ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΤΕΛΙΚΟΙ

Δυναστεία με έξι σερί ο Ολυμπιακός, 7-5 τον ΝΟ Βουλιαγμένης και 3-2 νίκες (photos)

  16.05.2019 20:54       886

Ύστερα από  μια σειρά συγκλονιστικών τελικών αγώνων στα πλέι οφ του πρωταθλήματος Ελλάδας της Α1 Γυναικών, ανάμεσα σε δυο σπουδαίες ομάδες που διαφημίζουν το άθλημα διεθνώς και ανήκουν στην ελίτ της ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης, ο τίτλος έμεινε τελικά στον Πειραιά και τον Ολυμπιακό.

Οι ερυθρόλευκες του Χάρη Παυλίδη επιβλήθηκαν με 7-5 επί των άξιων αντιπάλων τους, των κοριτσιών του ΝΟ Βουλιαγμένης, στον πέμπτο και τελευταίο τελικό της διοργάνωσης, στο κλειστό Εθνικό κολυμβητήριο το Πειραιά, έκαναν το 3-2 στις νίκες και διατήρησαν τα σκήπτρα του πρωταθλητή κατακτώντας το 6ο σερί, 8ο από καταβολής της Α1 Γυναικών και 10ο συνολικά πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό, δημιουργώντας πλέον τη δική τους δυναστεία.

Το τρόπαιο σήκωσε πρώτη η αρχηγός Φιλιώ Μανωλιουδάκη, η οποία αποχωρεί από την ενεργό δράση μετά από μια λαμπρή, διεθνή καριέρα, ενώ οι ερυθρόλευκες ολοκληρώνουν ιδανικά μια χρονιά στην οποία έχασαν τους άλλους δυο τίτλους στους ισάριθμους τελικούς, το Κύπελλο Ελλάδας από τον ΝΟ Βουλιαγμένης και την Ευρωλίγκα από την Σαμπαντέλ.

Και αυτός ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και κρίθηκε στις λεπτομέρειες στο τέλος. Ο Ολυμπιακός είχε βασικό όπλο την άμυνα (0/6 ο ΝΟΒ στον παίκτη παραπάνω) και την τερματοφύλακά του Ιωάννα Σταματοπούλου και πάλι σε μεγάλη μέρα, ενώ ήταν αοτελεσματικό στα κρίσιμα σημεία.

Η ομάδα του Παυλίδη πήγαινε ένα γκολ μπροστά και η Βουλιαγμένη ισοφάριζε. Καθοριστικό σημείο, όμως, ήταν όταν η Ασημάκη έδωσε δύο γκολ προβάδισμα στις ερυθρόλευκες, 6-4, στα 6 λεπτά πριν από το τέλος. Το συγκρότημα της Καμμένου μεώσε σε 6-5, αλλά η Μαργαρίτα ΠΛευρίτου ήταν εκείνη που διαμόρφωσε το τελικό 7-5.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: "Στο 1.36 πριν από τη λήξη της 4ης περιόδου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο έφορος του ΝΟ Βουλιαγμένης κ. Τσέβδος και στο 1.21 πριν από τη λήξη της 4ης περιόδου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα η προπονήτρια του ΝΟ Βουλιαγμένης κ. Καμμένου, για έντονη διαμαρτυρία. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έβριζαν και τραγουδούσαν υβριστικά συνθήματα με το εξής περιεχόμενο "που..., λε..., Αξεξία", "Αλεξία, άντε γειάσου, άντε σπίτο που γ... η μαμά σου" και "Αλεξία γ... ο αδερφός σου και ο πρωθυπουργός".

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 7-5.

Οκτάλεπτα: 1-1, 2-2, 2-1, 2-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 1, Έγκενς, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου, Ασημάκη 2, Πλευρίτου Μ. 1. Μπάκλινγκ 1, Πλευρίτου Β., Τσουκαλά 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Δουρέκα Στ., Παπαναστασίου, Κανετίδου.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Αλεξία Καμμένου): Τζόνσον, Χαραλαμπίδη 1, Χυδηριώτη 1, Ελλληνιάδη, Κοκκινάκη Ξενάκη, Νίνου Ειρ., Πάτρα, Κώτσια, Διαμαντοπούλου Β. 1, Ράνεϊ 2, Μαστροκάλου, Κοτσιώνη, Νίνου Π., Γιαννοπούλου.

Διαιτητές: Σταυρίδης, Μπουδραμής

Αλυτάρχες: Λευτέρης Γιαννέλλης, Βασίλης Λαγός

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής