμε το άθλημα μας, κρατώντας ζωντανή την αγωνιστική φλόγα που μας διακατέχει».

Ο Κωνσταντίνος παραμένει σπίτι, σέβεται τους νόμους και προσπαθεί να διατηρήσει την φυσική του κατάσταση κάνοντας σωματική άσκηση μέσα στους τέσσερις τοίχους.

«Εγώ από τη πλευρά μου προσπαθώ να μείνω όσο τον δυνατόν καλύτερα μπορώ σε σωματική κατάσταση κάνοντας ασκήσεις ενδυνάμωσης σπίτι. Είναι σημαντικό, πέρα από την υγεία που προέχει στην συγκεκριμένη περίοδο και η σωματική ευεξία και η ψυχολογία όλων των αθλητών, για να μπορέσουμε να επανέλθουμε ακόμα πιο δυνατοί μετά το τέλος της πανδημίας. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το ιατρικό προσωπικό που αυτή την στιγμή μάχονται για να μπορέσουμε να σώσουμε όσο τον δυνατόν περισσότερες ανθρώπινες ζωές. Τηρούμε τα μέτρα προστασίας, έχουμε ελπίδα, ψυχραιμία και εύχομαι στη νέα σεζόν που θα ακολουθήσει κάθε αθλητής να πραγματοποιήσει κάθε όνειρο που έχει σε αθλητικό επίπεδο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ